Την νίκη κυνηγά η Hyundai στο ράλι Φιλανδίας

Η ομάδα της Hyundai θέλει να συνεχίσει το σερί τερματισμών στο βάθρο στους εφτά, καθώς ψάχνει τον πρώτο τερματισμό στην τριάδα στον αγώνα της Φιλανδίας, ένατο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι. Από τη μέρα που επέστρεψε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τερμάτισε στο βάθρο σε όλους τους αγώνες πλην από αυτόν της Σκανδιναβίας και φέτος είναι αποφασισμένοι να το πράξουν και αυτό.

Τη δεδομένη στιγμή η ομάδα βρίσκετε σε εξαιρετική φόρμα έχοντας πετύχει το καλύτερο της αποτέλεσμα στον προηγούμενο αγώνα στην Πολωνία με τερματισμούς στις θέσεις 1-2-4 και οδηγούς τους Neyville, Paddon και Sordo. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Hyundai έχει μειώσει τη διαφορά από την M-Sport στη βαθμολογία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών στους 22 βαθμούς.

Ο αγώνας και φέτος θα έχει τη βάση του στην πανεπιστημιούπολη Jyvaskila και τα πληρώματα της ομάδας θα πιέσουν στο όριο μέσα στα δάση στην προσπάθεια τους για νίκη. Η Φιλανδία είναι γνωστή για τα μεγάλα άλματα τα οποία συνδυάζονται με ψηλές ταχύτητες και έτσι καθιστούν τον αγώνα ως ένα από τους πιο θεαματικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι περσινές αλλαγές που έκαναν οι διοργανωτές τον έκαναν τον πιο γρήγορο στην ιστορία του θεσμού.

Παρά το γεγονός ότι η διαδρομή είναι σχεδόν ίδια με πέρσι, εντούτοις οι σωστές σημειώσεις είναι αυτές που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον αγώνα και η Φιλανδία είναι ένα μεγάλο τεστ για τους συνοδηγούς.

Η Hyundai έκανε δοκιμές στα πλαίσια της προετοιμασίας πριν τον αγώνα στα τέλη Μαΐου όπως επίσης και στα μέσα Ιουλίου, με τα τρία πληρώματα να παίρνουν αρκετό χρόνο πίσω από το τιμόνι του i20 Coupe WRC. Μετά τις δοκιμές οι Neuville-Gilsoul έτρεξαν και στον αγώνα της πατρίδας τους το Autoglym rally.

Στην Πολωνία πετύχαμε ένα φανταστικό αποτέλεσμα, είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai, Michel Nadan και συνέχισε, ωστόσο η σκληρή δουλεία δεν σταματά εδώ καθώς πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή προσπάθεια για να παραμείνουμε στη μάχη του πρωταθλήματος. Η Φιλανδία είναι πάντα ένας εξαιρετικός αγώνας και φέτος δεν αποτελεί εξαίρεση. Με τη νίκη που πετύχαμε στην Πολωνία ξέρουμε πλέον ότι το i20 Coupe WRC μπορεί να αποδώσει καλά σε κάθε επιφάνεια. Η Φιλανδία δεν είναι εύκολος αγώνας καθώς με τις ψηλές ταχύτητες που αναπτύσσονται και το παραμικρό λάθος τιμωρείτε. Σε αυτό τον αγώνα δεν έχουμε τερματίσει ποτέ στο βάθρο και αυτή είναι η κύρια μας προτεραιότητα. Ταυτόχρονα αν θέλουμε να μειώσουμε περισσότερο τη διαφορά από την MSport στη βαθμολογία πρέπει να θέτουμε ψηλούς στόχους και στα τρία μας πληρώματα. Ιδανικό θα ήταν αν πετυχαίναμε παρόμοιο αποτέλεσμα με την Πολωνία όμως ξέρουμε ότι αυτό θα είναι πολύ δύσκολο.

Οι νικητές του προηγούμενου αγώνα στην Πολωνία Neuville-Gilsoul έγιναν το πρώτο πλήρωμα που πετυχαίνει τρείς νίκες τη φετινή σεζόν. Έχοντας μειώσει τη διαφορά απο τον πρωτοπόρο Ogier στους 11 βαθμούς με πέντε αγώνες να απομένουν θέλουν να συνεχίσουν την πίεση στον περσινό πρωταθλητή και στην Φιλανδία.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη δική μας απόδοση αλλά και όλης της ομάδας στον αγώνα της Πολωνίας και ελπίζουμε αυτό το αποτέλεσμα να είναι καταλυτικό καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν. Το αυτοκίνητο είναι πολύ δυνατό και πολύ ανταγωνιστικό και αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να πετύχουμε δυο νίκες σε χωμάτινους αγώνες φέτος, έτσι είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε ότι η Φιλανδία είναι ένας δύσκολος αγώνας και με τις ψηλές ταχύτητες που αναπτύσσουμε το παραμικρό λάθος τιμωρείτε, όμως είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τα πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. 

Η Φιλανδία είναι ο πέμπτος συνεχόμενος χωμάτινος αγώνας στο ημερολόγιο της φετινής χρονιάς και αποτελείτε από 25 ειδικές διαδρομές μήκους 314.20 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η Jyvaskyla θα φιλοξενήσει και φέτος τον αγώνα, με το service park να βρίσκετε στην Pavliljonki όπου αναμένετε και φέτος να προσελκύσει χιλιάδες κόσμου.

Ο αγώνας ξεκινά την Πέμπτη το βράδυ με την υπερειδική Harju, η οποία περνά μέσα από τους δρόμους της Jyvaskyla. Την Παρασκευή τα πληρώματα θα οδηγήσουν 16 ώρες καθώς θα κινηθούν δυτικά για να αγωνιστούν στις κλασσικές διαδρομές Jukojarvi και Urria. Ακολούθως θα πάνε ανατολικά της χώρας στις ειδικές Laukaa και Lankamaa.

Το Σάββατο οι ειδικές είναι παρόμοιες με το 2016 όμως οι περισσότερες θα είναι σε αντίθετη φορά. Τα πληρώματα αυτή τη φορά θα κινηθούν νότια στην ειδική Jamsa και φυσικά στη θρυλική Ouninpohja, η οποία πλέον αποτελεί σήμα κατατεθέν για τον αγώνα της Φιλανδίας. Την Κυριακή το πρόγραμμα είναι το ίδιο με πέρσι  και θα ολοκληρωθεί με την power stage στην Oittila.