Σε κίνδυνο η καριέρα του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή λόγω… στρατού

Άδοξα θα τερματιστεί όχι μόνο η φετινή παρουσία αλλά ενδεχομένως και ολόκληρη η καριέρα του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή, στην περίπτωση που το Υπουργείο Άμυνας επιμείνει στην άρνησή του να παραχωρήσει αναστολή στράτευσης στον Κύπριο οδηγό του NASCAR.

Ο Τζιωρτζής, τρίτος στη Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR το 2022 και απόλυτος κυρίαρχος στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος στη Βαλένθια πριν μερικές βδομάδες, είδε προσφάτως το αίτημα του για ανανέωση της αναστολής στράτευσης να απορρίπτεται από το Υπουργείο Άμυνας, κάτι που σημαίνει ότι το καλοκαίρι και εν μέσω κρίσιμων αγωνιστικών υποχρεώσεων θα αναγκαστεί να καταταγεί στην Εθνική Φρουρά!

Θα πρόκειται για μια δίχως άλλο καταστροφική εξέλιξη, αφού η ομάδα του, η Academy Motorsport, όχι μόνο θα προχωρήσει σε διακοπή συμβολαίου καθώς θα τον στερηθεί από κρίσιμους αγώνες, αλλά θα αξιώσει και αποζημιώσεις, όπως θα πράξουν και οι διοργανωτές του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος NASCAR που έχουν επενδύσει στο νεαρό Κύπριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα ταξίδια για τους αγώνες, ο Βλαδίμηρος ακολουθεί το πρόγραμμα ενδιάμεσων δοκιμαστικών της ομάδας, όπου είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει βάσει συμβολαίου.

Και όλα αυτά την στιγμή που ολόκληρος ο κόσμος του ευρωπαϊκού NASCAR μιλάει για τα κατορθώματα του νεαρού Κύπριου στην Βαλένθια πριν δύο βδομάδες, όπου ακούστηκε δύο φορές ο Εθνικός μας ύμνος, καθώς ο Τζιωρτζής με τις επιτυχίες του στέλνει την εικόνα της Κύπρου στα πέρατα της γης. Μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε στις ΗΠΑ όπου συζήτησε το ενδεχόμενο μεταπήδησής του στο πρωτάθλημα NASCAR των ΗΠΑ το 2024 κάτι που εάν πετύχει θα γίνει ο πρώτος Κύπριος που καταφέρνει να βρεθεί στο δημοφιλέστερο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου σπορ στις ΗΠΑ και δεύτερο πιο δημοφιλές παγκοσμίως.

Η οικογένεια του Τζιωρτζή και ολόκληρος ο κόσμος του μηχανοκίνητου σπορ απευθύνουν έκκληση στον αξιότιμο Υπουργό Άμυνας κ. Γιωργάλλα όπως αναθεωρήσει την απόφασή του, ώστε να μην χάσει Κύπρος τον καλύτερο εκπρόσωπό της στο διεθνές στερέωμα του μηχανοκίνητου σπορ.