Το δυο στα δυο θα επιδιώξει η Hyundai στην Αργεντινή

Μετά την πρώτη νίκη στη σεζόν η οποία ήρθε στο ράλι Κορσικής, η ομάδα της Hyundai Motorsport θέλει να επαναλάβει τον θρίαμβο και στον αγώνα της Αργεντινής.

Η ψυχολογία όλων στην ομάδα είναι στα ύψη, καθώς στην Κορσική είδε τον Thierry Neuville να κερδίζει και τον Dani Sordo να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στο βάθρο. Παράλληλα ήταν και μια εξιλέωση μετά τα αρνητικά αποτελέσματα στην αρχή της χρονιάς. Τρείς θα είναι οι συμμετοχές για τη Hyundai στον αγώνα, με τους Thierry Neuville, Dani Sordo και τον νικητή του περσινού αγώνα Hayden Paddon να αποτελούν τους οδηγούς της ομάδας.

Η Αργεντινή είναι ο δεύτερος χωμάτινος αγώνας μετά το Μεξικό και τα πληρώματα αυτή τη φορά θα περάσουν μέσα από τις τεράστιες πεδιάδες του Πάμπα, από οροσειρές με πολύ σκληρό οδόστρωμα και δίπλα από λίμνες με εξαιρετικά τοπία.

Ο αγώνας από το 1980 και μετά περιλαμβάνετε στο πρόγραμμα του WRC πολύ συχνά. Ο σχεδιασμός είναι σχεδόν ο ίδιος με πέρσι και οι αλλαγές στο πρόγραμμα που έγιναν σε σχέση με πέρσι είναι οι εξής: Την Πέμπτη η νυκτερινή ειδική η οποία θα διεξαχθεί στην Cordoba έχει επιμηκυνθεί και πλέον είναι στο 1.17 km. Η δεύτερη αλλαγή είναι το οδόστρωμα της υπερειδικής το οποίο φέτος είναι μεικτό (άσφαλτος/χώμα). Ακόμα μια αλλαγή είναι το Σάββατο στην ειδική διαδρομή Tanti to Villa Bustos, η οποία θα τρέξει σε αντίθετη φορά σε σχέση με τον περσινό αγώνα.

Μετά από τέσσερις αγώνες στην Αργεντινή οι οποίοι ξεκίνησαν με μεικτή επιφάνεια οδοστρώματος, ο φετινός αγώνας είναι αμιγώς χωμάτινος και αυτό θα δώσει την ευκαιρία στα πληρώματα να προσαρμοστούν καλύτερα στις ειδικές μέχρι να βρουν την κατάλληλη αγωνιστική γραμμή. Με τις δοκιμές να απαγορεύονται εκτός Ευρώπης, οι οδηγοί της ομάδας δοκίμασαν το i20 Coupe WRC στην περιοχή Arganil στην Πορτογαλία.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας  Michel Nadan είπε σχετικά: Απολαύσαμε την πρώτη μας νίκη στη σεζόν αλλά τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στην επόμενη πρόκληση η ο οποία αυτή τη φορά είναι στο χώμα. Η φετινή χρονιά στο WRC είναι πολύ ανταγωνιστική και έτσι δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε ούτε στιγμή. Μέχρι στιγμής στη σεζόν υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί νικητές και αυτό καθιστά το πρωτάθλημα ανοικτό για όλους. Η επιστροφή στην Αργεντινή, η νίκη του Paddon την περσινή χρονιά και η μέχρι τώρα απόδοση που έχουμε μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Τα i20 Coupe WRC είναι ακόμα υπο εξέλιξη και ακόμα έχουμε πολλά περιθώρια για να βελτιωθούμε. Καταφέραμε να κερδίσουμε αρκετές ειδικές μέχρι στιγμής στους αγώνες που τρέξαμε και ελπίζω να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Και τα τρία μας πληρώματα δοκίμασαν τα αγωνιστικά στην Πορτογαλία με σκοπό να προετοιμαστούν για τον αγώνα της Αργεντινής.

Οι Neuville/Gilsoul είναι αναμφίβολα από τα πιο ανταγωνιστικά πληρώματα στη φετινή χρονιά. Στον αγώνα του Μεξικό πέρσι κατάφεραν να κερδίσουν τέσσερις ειδικές διαδρομές και παράλληλα το πρώτο τους βάθρο στη σεζόν. Οι προσδοκίες τους για την Αργεντινή είναι ψηλές και ελπίζουν να επαναλάβουν την επιτυχία της Κορσικής. Το αποτέλεσμα που είχαμε στην Κορσική είναι ακόμα νωπό στο μυαλό μας και θέλουμε να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς. Η Αργεντινή είναι ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας από την Κορσική και θέλουμε να συνεχίσουμε στους ίδιους ψηλούς ρυθμούς ούτως ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε καλή απόδοση και στη συνέχεια της σεζόν. Ο αγώνας της Αργεντινής είναι ο σκληρότερος του ημερολογίου και σε αρκετές περιπτώσεις χρειάζεται να είσαι πολύ προσεκτικός. Το οδόστρωμα δεν ταιριάζει στο οδηγικό μου στυλ και είναι γεγονός ότι ποτέ δεν βρήκα αρκετή ταχύτητα. Όμως αυτή τη χρονιά με το i20 Coupe WRC αισιοδοξώ ότι θα είμαστε καλύτεροι και πιο άνετοι σε αυτές τις συνθήκες.  

Ο αγώνας της Αργεντινής αποτελείτε από 18 ειδικές διαδρομές μήκους 357.59 αγωνιστικών χιλιομέτρων και μετά το Μεξικό είναι ο πρώτος από τους πέντε χωμάτινους αγώνες που ακολουθούν. Το κέντρο του αγώνα είναι για ακόμα μια χρονιά στη Villa Carlos Paz, η οποία βρίσκετε 700 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Buenos Aires και 30 λεπτά από την πόλη Cordoba. Ο αγώνας ξεκινά την Πέμπτη με την υπερειδική στους δρόμους της Cordoba και συνεχίζετε την Παρασκευή με δυο περάσματα από την ταχύτατη και αμμώδες ειδική Santa Rosa de Calamuchita. Μετά το τέλος του κάθε σκέλους τα πληρώματα θα περάσουν δυο φορές από την υπερειδική διαδρομή η οποία θα διεξαχθεί σε θεματικό πάρκο λίγο έξω από την Villa Carlos Paz. Το Σάββατο είναι η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα και το σκηνικό μεταφέρετε βορειοδυτικά στην Punita Valley όπου τα πληρώματα θα διέλθουν απο τρείς επαναλαμβανόμενες διαδρομές μήκους 160 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Ο αγώνας ολοκληρώνετε την Κυριακή στους βραχώδεις δρόμους της οροσειράς Traslasierra και περιλαμβάνει κλασσικές ειδικές όπως η El Condor και Giulio Cesare.