Σημαντικό προβάδισμα του Herlings μετά τη Λετονία

Ο αναβάτης της Red Bull KTM, Jeffrey Herlings κέρδισε τον 89oαγώνα στην καριέρα του την προηγούμενη Κυριακή, αυξάνοντας παράλληλα το προβάδισμα στη βαθμολογία απο τον περσινό πρωταθλητή Tim Gajser στους 46 πόντους.

Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα στους τρείς αγώνες που έγιναν στη Λετονία δεν ήταν παρόμοια με προηγούμενες του εμφανίσεις, εντούτοις οι τερματισμοί 4-4, 3-3 και 3-1 τον χρίζουν φαβορί για να διεκδικήσει τον τίτλο. Την πρώτη Κυριακή ο Ολλανδός δυσκολεύτηκε κάνοντας δυο κακές εκκινήσεις, έχοντας κακή τύχη, ενώ στο τέλος έμεινε και από δυνάμεις. Χωρίς να οδηγήσει πολύ πριν από την τριπλέτα αγώνων στη Λετονία λόγω ενός τραυματισμού στο κεφάλι, έδειξε ότι έδωσε τον καλύτερο του εαυτό στην πίστα Kegums.

«Είχα άσχημη εκκίνηση στο πρώτο σκέλος», ανέφερε ο Herlings. “Ήμουν 12ος και ορισμένοι αναβάτες με πέρασαν νωρίς. Μετά πέρασα εγώ αρκετούς αναβάτες, όμως σπατάλησα αρκετή ενέργεια και ολοκλήρωσε τέταρτος. Στο δεύτερο σκέλος κάποιος είχε πτώση, κόλλησα πίσω του και σχεδόν έμεινα τελευταίος. Από την 25η θέση κατάφερα ξανά να τερματίσω τέταρτος, όμως και πάλι σπατάλησα ενέργεια, κουράστηκα και ένοιωθα ότι δεν ήμουν σε φόρμα. Είχα καιρό να οδηγήσω τόσο έντονα και χάσαμε πέντε βαθμούς στο πρωτάθλημα. Η πίστα δεν είναι αμμώδες, νομίζω ήταν σκληρή και αρκετά καλή, όμως και πάλι οι πιθανότητες ήταν και πάλι περιορισμένες. Μετά την πρωινή προθέρμανση κάναμε ορισμένες αλλαγές και τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα, όμως πρέπει να αγωνιστώ για να είμαι και πάλι σε φόρμα. Τα τελευταία πέντε λεπτά ήμουν εντελώς χωρίς δυνάμεις.»

Στον ενδιάμεσο αγώνα που διεξήχθη την Τετάρτη, ο Herlingsέδειξε ότι θα μπορούσε να πάρει την τρίτη νίκη στο 2020 μετά από αυτές σε Αγγλία και Ολλανδία νωρίτερα στη χρονιά, όμως και πάλι πτώσεις και ατυχία δεν έκαναν εύκολη τη μέρα στον αναβάτη της ΚΤΜ.

«Στο πρώτο σκέλος κατάφερα στην εκκίνηση να πλασαριστώ τρίτος πίσω από τον Febvre, όμως δε μπορούσα να τον περάσω. Στο δεύτερο σκέλος ήμουν ξανά τρίτος. Πέρασα τον Tony στο δεύτερο γύρο και προηγήθηκα και δυο γύρους πριν το τέλος έχασα τον μπροστινό μου τροχό με αποτέλεσμα να πέσω και να χάσω τη νίκη.»

Στον τελευταίο αγώνα που έγινε την Κυριακή ο Herlings κατάφερε να σημειώσει τη σημαντική 89η νίκη της καριέρας του κάτι που σήμαινε πολλά για αυτόν ενώ παράλληλα αύξησε το προβάδισμα του στη βαθμολογία στους 46 βαθμούς. Ένα μικρό χαμόγελο φάνηκε στο πρόσωπο του πρώην πρωταθλητή δείχνοντας ότι παρά τις δυσκολίες ένοιωθε σίγουρος για τους μελλοντικούς αγώνες του MXGP.

«Ήμουν λίγο τυχερός, όμως στην καριέρα μου υπήρξα αρκετά άτυχος έτσι θα δούμε τι θα γίνει. Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε ακόμα όμως έχω μεγάλο προβάδισμα στη βαθμολογία. Δυσκολεύτηκα αρκετά με τις εκκινήσεις μου και ξέρω ότι ήταν  δικό μου λάθος. Αυτή η μοτοσικλέτα είναι τέλεια και έτσι δε μπορώ να πω ότι φταίει αυτή. Νομίζω ότι κάνω κάτι λάθος. Στο δεύτερο σκέλος ήμουν στην πρώτη τριάδα και κατάφερα να κερδίσω. Αν δυσκολευτώ στην εκκίνηση θα δυσκολευτώ και στον υπόλοιπο αγώνα. Απλά πρέπει να μελετήσω ορισμένα πράγματα.»

Έτσι στους επερχόμενους αγώνες, ο Ολλανδός πλέον γνωρίζει ότι όλα είναι πιθανά και παρά το γεγονός ότι δεν είναι 100% έτοιμος, εντούτοις έχει βρεθεί σε θέση ισχύος όσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα.