Ο Nordgren είναι το νέο μέλος της Skoda Motorsport

Ο νεαρός Gun Juuso Nordgren θα οδηγήσει ένα εργοστασιακό Skoda Fabia R5 τον επόμενο μήνα στον αγώνα στην Ισπανία, καθώς ο Τσέχος κατασκευαστής έγινε η τελευταία ομάδα που ξεκινάει πρόγραμμα για νέους οδηγούς.

Ο 20χρονος Φιλανδός θα διαγωνιστεί στο Rally RACC Catalunya – Rally de Espana (5-8 Οκτωβρίου) στο πλευρό του μόνιμου οδηγού της ομάδας Jan Kopecky, καθώς η Skoda ξεκινάει την αναζήτηση για ταλαντούχους νέους οδηγούς.

Ο επικεφαλής της ομάδας Skoda Motorsport Michal Hrabanek, δήλωσε ότι θα εκμεταλλευτεί το πρωτάθλημα ομάδων WRC2 όπως έκανε και με τον 26χρονο Pontus Tiderman στο ADAC Rallye Deutschland τον περασμένο μήνα.

“Αυτό το πρόγραμμα για νέους οδηγούς θα ξεκινήσει από το Rally RACC Catalunya – Rally de Espana και θα συνεχιστεί με δοκιμαστικά από υποσχόμενα νέα ταλέντα όπως τον Juuso Nordgren. Έχει τραβήξει την προσοχή μας σαν ένας νεαρός οδηγός με ενδιαφέρον προοπτικές,” είπε.

Ο Nordgren ήταν πρωταθλητής του Φινλανδικού πρωταθλήματος Junior το 2015 κερδίζοντας μια πλήρως επιχορηγημένη συμμετοχή στον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην πατρίδα του την περασμένη χρονιά, σαν ο μελλοντικός Φιλανδός αστέρας του Ράλι. Για την ιστορία στον αγώνα αυτό τερμάτισε στην τρίτη θέση στην κατηγορία Junior WRC.

Οδήγησε ένα ιδιωτικό Fabia R5 στο Neste Rally Finland τον Ιούλιο, φτάνοντας μέχρι και την δεύτερη θέση στην κατηγορία του πριν ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε τον έριξε πίσω.

Ο τίτλος WRC2 που κατέκτησε ο Tiderman ακολούθησε την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Esapella Lappi Lappi ο οποίος φέτος διαγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με την Toyota Gazoo Racing. Ο 26χρονος Nordgren κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στην μόλις τέταρτη του παρουσία στο αγώνα της Φινλανδίας και πλαισιώθηκε από τον τεχνικό διευθυντή της Skoda Auto Christian Strube στους πανηγυρισμούς στο βάθρο στην Γερμανία. Η παρουσία του οδήγησε σε εικασίες και φήμες σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της Τσέχικης εταιρείας στο WRC.

Το πρόγραμμα της Skoda ακολούθησε το πρόγραμμα της Hyundai Motorsport για ανάπτυξη νέων οδηγών. Οκτώ οδηγοί από τους 16 που είχαν αρχικά επιλεγεί θα διαγωνιστούν για να κερδίσουν μια θέση στο πρωτάθλημα WRC με ένα ιδιωτικό i20 R5 την επόμενη χρονιά.