Στη Hyundai Motorsport ο Mikkelsen

Η ομάδα της Hyundai πρόσθεσε στο δυναμικό της για τον αγώνα της Ισπανίας τον Andreas Mikkelsen, ο οποίος θα πλαισιώσει τους Thierry Neuville και Dani Sordo. Ο Andreas Mikkelsen θα αγωνιστεί και στους εναπομείναντες αγώνες της φετινής σεζόν (Ουαλία, Αυστραλία) μαζί με τον συνοδηγό του Anders Jæger.

Και οι τρείς οδηγοί της Hyundai που έχουν συμβόλαιο θα παραμείνουν στο δυναμικό της ομάδας και θα συμμετέχουν στους τελευταίους τρείς αγώνες ανάλογα με την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Η Hyundai έχασε σημαντικό έδαφος στο πρωτάθλημα κατασκευαστών τους τελευταίους αγώνες και έχοντας στο δυναμικό της τέσσερις οδηγούς θα μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα στα δεδομένα των αγώνων, ούτως ώστε να μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος από την M-Sport στους τελευταίους τρείς αγώνες που απομένουν.

«Ήταν δύσκολο να πάρουμε τέτοια απόφαση», είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Michel Nadan και συνέχισε, «νοιώθαμε ότι ήταν αναγκαίο στην προσπάθεια που κάνουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Οι συζητήσεις με τον Andreas ξεκίνησαν από τον καιρό που έμεινε χωρίς ομάδα, όμως τότε δεν μπορούσαμε να του προσφέρουμε τίποτα καθώς η ομάδα μας ήταν ήδη συμπληρωμένη. Ωστόσο βλέποντας την ομάδα να χάνει έδαφος επανεκτιμήσαμε την κατάσταση και έχοντας συζητήσει με τα τρία πληρώματα μας τους ενημερώσαμε για την απόφαση μας να κάνουμε ακόμα μια προσθήκη.

Η οριστική μας απόφαση για τους συμμετέχοντες στην Ισπανία έχει παρθεί και σε κατοπινό στάδιο θα ενημερώσουμε ποια πληρώματα θα αγωνιστούν σε Ουαλία και Αυστραλία. Τώρα καλωσορίζουμε τον Andreas στην  Hyundai Motorsport και ανυπομονούμε να ξαναμπούμε δυναμικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ξεκινώντας από την Ισπανία».

Από την πλευρά του ο Andreas Mikkelsen είπε:«Είμαι ευχαριστημένος που υπόγραψα με τη Hyundai για τους εναπομείναντες τρείς αγώνες. Είναι μια σπουδαία ομάδα με ταλαντούχους ανθρώπους και το Hyundai I20 Coupe WRC απέδειξε ότι μπορεί να κερδίσει σε κάθε επιφάνεια. Είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω στο χώμα νωρίτερα στη σεζόν και είχα θετικές εντυπώσεις, τις οποίες ελπίζω να έχω και στους τελευταίους τρείς αγώνες. Στόχος μου είναι να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα στην προσπάθεια που κάνει για το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Πιστεύω σε αυτούς και στο αυτοκίνητο, είμαι πολύ ενθουσιασμένος και ελπίζω να είναι η αρχή για κάτι πιο μακροπρόθεσμο.