Στον Μαθιάτη ο τρίτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος Ταχύτητας 2024 της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 21 Απριλίου τον τρίτο γύρο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Το Mathiatis Rally Sprint τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και απαριθμεί 45 οδηγούς που δήλωσαν συμμετοχή και θα αγωνιστούν σε χωμάτινη ειδική διαδρομή μήκους 2,4 χιλιομέτρων. Αναμφίβολα ο αυξημένος αριθμός συμμετοχών αναμένεται να προσφέρει πολλές συγκινήσεις στους φίλους του αθλήματος και συνάμα αυξάνει κατακόρυφα τον ανταγωνισμό στις κατηγορίες.

Το πρόγραμμα του αγώνα θα ξεκινήσει με το δοκιμαστικό πέρασμα στις 10:00, το οποίο που παρόλο που δεν προσμετρά στο τελικό αποτέλεσμα εντούτοις οι οδηγοί κινούνται πολύ γρήγορα στην ειδική διαδρομή ούτως ώστε να δουν μέχρι που μπορούν να πιέσουν. Στις 11:00 είναι η έναρξη των δύο χρονομετρημένων περασμάτων και στις 15:00 αναμένεται να ολοκληρωθεί ο αγώνας με τις απονομές οι οποίες είναι προγραμματισμένες στις 16:00 στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, με την παρουσία τόσο έμπειρων αλλά και ταλαντούχων νεαρών οδηγών, αναμένεται να δούμε θέαμα πολύ υψηλών προδιαγραφών. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Πέτρος Πέτρου με Mitsubishi Lancer Evo θα προσπαθήσει να συνεχίσει το αήττητο του σερί, ανοίγοντας περισσότερο την διαφορά από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές.

Ανάμεσα στους διεκδικητές της νίκης είναι και οι Γιάννος Ιωαννίδης, Δημήτρης Πιερή, ενώ οι Μάριος Παύλου  και Σταύρος Αντωνίου με Mitsubishi Lancer Evo θα διεκδικήσουν μια θέση ψηλά στην γενική κατάταξη. Οι Στέφανος Γεωργίου “Chips Minor” και Λούκας Χριστοφόρου είναι οδηγοί ο οποίοι έχουν τα φόντα να είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, την ίδια στιγμή που η επιστροφή του Γιώργου Πολυκάρπου στην αγωνιστική δράση αυξάνει τους μνηστήρες για νίκη στην γενική κατάταξη. Στην κατηγορία RCL1 θα έχουμε το πλήρωμα των Κλεάνθη Έλληνα/Γιώργου Πούγιούκκα με το εντυπωσιακό Ford Fiesta DYTCO.

Στην κατηγορία RC2 οι Λάπρος Ιωαννίδης, Μάριος Παναγιώτου με Mitsubishi Lancer Evo και Μάριος Ποταμού με Subaru Imreza αναμένεται να δώσουν μάχες για την επικράτηση. Στην RCS2 θα ανταγωνιστούν οι Ευαγόρας Κούλλουρο, Γιώργος Πολυκάρπου, Ηλίας Πιερή Σταύρος Υπερμάχου, Κώστας και Μάριος Παύλου και Σταύρος Σταύρου με Mitsubishi Lancer EVO, με τον καθένα να έχει τις δικές του πιθανότητες για την νίκη.

Στην δικήνητη κατηγορία ξεκινώντας από την κατηγορία RC4, ο Παναγιώτης Ξενοφώντος με Honda Civic δεν έχει αντίπαλο και στόχος είναι ένα πλασάρισμα στην πρώτη δεκάδα.  Στην κατηγορία RCS1 αναμένεται μεγάλη μάχη με τους Γιάννο Ιωάννου με Opel Astra Kit Car, Άγγελο Ξενοφώντος με Peugeot, Σωκράτη Παπαναστασίου με Seat Ibiza και Μιχάλη Διομήδους με HondaCivic στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης, ενώ οι Μιχαήλ Σοφοκλής με VW Golf, Χάρη Ιωάννους με Renault και Χρίστος Ιορδάνου με Ford Fiesta να συνθέτουν μια πολύ δυνατή κατηγορία.

Στην RCS3 πρώτο λόγο για επικράτηση έχει ο Θωμάς Θεοφάνους Peugeot ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Γιώργο Γεωργίου με Peugeot και τον Ηλία Τρύφωνος/Φιλιππίδη Φίλιππος με Toyota Yaris. Στην κατηγορία RC5 έχουμε την παρουσία του Αργύρη Σταύρου με Suzuki Swift.

Στις εντυπωσιακές κατηγορίες Cross Car, ξεκινώντας από την RCK1, οι τους Νικόλας και Χρίστος Χούτρη, Γιώργος Χατζησάββας, Σωκράτης Φανή, Κωνσταντίνος Γεωργίου, Κυριάκος Γεωργίου, Harut Kachandrian και Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, αναμένεται να προσφέρουν θέαμα πολύ ψηλών προδιαγραφών στην προσπάθεια τους για επικράτηση.  Στην κατηγορία RCK2 θα τρέξουν οι Λούκας και Αντρέας Χριστοφόρου, με τον πρώτο να είναιτο φαβορί.

Στον αγώνα για ακόμη μια φορά θα έχουμε την παρουσία του Τουρκοκύπριου Sadik Bilgimer, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του στην κόρη του Buse Bilgimer.  Τέλος στον αγώνα θα έχουμε την παρουσία τριών αρχάριων, των Μιχάλη Πάμπουκκα/Αρέστη Χιλείδη, Χάρη Μαμαντόπουλου και Μάριου Φανή.

Mathiatis Provisional Starting List