Επιτυχημένο το ντεμπούτο του C3 R5

Με δυο ειδικές κερδισμένες από τους Stephane Lefebvre και Gabin Moreau στην κατηγορία WRC2 και με τερματισμό στη δεύτερη θέση γενικής από τον Yoann Bonato, το C3 R5 έδειξε πολύ ανταγωνιστικό σε μερικές από τις πιο απαιτητικές ειδικές ασφάλτινες διαδρομές στον κόσμο.

Το βάπτισμα του πυρός δόθηκε στο C3 R5 σε ένα από τους πιο δύσκολους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, τον Γύρο της Κορσικής και ήταν ένα τολμηρό στοίχημα για την Citroen. Ο αγώνας είναι γνωστός και ως το ‘’Ράλι των 10000 στροφών’’ και υπάρχει πολύ καλός λόγος για αυτό. Το μεγάλο μήκος του, με τις πολλές δυσκολίες και τις διαφορετικές επιφάνειες ασφάλτου τον καθιστούν το απόλυτο ασφάλτινο τεστ.

Οι δυνατότητες του αυτοκινήτου φάνηκαν στην απαιτητική ειδική LaPorta– Valledi Rostino, μήκους σχεδόν 50 χιλιομέτρων. Ο πρωταθλητής Γαλλίας του 2017 Yoann Bonato, ο οποίος υποστηρίχθηκε για τον αγώνα της Κορσικής από την εργοστασιακή ομάδα, κατάφερε να γράψει το δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία WRC2, με διαφορά μόλις τρία δέκατα από τον πρώτο.

Ο Stephane Lefebvre αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να είναι ανταγωνιστικός .Στη συνέχεια ο Γάλλος ξεπέρασε το πρόβλημα, καταφέρνοντας να κερδίσει την 4η ειδική διαδρομή και να ανέβει τέταρτος γενικής. Ο Bonato ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα στη δεύτερη θέση, 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο.

Δυστυχώς το Σάββατο ξεκίνησε με την αποχώρηση του Lefebvre και τον Bonato να κάνει δυο λάθη, χωρίς ευτυχώς να χάσει τη δεύτερη θέση. Την Κυριακή δεν ρίσκαρε, ανεβάζοντας το καινούργιο Citroen C3 R5 στη δεύτερη θέση του βάθρου της κατηγορίας WRC2. Με αυτό το βάθρο εξαργυρώθηκε η σκληρή δουλειά που έγινε από την αρχή της εξέλιξης του αυτοκινήτου το 2017 και όλοι ευελπιστούν ότι θα ακολουθήσουν και άλλα καλά αποτελέσματα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Pierre Budar είπε: «Ο πρώτος αγώνας του C3 R5 άφησε πολλές υποσχέσεις, παρά τα μικροπροβλήματα που είχαμε, καθώς το αυτοκίνητο έτρεχε για πρώτη φορά σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ο Stephane κέρδισε ειδικές σε φυσιολογικές συνθήκες και είναι κρίμα που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα. Ο Yoann ήταν σταθερός και γρήγορος, εξασφαλίζοντας το πρώτο βάθρο, το οποίο θα μας δώσει ώθηση για να προσπαθήσουμε να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα.»

Από την πλευρά του ο Staphane Lefebvre δήλωσε, «Οπωσδήποτε είμαι απογοητευμένος που ο αγώνας τελείωσε νωρίς για μένα αλλά υπήρξαν αρκετά θετικά το Σαββατοκύριακο. Καταρχήν η απόδοση του αυτοκινήτου, η οποία μας έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσουμε δυο από τις τέσσερις ειδικές που τερματίσαμε. Η δυναμική του αυτοκινήτου είναι αδιαμφισβήτητη και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε νίκες στην κατηγορία.»

«Σαφώς ευελπιστούσαμε για ένα αποτέλεσμα σαν αυτό που πετύχαμε,» είπε ο Bonato και συνέχισε, «κάναμε ότι μπορούσαμε για αυτό το αποτέλεσμα και τα καταφέραμε σε αυτό τον δύσκολο αγώνα. Είμαι ευχαριστημένος καθώς το ντεμπούτο του αυτοκινήτου θεωρείται επιτυχημένο. Το C3 R5 απόδωσε πολύ καλά σε αυτές τις απαιτητικές ειδικές διαδρομές και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά προκειμένου το αυτοκίνητο να γίνει πολύ πιο ανταγωνιστικό.»