Τέσσερα Puma για την M-Sport στην Σουηδία, πρώτη συμμετοχή φέτος στο WRC2

Οι διοργανωτές του Ράλι Σουηδίας δημοσίευσαν τη λίστα συμμετοχών για τον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2022, με τον Lorenzo Bertelli να οδηγεί το τέταρτο Ford Puma Rally1 της M-Sport.

Η M-Sport κέρδισε το Ράλι Μόντε Κάρλο, εναρκτήριο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος με τον Sebastien Loeb, αλλά ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής επι του παρόντος δεν έχει συμφωνήσει για κανένα μελλοντικό ράλι παρά το γεγονός ότι θέλει να επιστρέψει.

Ο δεύτερος Sebastien Ogier επίσης δεν θα αγωνιστεί, καθώς και αυτός έχει πρόγραμμα για ορισμένους αγώνες φέτος και δεν θα αγωνιστεί με την Toyota πριν από τον αγώνα στην Κροατία.

Αυτό σημαίνει ότι ο Kalle Rovanperä θα φιγουράρει πρώτος στην λίστα συμμετοχών ως ο οδηγός με την ψηλότερη κατάταξη στο πρωτάθλημα που θα αγωνιστεί στην Σουηδία, μπροστά από τον Craig Breen της M-Sport και τον Thierry Neuville της Hyundai.Ο Neuville είναι ένας από τους τρείς πρώην νικητές της Σουηδίας, με τους Ott Tänak και Elfyn Evans να ξεκινούν επίσης τον αγώνα από τις 24 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου. Ο Oliver Solberg διατηρεί τη θέση του στη σύνθεση της Hyundai, ενώ ο Esapekka Lappi ξεκινάει για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν.

Στην M-Sport, ο Gus Greensmith θα επιφορτιστεί την ευθύνη για να μαζέψει βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, με τους Adrien Fourmaux και Craig Breen να συμπληρώνουν την ομάδα, ενώ ο Lorenzo Bertelli, μακροχρόνιος πελάτης της M-Sport, θα πάρει την πρώτη γεύση από υβριδικό ράλι.Ο Betrelli δεν συμμετέχει σε όλους τους αγώνες του ημερολογίου του WRC και οι δυο τελευταίες του εμφανίσεις ήταν πέρυσι, η μία στο Ράλι Σαφάρι και η άλλη στο Ράλι Αρκτικής στην Φιλανδία, το οποίο αντικατέστησε τον ακυρωθέντα αγώνα της Σουηδίας.

Η M-Sport θα αγωνιστεί στο WRC2 για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν, με τους Jari Huttunen και Mattias Andielsson να είναι οι δύο συμμετοχές της ομάδας. Ο Huttunen μετά τη νίκη του πέρυσι στο Ράλι Monza με το Hyundai, φέτος θα αγωνιστεί με την M-Sport.Ο Andreas Mikkelsen, ο Marco Bulacia και ο Nikolay Gryazin θα είναι πάλι παρόντες και θα τρέξουν με τα Škoda της Toksport, ενώ ο Georg Linnamäe κάνει το πρώτο του ξεκίνημα στη σεζόν με ένα Volkswagen Polo GTI R5.

Άλλα ονόματα που χρίζουν προσοχής στην κατηγορία WRC2, είναι και αυτά των Ole Christian Veiby, που ξεκινά για πρώτη φορά στο WRC μετά την εξάμηνη τιμωρία που δέχθηκε πέρυσι τον Μάιο, οδηγώντας ένα Polo R5, του Emil Lindholm που θα οδηγήσει Škoda και του ταλαντούχου Αμερικανού Kyle Tilley, ο οποίος θα αγωνιστεί στο Ράλι Σουηδίας μια βδομάδα μετά το Ράλι Sno*Drift στο Μίσιγκαν.

Το Ράλι Σουηδίας μεταφέρετε φέτος βόρεια προς την Ουμέα, σε μια προσπάθεια να υπάρχει περισσότερο φρέσκο χιόνι Υπήρχαν ορισμένες επιπλοκές με τη διαδρομή που θα χρησιμοποιείτο και η σκέψη ήταν να αφαιρεθούν ορισμένες από το πρόγραμμα, όμως όλα αυτά τα θέματα έχουν πλέον επιλυθεί.