Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift 2023 – 3ος γύρος: Νυχτερινός Αγώνας

Το Παγκύπριο πρωτάθλημα Drift συνεχίζεται το ερχόμενο Σάββατο 27 Μαΐου στην πίστα Achna Speedway. Τον αγώνα διοργανώνει το Power Drift Club και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Η τρίτη αγωνιστική συνάντηση θα είναι μονοήμερη αφού θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου το Σάββατο στο χώρο “Parking” και τα νέα δεδομένα αυτή τη φορά είναι ότι θα ολοκληρωθεί βράδυ.

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκινάει στις 9:45 με ενημέρωση των διαγωνιζομένων από τους κριτές.  Στις 10:00 θα γίνουν ελεύθερα δοκιμαστικά περάσματα από όλους τους διαγωνιζομένους, ακολουθεί μια διακοπή μίας ώρας πριν αρχίσουν τα μονά βαθμολογημένα στις 2 το μεσημέρι.

Μετά από διάλειμμα μίας ώρας, θα αρχίσουν οι διπλές μονομαχίες οι οποίες θα διεξαχθούν υπό το φως των προβολέων και θα καθορίσουν το νικητή στις δυο κατηγορίες. Οι τελευταίες θα μεταδοθούν απευθείας από το κανάλι CYTAVISION SPORTS 2HD και από την εφαρμογή CYTAVISIONGO.

Η διαδρομή θα έχει νέο σχεδιασμό από τους κριτές του Drift Kings και ο βαθμός δυσκολίας αναμένετε να αυξηθεί σε σχέση με προηγούμενους αγώνες.

Με την παρουσία 34 οδηγών (25 Pro, 9 Semi Pro) αναμένουμε να δούμε εξαιρετικές μάχες και σπουδαίο θέαμα στα νυχτερινά διπλά.  Ξεκινώντας από την κατηγορία Pro, ο περσινός πρωταθλητής Σέργιος Γρηγορίου έχει το απόλυτο των νικών και θα επιδιώξει να συνεχίσει το σερί και να ανοίξει περισσότερο την διαφορά στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Απέναντι του θα βρει τον φορμαρισμένο Σίμο Τίκκη, τον πάντα εντυπωσιακό Κυριάκο Μάριου Τσόδα, αλλά και τον αειθαλή Δημητράκη Χριστοφή οι οποίοι συγκαταλέγονται επίσης στους διεκδικητές της νίκης.

Οδηγοί που έχουν στόχο το βάθρο είναι οι Νικόλας Νικόλα Πατάκ, Πάμπος Χαραλάμπους και Δώρος Φραντζέσκου οι οποίοι έχουν και την εμπειρία αλλά και την δυναμική για να δουν στα μάτια τον οποιοδήποτε οδηγό.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε οδηγούς οι οποίοι έχουν τα φόντα και την ποιότητα και κυνηγήσουν την νίκη όπως οι Αλέξης Χάρης Γεωργίου, Δαυίδ Δαυίδ, Πάμπος Νικολάου και Κώστας Κωνσταντίνου Σπαρσής.

 

Ανάμεσα στις συμμετοχές υπάρχουν και οδηγοί οι οποίοι είναι ικανοί για τα πάντα όπως οι Πόλις Κωνσταντίνου, Χριστόφορος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Νικολάου, Ανδρέας Ανδρέου (Wax), Βασίλης Χριστοφόρου, Αλέκος Χάσικος, Χρίστος Λοϊζου και Ευτύχιος Χριστοδούλου.

Επιπρόσθετα με τους προαναφερθέντες θα αγωνιστούν και οι Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Παναγιώτης Μιχαήλ, Νεόφυτος Φικάρδου, Stefan Sorin, Αντρέας Νέστωρα και Ανδρέας Παπούτας, οι οποίοι συνθέτουν ένα εκρηκτικό σύνολο ικανό για το κάθε αποτέλεσμα.

Στην κατηγορία Semi Pro, ξεχωρίζει ο Γιάννος Μιχαήλ ο οποίος έχει καταφέρει να έχει το απόλυτο στους δύο αγώνες και κυνηγάει να διευρύνει το σερί του. Απέναντι του θα βρει τους Κυριάκο Αριστείδου και Χρίστο Πέτρου οι οποίοι θα κυνηγήσουν την πρώτη τους φετινή νίκη.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε οδηγούς οι οποίοι θα επιδιώξουν ένα πλασάρισμα ψηλά στην γενική κατάταξη και αυτοί είναι οι Σάββας Ιωάννου, Αντώνης Νικολάου, Χρίστος Κούτα, Σάββας Σπύρου, Δήμος Σαββίδης και Πέτρος Χατζίκο.

Η Semi Pro κάθε χρόνο ανεβαίνει επίπεδο και έτσι έγινε και φέτος, με τους πλείστους οδηγούς να μας εκπλήσσουν με τα περάσματα τους αφού κατά βάση αυτοί θα είναι οι μελλοντικοί οδηγοί της κατηγορίας Pro.