Ο Buffier θα τρέξει σε Μόντε Κάρλο και Κορσική

Η ομάδα της M-Sport επιβεβαίωσε ότι ο Brian Bouffier θα οδηγήσει το τρίτο Ford Fiesta WRC στους αγώνες του Μόντε Κάρλο και Κορσικής. Ο Γάλλος έχει αρκετή εμπειρία και από τους δυο αγώνες, καθώς στο Μόντε αγωνίστηκε οκτώ φορές και στην Κορσική εφτά.

Το 2011 κέρδισε το Μόντε Κάρλο όταν τότε ο αγώνας ήταν στο πρόγραμμα του IRC, ενώ τρία χρόνια αργότερα παραλίγο να ξανακέρδιζε, αυτή τη φορά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς προηγήθηκε με το Fiesta, όμως στο τέλος τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Sebastian Ogier.

Όσον αφορά τον Γύρο της Κορσικής, ο Boufier κέρδισε τον αγώνα το 2013 όταν αυτός περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα του ERC. Ήταν συνεχώς στη μάχη της νίκης και με τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες τη δεύτερη μέρα κατάφερε να αποσπαστεί από τους υπολοίπους και να κερδίσει.

Όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν τον Γάλλο δυνατή προσθήκη στην ομάδα η οποία θα ξεκινήσει την υπεράσπιση του τίτλου σε λίγες μέρες..

«Οι νύχτες μου είναι πλέον μικρές, ξέροντας ότι θα οδηγήσω ένα από αυτά τα εκπληκτικά αυτοκίνητα και ήδη έχω κάνει μερικά χιλιόμετρα με το Ford Fiesta WRC στα όνειρα μου,» είπε ο Bouffier και συνέχισε, «Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα μου δινόταν η ευκαιρία ποτέ να οδηγήσω αυτό το αυτοκίνητο, ούτε ακόμα και σε δοκιμές, έτσι είμαι πολύ ενθουσιασμένος.

«Το Μόντε και η Κορσική είναι δυο εντελώς διαφορετικοί αγώνες, οι οποίοι όμως είναι οι αγαπημένοι μου. Είναι δυο Γαλλικοί αγώνες στη σεζόν και είναι πάντα ευχάριστο να οδηγώ στην πατρίδα μου, πόσο μάλλον με το καινούργιο αυτοκίνητο.

«Στόχος μου είναι να είμαι χαλαρός και να το διασκεδάσω. Θα ήθελα πολύ να πάρω και βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών ούτως ώστε να βοηθήσω την ομάδα.»