Στο ράφι το Polo R WRC 2017

Έχοντας χάσει την τελική ημερομηνία υποβολής για homologation η οποία ήταν η 1 Ιανουαρίου, η Volkswagen Motorsport ήλπιζε να τα καταφέρει και να διεκδικήσει έστω και καθυστερημένα την πιστοποίηση αυτή, για να μπορεί το Polo προδιαγραφών 2017 να τρέξει από ιδιωτικές ομάδες στο WRC.

Σε συνάντηση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές στο Μονακό τον προηγούμενο μήνα έθεσε το θέμα επί τάπητος σχετικά με το πώς μια τέτοια έκτακτη απόφαση θα μπορούσε να λειτουργήσει. Παρά τις συναντήσεις μεταξύ της FIA και της Volkswagen, η απόφαση ήταν οριστική να μην επιτραπεί το homologation για το Volkswagen Polo 2017 WRC.

O αγωνιστικός διευθυντής της Volkswagen Motorsport Sven Smeets εξήγησε την κατάσταση, λέγοντας: “Μετά από μεγάλο ενδιαφέρον πολλών ιδιωτών,  η Volkswagen Motorsport ζήτησε από την FIA να ξαναδεί το θέμα του homologation του Volkswagen Polo 2017 WRC, ούτως ώστε το αυτοκίνητο να ενοικιάζετε από ιδιώτες οδηγούς και ομάδες.  “Αποδεικνύεται τώρα ότι αυτό δεν είναι δυνατό σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς του WRC. “Αποδεχόμαστε πλήρως το αποτέλεσμα, αλλά την ίδια στιγμή το είμαστε στεναχωρημένοι όσο αφορά τους πελάτες μας.  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την FIA για τις πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις.”

Τα σχέδια της Volkswagen Motorsport είναι να προχωρήσει στην παραχώρηση Polo WRC προδιαγραφών 2016 τα οποία δεν επηρεάζονται από την συγκεκριμένη απόφαση.  Για την ιστορία η Volkswagen Motorsport αποσύρθηκε από το WRC στο τέλος της περασμένης σεζόν, τερματίζοντας μια αλάνθαστη πορεία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.