Τα νεαρά ταλέντα κέρδισαν στην Κορσική με Pirelli P ZERO

Η Pirelli έπαιξε σημαντικό ρόλο, βοηθώντας ορισμένους ταλαντούχους οδηγούς να διακριθούν στον Γύρο της Κορσικής, έναν από τους δυσκολότερους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι. Η Ιταλική μάρκα ελαστικών προμηθεύει επίσης την κατηγορία Junior World Rally Championship, η οποία έτρεξε στην Κορσική, ενώ παράλληλα πήρε την τρίτη θέση στην κατηγορία WRC 2.

Όπως και στη Σουηδία έτσι και στην Κορσική το σενάριο ήταν το ίδιο, όπου δυο τοπικοί οδηγοί ήταν στη μάχη για τη νίκη. Ο Γάλλος Terry Folb κατάφερε να προηγηθεί με 14.6 δευτερόλεπτα μετά τις τρείς πρώτες ειδικές, όμως ο επίσης Γάλλος Jean-Baptiste Franceshi ανέτρεψε τα δεδομένα το Σάββατο, μετά που κέρδισε και τις έξι ειδικές του σκέλους. Με αυτό τον τρόπο κέρδισε τον αγώνα, δεύτερος τερμάτισε ο Folb και τρίτος ο Σουηδός Emil Bergkvist.

Επίσης ο νεαρός Ιταλός Fabio Andolfi, στο ντεμπούτο του στην κατηγορία WRC 2 τερμάτισε τρίτος, ενώ παράλληλα ήταν 11ος στη γενική κατάταξη. Οδήγησε ένα Skoda Fabia R5 με ελαστικά Pirelli υποστηριζόμενος από την Ιταλική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και κατάφερε πέραν από την τρίτη θέση να κερδίσει και πιο έμπειρους εργοστασιακούς οδηγούς.

Η τελευταία έκδοση του Pirelli P ZERO RK έκανε το ντεμπούτο στην Κορσική. Είναι ελαστικό ενιαίου πέλματος και είναι σχεδιασμένο να έχει κράτημα σε όλες τις επιφάνειες ασφάλτου. Οι ειδικές της Κορσικής έχουν διαφορετικές επιφάνειες ασφάλτου, είναι μεγάλες σε μήκος και είναι ένα δύσκολο τεστ για τα ελαστικά.

Ο υπεύθυνος των αγώνων για την Pirelli Terenzio Testoniείπε, «Στον φετινό αγώνα της Κορσικής συμπεριελήφθησαν μετά από αρκετά χρόνια οι μεγαλύτερες σε μήκος ειδικές και μεταξύ αυτών ήταν και η μήκους 55 χιλιομέτρων ειδική την Κυριακή. Παρά το μήκος των ειδικών οι οποίες αποτελούνται από πολλές στροφές, τα ελαστικά απέδωσαν πολύ καλά επιτρέποντας στους νεαρούς οδηγούς να έχουν αυτοπεποίθηση και να πιέσουν πολύ περισσότερο από άλλες χρονιές. Με αυτά τα δεδομένα, είμαστε ευχαριστημένοι με την έκδοση του ασφάλτινου P Zero RK 2018, καθώς τα πήγε πολύ καλά σε θερμές και ανταγωνιστικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του τριήμερου αγώνα. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στον Fabio Adolfi ο οποίος πέτυχε το καλύτερο του αποτέλεσμα μέχρι στιγμής στην κατηγορία WRC 2.»

Ο τρίτος γύρος για την κατηγορία Junior Word Rally Championship είναι στην Πορτογαλία και θα διεξαχθεί από τις 17- μέχρι τις 20 Μαΐου. Ο επόμενος γύρος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι στην Αργεντινή στις 26-29 Απριλίου.