Το ηλεκτρικό Fiat 500 κατακτά τη μέγιστη διάκριση για την ενεργειακή του απόδοση

Το νέο ηλεκτρικό 500, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Fiat, βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια στην αξιολόγηση του Green NCAP. Η διάκριση ήρθε μετά την κατάκτηση κορυφαίας βαθμολογίας σε όλες τις επιμέρους δοκιμές του οργανισμού. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κατά τη φετινή χρονιά το ηλεκτρικό Fiat 500 γίνεται το πρώτο αυτοκίνητο που επιτυγχάνει βαθμολογία 10/10 στον τομέα Ενεργειακής Απόδοσης του Green NCAP.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500 αποτελεί ένα μοντέλο ορόσημο με μια πολύ σημαντική αποστολή. Να προσφέρει πρόσβαση στην ηλεκτροκίνηση για τις αστικές μετακινήσεις σε όλους, γιατί: “It’s only green, if it’s green for all” (είναι πράσινο, μόνο αν είναι πράσινο για όλους). Αυτό είναι το DNA της Fiat που αναζητά βιώσιμες λύσεις αυτοκίνησης για το ευρύ κοινό και ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Με τη σχεδίαση, εξέλιξη και παραγωγή να έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους στο Τορίνο, το νέο ηλεκτρικό 500 θέτει νέα μέτρα σύγκρισης όσον αφορά στην αυτονομία, στο χρόνο φόρτισης και στην ευκολία χρήσης. Με την μπαταρία των 42 kWh η αυτονομία στον κύκλο WLTP φτάνει τα 320χλμ., ενώ ο ενσωματωμένος ταχυφορτιστής των 85 kW σημαίνει ότι με τη σύνδεση σε κατάλληλο δίκτυο, το 500 ανακτά αυτονομία 50χλμ. σε μόλις 5 λεπτά, ενώ αρκούν 35 λεπτά για να φορτιστεί η μπαταρία από το 0 στο 80%. Ο οργανισμός Green NCAP αξιολόγησε την έκδοση με την μπαταρία των 42 kWh που συνδυάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 87 kW (118 ίπποι), προσφέροντας εξαιρετικά καλές επιδόσεις, με την επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα να διαρκεί μόλις 9 δευτερόλεπτα και η τελικά ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150χλμ./ώρα.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500, είναι το πρώτο και μοναδικό μοντέλο της κατηγορίας που είναι διαθέσιμο σε τρεις επιλογές αμαξωμάτων (hatchback, cabrio και 3+1), ενώ εφοδιάζεται με σύστημα πολυμέσων συμβατό και με δίκτυα 5G. Το μοντέλο αναμένεται στην Κυπριακή αγορά περί τα τέλη του χρόνου.