Ράλι Ακρόπολις – Μέρα πρώτη: Προηγείται ο Al Attiyah

Ο Nasser Al Attiyah είναι αυτός που προηγείται με το τέλος της πρώτης μέρας στο ράλι Ακρόπολις. Ο οδηγός από το Κατάρ ξεκίνησε τη μέρα κάπως επιφυλακτικά και μέχρι το τέλος του πρώτου περάσματος από τις τρείς ειδικές της μέρας βρισκόταν στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Nikolay Cryazin. Στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς, κερδίζοντας παράλληλα την τέταρτη ειδική και εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του πρωτοπόρου Cryazin έκλεισε τη μέρα με προβάδισμα 8 δευτερολέπτων από τον Bruno Magalhaes.

Ο Πορτογάλος μετά τη δεύτερη ειδική έτρεχε τρίτος και δεν φαινόταν να μπορεί να απειλήσει τους Cryazin και Al Attiyah. Τα 8 δευτερόλεπτα που τον χωρίζουν από την κορυφή δεν είναι απαγορευτικά και αύριο αναμένονται μάχες στα βουνά της Φωκίδας και Φθειώτιδας.

Τρίτος στη γενική κατάταξη βρίσκεται ο Kajetan Kajetanowinowicz, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αρκετά σε όλη τη διάρκεια της μέρας καθώς από την πρώτη κιόλας ειδική αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα ενώ είχε και σκασμένο ελαστικό, μένοντας πίσω στη γενική κατάταξη. Στη συνέχεια κατάφερε να αντιδράσει και κερδίζοντας τις ειδικές 2,3 και 6 κατάφερε να ολοκληρώσει τη μέρα 29.5 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Ο Σωκράτης Τσολακίδης πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στην επιστροφή του στους αγώνες ράλι, φιγουράρει τέταρτος γενικής. Και στις έξι ειδικές σημείωσε πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους και μια θέση στο βάθρο θα δεν είναι απαγορευτικό σενάριο. Πέμπτος γενικής είναι ο Murat Bostanci, έκτος ο Grzegorz Grzyb και έβδομος ο Γιώργος Φιλιππίδης. Την πρώτη οκτάδα συμπληρώνει ο πολύ καλός Αλέξανδρος Τσουλόφτας ο οποίος ειδική με ειδική δείχνει να προσαρμόζετε με το καινούργιο αυτοκίνητο, σημειώνοντας ανταγωνιστικούς χρόνους.

Μεγάλος άτυχος από τους πρωταγωνιστές δεν είναι άλλος από τον Nikolay Cryazin ο οποίος και ενώ προηγείτο στον αγώνα στην απλή διαδρομή μεταξύ των ειδικών 5 και 6 το αυτοκίνητο έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Στην κατηγορία ERC2 προηγείται ο Θέμης Χαλκιάς έχοντας μάλιστα πολύ άνετο προβάδισμα από τον δεύτερο Melegari.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κυπριακά πληρώματα οι Παναγιώτης Κυριάκου/Χαράλαμπος Καλαμαράς πραγματοποιώντας σταθερό αγώνα είναι στην 17η θέση γενικής μπροστά από τους Γιάγκου/Χρστοδουλάκη. Οι Παντελη/Χριστοδούλου είναι στην 20η θέση και χωρίς αμφιβολία νοιώθουν αδικημένοι. Ξεκίνησαν τη μέρα πολύ καλά και μέχρι την τρίτη ειδική ήταν στην 11η θέση γενικής. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη καθώς ένα σκασμένο ελαστικό και ένα πρόβλημα στην αντλία βενζίνης τους έριξε πίσω στη γενική κατάταξη.

Ο αγώνας ολοκληρώνετε αύριο με έξι ειδικές διαδρομές και αν επαληθευτούν οι προβλέψεις πάμε για ένα βροχερό φινάλε.

Στάθης Ευσταθίου