Τιμητική διάκριση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας από την FIM

Απο τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας τιμήθηκε αυτή τη φορά για τα σαραντάχρονα της η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας.

Η εκλογική Γενική Συνέλευση της FIM για την ανάδειξη νέου προέδρου πραγματοποιήθηκε στην Ανδόρα το Σάββατο 1/12/18 όπου τη Κύπρο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας κύριος Ζαννέττος Κουμάση.

Ο νέος πρόεδρος της FIM είναι ο κύριος Jorge Viegas από τη Πορτογαλία όπου διαδέχθηκε τον Ιταλό πρόεδρο κύριο Vito Ipolito. Στην επιτροπή εσωτερικού οικονομικού ελέγχου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας εξελέγη μεταξύ άλλων και ο κύριος Άγγελος Μπαβελλας με τη σημαία της Κύπρου. 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας είχε συναντήσεις με ομολόγους του όπου αντάλλαξε απόψεις και εισηγήσεις για διάφορα θέματα που απασχολούν τόσο στο αθλητικό μέρος τις ομοσπονδίες των χωρών, όσο και για διάφορα άλλα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μοτοσικλετιστές. 

Επίσης είχε συνάντηση με τον υπεύθυνο οδικής ασφάλειας της FIM κύριο Damiano Zamana όπου παρουσιάστηκε το σεμινάριο οδικής ασφάλειας που διεξάγεται στη Κύπρο από τη Κ.Ο. Μοτοσικλέτας με ανταλλαγή απόψεων για περαιτέρω βελτίωση του. Από μέρους της FIM παρουσιάστηκε η καμπάνια του We the riders την οποία θα προωθήσει και η Κυπριακή Ομοσπονδία. Πολύ σημαντική ήταν και η προκαταρκτική συμφωνία για εκπαίδευση Κυπρίων εκπαιδευτών από Γερμανική σχολή μοτοσικλέτας με εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση από τη FIM. 

Πηγή: Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας