Συγκλονιστικός ο Τζιωρτζής στην Τσεχία

Ξεκινώντας από την 17η θέση του grid κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, επίδοση που τον διατήρησε στο Top3 της κατάταξης, σε απόσταση μόλις τριών βαθμών από το δεύτερο Martin Doubek – από έξι που ήταν πριν την Τσεχία. Το πρωτάθλημα NASCAR Whelen EURO SERIES βρίσκεται ακριβώς στη μέση, καθώς το τριήμερο 27-29 Αυγούστου στο Most έγινε ο τρίτος γύρος στη σεζόν, ενώ ακολουθούν οι αγώνες σε Κροατία, Βέλγιο και Ιταλία όπου οι βαθμοί μετρούν διπλοί καθώς είναι ο τελευταίος γύρος της χρονιάς.

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής είναι ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς οδηγούς της EURO NASCAR 2 του πρωταθλήματος NASCAR Whelen EURO SERIES, κάτι που επιβεβαίωσε και στην πίστα μήκους 4.212χλμ του Most. Αγωνιζόμενος στα χρώματα της κυπριακής φαρμακοβιομηχανίας REMEDICA προκρίθηκε τρίτος για τον αγώνα του Σαββάτου (28/8), ωστόσο, πρόβλημα αρχικά με τον καθαριστήρα και στη συνέχεια με τον συμπλέκτη δεν του επέτρεψαν να εμφανιστεί έγκαιρα στη γραμμή εκκίνησης με αποτέλεσμα να εκκινήσει από την τελευταία θέση.

Ανέβηκε έως τη 12η όπου ο συμπλέκτης της Ford Mustang με το Νο1 στις πόρτες εγκατάλειψε οριστικά. Συν τοις άλλοις δεν πρόλαβε να γράψει κάποιον γρήγορο γύρο στον αγώνα με αποτέλεσμα την Κυριακή (29/8) να εκκινήσει από τη 17η θέση.

«Κατόρθωσα να ανεβώ 5ος μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και στον έκτο γύρο να ανεβώ 3ος μετά την επαφή που είχαμε με το Νο8 (Valeri). Ευτυχώς δεν επηρεάστηκε ο αγώνας μου από αυτή την επαφή αφού ήταν δικό του λάθος, μιας και κρατούσα την αγωνιστική γραμμή, όπως αποφάνθηκαν και οι αγωνοδίκες» σημειώνει ο Τζιωρτζής, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο τυλιγμένος με την κυπριακή σημαία, γνωρίζοντας την αποθέωση από φιλάθλους και ιδιαιτέρως τους Κύπριους που βρέθηκαν στην πίστα, αλλά και τα μέλη της Academy Motorsports και της Alex Caffi Motorsports με την κοινοπραξία των οποίων αγωνίζεται και φέτος (έχοντας και την υποστήριξη της Race Art Technology).

«Όλα είναι ανοικτά»

«Ήταν δύσκολο Σαββατοκύριακο. Δείξαμε ότι μπορούσαμε να ήμασταν και το Σάββατο στο βάθρο αλλά σταθήκαμε άτυχοι. Αυτή η ατυχία με πείσμωσε και με έκανε να τα δώσω όλα την Κυριακή και ό,τι είναι να γίνει ας γινόταν. Ειδικά μετά την αποχώρηση των Doubek και Deodhar πίεσα μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε για όσο το δυνατόν πιο πολλούς βαθμούς. Κάλυψα τον Doubek που απέχει μόνο τρεις βαθμούς και είμαι 40β πίσω από τον Dauenhauer. Ακολουθεί η διοργάνωση της Κροατίας (17-19/9) όπου και πέρσι πήγα πολύ καλά. Εάν πήρα ένα μάθημα από αυτό τον αγώνα είναι πως μια ατυχία μπορεί να σε κάνει ακόμα πιο δυνατό» δηλώνει ο Τζιωρτζής.

Μεγάλος χορηγός του Τζιωρτζή και για το 2021 είναι η κυπριακή φαρμακοβιομηχανία REMEDICA, ενώ τον υποστηρίζουν τα λιπαντικά ENEOS Motor Oil της Ψάλτης Auto Parts, η Televantos Used Trucks, η Alpinestars, το πανεπιστήμιο Frederick, η Daytona Raceway και το Sana Hiltonia.

«Κλείνοντας θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μεγάλο μου χορηγό, κυπριακή φαρμακοβιομηχανία REMEDICA και στους υποστηρικτές μου που βρίσκονται δίπλα μου για ακόμη μια χρονιά, σε μια δύσκολη χρονιά για όλο τον αθλητισμό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στην ομάδα μου Academy Motorsports που σε συνεργασία με την Alex Caffi Motorsports και την  Race Art Technology δούλεψαν αδιάκοπα το Σάββατο το βράδυ για να λύσουν τα προβλήματα που μας βρήκαν. Είμαι σίγουρος πώς όλα παραμένουν ανοιχτά για την διεκδίκηση του τίτλου» αναφέρει ο Κύπριος οδηγός.