Στο 50ο Ράλλυ Κύπρος θα κριθεί οριστικά ο πρωταθλητής Μέσης Ανατολής!

Στις δώδεκα χωμάτινες ειδικές διαδρομές του 50ου Ράλλυ Κύπρος, που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου, το τριήμερο 6-8 Οκτωβρίου 2023, θα κριθεί οριστικά ο φετινός τίτλος στο Πρωτάθλημα Ράλλυ Μέσης Ανατολής.

Η ακύρωση του 6ου αγώνα και τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος, που θα ήταν το διεθνές Ράλλυ Κουβέιτ τον Νοέμβριο, μετατρέπει αυτόματα τον εθνικό μας αγώνα σ΄ αυτό που θα κρίνει οριστικά τον πρωταθλητή Μέσης Ανατολής για το 2023.

Στη 50ή του διοργάνωση, το Ράλλυ Κύπρος θα φιλοξενήσει μεταξύ 6-8 Οκτωβρίου 2023 και τους τρεις πρωτοπόρους του φετινού Πρωταθλήματος Ράλλυ Μέσης Ανατολής. Μετά από τέσσερις αγώνες, σε Ομάν, Κατάρ, Ιορδανία και Λίβανο, προηγούνται με 84 βαθμούς ο Abdullah Al Rawahi (Ομάν) με συνοδηγό τον AtaAl-Hmoud (Ιορδανία). Ακολουθεί με 78 βαθμούς ο Nasser Al-Attiyah (Κατάρ) με συνοδηγό τον Mathieu Baumel(Ανδόρα), ενώ στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται με 60 βαθμούς ο Mshari Althefiri (Κουβέιτ) με συνοδηγό τον Nasser Saadon Alkuwari (Κατάρ).

Με μόλις έξι βαθμούς να χωρίζουν Al Rawahi με Al-Attiyah, η μεταξύ τους μάχη στις ειδικές διαδρομές της Κύπρου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο οδηγός από το Ομάν θα ψάξει να τερματίσει μπροστά από τον 7-φορές νικητή στην Κύπρο, για να αναδειχθεί πρωταθλητής Μέσης Ανατολής για πρώτη φορά στην καριέρα του. Από την άλλη, ο πολύπειρος Καταρινός κυνηγάει τον 13ο συνεχόμενο του τίτλο Μέσης Ανατολής και 19οσυνολικά στην καριέρα του.

Όσον αφορά τους βαθμούς, η πρωτιά δίνει 30β., η δεύτερη θέση 24β., η τρίτη 21β., η τέταρτη 19β., η πέμπτη 17β., η έκτη 15β. Το ενδεχόμενο ισοβαθμίας στους 108 βαθμούς είναι ιδιαίτερα πιθανό, κάτι που θα συμβεί σε περίπτωση νίκης του Al-Attiyah και δεύτερης θέσης από τον Al Rawahi. Σ’ αυτή την περίπτωση, θα ισχύσουν οι κανονισμοί tie-break της FIA.

Με βάση τη Λευκωσία

Το 50ο Ράλλυ Κύπρος, που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου, πέραν από τον 5ο και τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος Ράλλυ Μέσης Ανατολής, θα αποτελέσει παράλληλα και τον 3ο και 4ο γύρο του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ράλλυ, με την κάθε μέρα του αγώνα να μετράει ως ξεχωριστός γύρος για το τοπικό πρωτάθλημα.

Ο αγώνας θα έχει ως βάση τη Λευκωσία, με το Service Park, το Αρχηγείο και το Κέντρο Τύπου να βρίσκονται απέναντι από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, δίπλα από το Αρχηγείο Αστυνομίας, στην Αγλαντζιά.

Η εκκίνηση της Παρασκευής (06/10) και ο τερματισμός της Κυριακής (08/10) θα λάβουν χώρα στο παλιό δημαρχείο Λευκωσίας, στην Πλατεία Ελευθερίας. Στις 27 Σεπτεμβρίου, με βάση τους κανονισμούς, θα ανακοινωθούν από τους διοργανωτές οι ειδικές διαδρομές, με τους αντίστοιχους χάρτες.

Τη φετινή διοργάνωση υποστηρίζουν οι Δήμοι Λευκωσίας και Αγλαντζιάς.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.cyprusrally.com.cy.