Σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της άτυπης Ελληνικής κατάταξης στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ο Ιορδάνης Σερδερίδης!

Με τρεις ειδικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ο Ιορδάνης Σερδερίδης τέθηκε επικεφαλής της άτυπης Ελληνικής κατάταξης του αγώνα. Ο οδηγός του FordPuma Rally1 Hybrid δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα το Σάββατο, οδήγησε συνετά και εκμεταλλευόμενος τις εγκαταλείψεις των προπορευόμενων Ελλήνων, σκαρφάλωσε στην κορυφή της κατάταξης.

Το Σάββατο απαρτιζόταν από έξι ειδικές διαδρομές σε λασπωμένο αλλά και σε στεγνό τερέν, με τον Σερδερίδη να μένει ικανοποιημένος με την απόδοσή του καθ’ όλη τη διάρκεια του σκέλους: «Εκκινούσαμε πρώτοι, γεγονός που δυσκόλευε το έργο μας, καθώς ανοίγαμε δρόμο σε όλες τις διαδρομές του σκέλους. Αν και το λασπωμένο τερέν δεν είναι το δυνατό μου σημείο, αποφύγαμε να πιέσουμε σε σημεία που επηρεάστηκαν από τη βροχή των προηγουμένων ημερών. Στο απογευματινό πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές, βελτιώσαμε τις επιδόσεις μας, ειδικά στην Παύλιανη, η οποία ήταν πιο στεγνή σε σχέση με το πρωί. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να επιστρέψουμε το απόγευμα στο Service Park της Λαμίας, αλώβητοι»

Το κύριο χαρακτηριστικό της δεύτερης ημέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ήταν οι πολλές εγκαταλείψεις, είτε από μηχανικές βλάβες, είτε από εξόδους. Ο αγώνας έδειξε σε πολλά πληρώματα, για άλλη μια χρονιά το σκληρό του πρόσωπο, γεγονός από το οποίο επωφελήθηκε ο Ιορδάνης Σερδερίδης: «Κρίμα που αρκετά Ελληνικά πληρώματα δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις δοκιμασίες του Σαββάτου. Ελπίζω να επιστρέψουν με τη διαδικασία Rally2 την Κυριακή και να ανεβούν στη ράμπα του τερματισμού στη Λαμία. Εμείς, είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στην κορυφή της άτυπης Ελληνικής κατάταξης και στην 19η θέση της γενικής κατάταξης», ήταν τα λόγια του Ιορδάνη Σερδερίδη, ο οποίος δήλωσε αναφορικά με το στόχο του την Κυριακή: «Θα κινηθούμε, έχοντας κατά νου να μην λαβώσουμε το Ford Puma Rally1, να ολοκληρώσουμε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και να πετύχουμε τον αρχικό στόχο που είχαμε θέσει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε»

 Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ολοκληρώνεται την Κυριακή με τη διεξαγωγή των τριών τελευταίων ειδικών διαδρομών, συνολικού μήκους 41 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans