Ράλι Σουηδίας: Τα μάτια του Ogier είναι στραμμένα στον καιρό

Ο Sebastien Ogier γνωρίζει ότι οι πιθανότητες του για διάκριση στον αγώνα της Σουηδίας αυτό το Σαββατοκύριακο εξαρτώνται πολύ από τις καιρικές συνθήκες.
Η νίκη που πέτυχε τον προηγούμενο μήνα στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στο Μόντε Κάρλο, τον αναγκάζει να ξεκινά από την πρώτη θέση, καθαρίζοντας έτσι με το Citroen C3 το δρόμο για τους υπόλοιπους που θα ακολουθούν. Πριν από ένα ακριβώς χρόνο, οι ελπίδες του για νίκη εξανεμίστηκαν καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές, με αποτέλεσμα να τερματίσει στη 10η θέση.


«Ελπίζω να έχουμε καλές συνθήκες και να μπορέσουμε να απολαύσουμε τον αγώνα. Γνωρίζω ότι το να ξεκινώ πρώτος είναι μειονέκτημα για μένα εξαιτίας του χιονιού που καλύπτει τον πάγο,» ανέφερε ο Ogier, τρείς φορές νικητής στη Σουηδία.
Λόγω του μεγάλου ψύχους που επικρατούσε από τα Χριστούγεννα και μετά, παντού υπάρχει αρκετό χιόνι και αναφορές κάνουν λόγο ότι οι δρόμοι δεν έχουν παχύ πάγο που να επιτρέπει στα ελαστικά με καρφιά να έχουν την απαιτούμενη πρόσφυση.


Οι προβλέψεις δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα, τη μέρα η θερμοκρασία θα ανέβει μέχρι και 4οC και αυτό προκαλεί ανησυχίες στον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή για το πως θα είναι οι ειδικές κατά το δεύτερο πέρασμα.
«Θα περιμένουμε να δούμε πως θα είναι οι δρόμοι στο δεύτερο πέρασμα, αλλά φοβάμαι ότι με το στρώμα πάγου που βρίσκεται επι του παρόντος στους δρόμους το χώμα θα αρχίσει να εμφανίζεται αρκετά γρήγορα,» πρόσθεσε ο Ogier.


Το χώμα που παίρνει τη θέση του πάγου αυξάνει το κράτημα όμως τα καρφιά στα ελαστικά φθείρονται και κόβονται. Αυτό μειώνει σημαντικά την πρόσφυση ειδικά κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος.