Στην ιστορική πίστα του Ernée το φετινό FIM Motocross of Nations

Το 2023 Monster Energy FIM Motocross of Nations πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ernée στις 6-7-8 Οκτωβρίου και ο ενθουσιασμός αυξάνεται ανάμεσα στους οδηγούς των ομάδων και όλων των οπαδών του motocross σε όλο τον κόσμο σε αυτό που αναμένεται να είναι ένας εξαιρετικός αγώνας.

Το Ernée είναι γνωστό για το παθιασμένο του κοινό του και η πίστα Raymond Demy διαθέτει πλούσια ιστορία από την διοργάνωση  πασίγνωστων αγώνων motocross, συμπεριλαμβανομένων αξέχαστων αγώνων Motocross of Nations το 2005 και το 2015.

Η πίστα του Ernée είναι γνωστή και χαρακτηρίζεται από ασφυκτικά γεμάτο από οπαδούς που περιβάλλουν την πίστα, δημιουργώντας μια ηλεκτρισμένη και θρυλική ατμόσφαιρα.

Ο αγώνας αναμένεται να προσελκύσει ένα τεράστιο πλήθος και οι παθιασμένοι οπαδοί θα είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τις επιδόσεις των ομάδων, εξασφαλίζοντας ένα θεαματικό σόου εκτός δρόμου. Το 2023 Monster Energy FIM Motocross of Nations είναι μια εκδήλωση που αναμένετε να καθηλώσει, με τους κορυφαίους αναβάτες motocross στον κόσμο να εγγυώνται ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, η Team USA θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το Πρωτάθλημα της αφού και ιστορικά είναι η καλύτερη χώρα στον θεσμό με 23 τίτλους. Η ομάδα τους θα αποτελείται από τους Aaron Plessinger, R.J Hampshire και Christian Craig και θέλουν να κερδίσουν το πρώτο Chamberlain Trophy για την Team USA στην Ευρώπη μετά το 2011.

Η ομάδα της Γαλλίας με τον αγώνα να είναι προγραμματισμένος στην πατρίδα τους, είναι ένα από τα φαβορί με τους Romain Febvre, Maxime Renaux και Tom Vialle. Οι τρεις τους ήταν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Motocross και είναι αυτοί που θα επιδιώξουν να φερουν εις πε΄ρας την αποστολή, ειδικά με τους Γάλλους να τους ακολουθούν και να τους υποστηρίζουν εντός έδρας. Ο Febvre βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του αυτή τη στιγμή και λατρεύει αυτό το κομμάτι καθώς ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο MXoN 2015 στο Ernee. Ο Vialle πέρασε τη χρονιά του στην Αμερική, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία. Ο Renaux έχασε την τελευταία διοργάνωση του πρωταθλήματος MXGP στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά τώρα είναι έτοιμος και η ομάδα θα εργαστεί σκληρά για να βεβαιωθεί ότι ο Γάλλος σταρ θα επιστρέψει στα καλύτερά του για το MXoN.

Team Australia – Ένα από τα μεγάλα φαβορί με τους αδερφούς Lawrence που έχουν απίστευτη επιτυχία αυτή τη σεζόν στην Αμερική. Ο Jett Lawrence μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα τέλειο ρεκόρ 22 νικών σε 22 αγώνες αυτή τη σεζόν στις ΗΠΑ και ήταν ο πρωταθλητής Open πέρυσι στο MXoN στο RedBud. Ο αδερφός του, ο Hunter κέρδισε το Pro Motocross στα 250cc αυτή τη σεζόν σε μια ονειρεμένη χρονιά για τα αδέρφια. Ο τρίτος αναβάτης είναι ο Dean Ferris που κέρδισε φέτος το Αυστραλιανό Πρωτάθλημα MX1 για τέταρτη φορά. Η ομάδα της Αυστραλίας τερμάτισε τρίτη την περασμένη σεζόν στο RedBud, αλλά δεν κέρδισε ποτέ το MXoN ακόμα και φέτος έχει όλη την ποιότητα για να το κάνει φέτος.

Η ομάδα του Βελγίου είναι η νεαρότερη ομάδα της χρονιάς με μέσο όρο ηλικίας 19,3 ετών. Αναβάτες της ισχυρής βελγικής τριάδας θα είναι οι Jago Geerts, Liam Everts και Lucas Coenen. Τρεις αναβάτες που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι αυτοί που θα σηκώσουν το τρόπαιο, δεδομένης της εξαιρετικής σεζόν, που θα έδινε στο Βέλγιο άλλον έναν τίτλο MXoN, 10 χρόνια μετά το τελευταίο Chamberlain Trophy που κέρδισε στο Teutschenthal το 2013.

Η ισπανική ομάδα θα υπερηφανεύεται για τον πρόσφατα στεφθείς Παγκόσμιο Πρωταθλητή MXGP Jorge Prado στις τάξεις της μαζί με τον νικητή του Grand Prix Ruben Fernandez και τον πρόσφατα ανακοινωμένο αναβάτη της MX2 Oriol Oliver. Θα είναι διεκδικητές για το βάθρο με μια νεανική αλλά έμπειρη ομάδα. Για την ομάδα της Γερμανίας, η επιστροφή του Ken Roczen στο MXoN μετά από πέντε χρόνια θα είναι μια τεράστια ώθηση, με τον ταχύτατο Simon Laengenfelder που είχε μια υπέροχη σεζόν στο MX2 να τερματίζει 3ος στο Πρωτάθλημα και τον Tom Koch που συμπληρώνει την ομάδα θεωρείται μια από τις έμπειρες του θεσμού.

Υπάρχουν και άλλες ομάδες που σίγουρα θα παλέψουν για τις πρώτες θέσεις, όπως η Ολλανδία που παρατάσσει τους ίδιους αναβάτες όπως πέρυσι με τους Glenn Coldenhoff, Kay de Wolf και Calvin Vlaanderen. Όλοι θα επιστρέψουν με έναν στόχο να αποδείξουν ότι μπορούν και καλύτερα μετά την 7η θέση τους στο RedBud πέρυσι. Η ομάδα της Ιταλίας, που τερμάτισε 4η πέρυσι στο RedBud, θα είναι άλλος ένας ισχυρός αντίπαλος με τον Alberto Forato που τερμάτισε 7ος στο Πρωτάθλημα MXGP, τον πρόσφατα στεφθείς Παγκόσμιο Πρωταθλητή MX2 Andrea Adamo και τον Πρωταθλητή Ευρώπης EMX250 Andrea Bonacorsi.

Εκτός από τα προφανή φαβορί για το τρόπαιο, υπάρχουν και άλλες ομάδες που θα μπορούσαν να παίξουν τους ρόλο και να ίσως να κάνουν την έκπληξη, όπως η Team Latvia που αποτελείται από τους Reisulis Brothers, Janis και Karlis και με επικεφαλής τον Pauls Jonass που υπέγραψε την επιστροφή του στην κορυφή στο MXGP. τον προηγούμενο μήνα Μην ξεχνάμε την ομάδα της Ελβετίας που πρόκειται να παίξει με την τεράστια εμπειρία της για να πετύχει ένα αποτέλεσμα με τον πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Vice Motocross Jeremy Seewer, Arnaud Tonus και Valentin Guillod.

Ο 76ος αγώνας θα έχει τεράστια συμμετοχή 38 ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής ομάδας που εκπροσωπεί τη FIM Λατινικής Αμερικής, και άλλων ομάδων που προέρχονται από διαφορετικές ηπείρους όπως η Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής, η Χιλή, το Γκουάμ, το Πουέρτο Ρίκο, το Μαρόκο και η Βραζιλία.