Στα πάτρια εδάφη ο Ιορδάνης Σερδερίδης!

Έπειτα από τη συμμετοχή του στο Ράλλυ Ακρόπολις με ένα κορυφαίο Ford Fiesta WRC, ο Ιορδάνης Σερδερίδης επιστρέφει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, συμμετέχοντας την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στο Ράλλυ ΔΕΘ. Με τον Fred Miclotteσυνοδηγό στο Skoda Fabia Rally2, ο Καβαλιώτης οδηγός συμμετέχει σε έναν αγώνα με νέες ειδικές που περιλαμβάνει έπειτα από πολλά χρόνια και χωμάτινο σκέλος.

Το Ράλλυ ΔΕΘ διεξάγεται πολύ κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με τον οδηγό να …νιώθει σαν το σπίτι του: «Είμαι χαρούμενος που θα συμμετέχω σε αυτό τον ξεχωριστό αγώνα, καθώς είναι κοντά στη γενέτειρά μου, την Καβάλα. Η οικογένειά μου θα έρθει να παρακολουθήσει, οπότε αυτό αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για εμένα να πάω γρήγορα», ανέφερε ο Σερδερίδης και συνέχισε: «Οι ειδικές διαδρομές είναι νέες για όλους, είναι τεχνικές σε κάποια σημεία, ενώ δεν απουσιάζουν τα γρήγορα κομμάτια, τα οποία μου θύμισαν το Ράλλυ Πολωνίας. Είναι ενδιαφέρουσες διαδρομές!»

Με τις προβλέψεις όσον αφορά τα καιρικά φαινόμενα να είναι δυσοίωνες, ο οδηγός εμφανίστηκε προβληματισμένος για τις συνθήκες που θα επικρατούν την Κυριακή: «Αναμένεται να βρέχει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό σίγουρα δεν μας ευνοεί, καθώς οι γλιστερές ειδικές δεν είναι το δυνατό μου σημείο. Παρ ‘όλα αυτά, οι ίδιες συνθήκες θα είναι για όλους, θα το ευχαριστηθούμε και σίγουρα θα μάθουμε αρκετά σχετικά με την οδήγηση στη λάσπη»

Αναφορικά με τους αντιπάλους του, ο κάτοχος του WRC Trophy το 2017, τόνισε: «Οι συμμετοχές είναι υψηλού επιπέδου, καθώς συμμετέχουν όλοι οι διεκδικητές του φετινού τίτλου, με την προσθήκη του Πρωταθλητή Ελλάδος το 2017, Σωκράτη Τσολακίδη. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε τον αγώνα στην πρώτη πεντάδα και αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες, να πιέσουμε για κάτι καλύτερο»

δεΤο χωμάτινο σκέλος του Ράλλυ ΔΕΘ απαρτίζεται από 4 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 87 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο 54οΡάλλυ ΔΕΘ μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans