Πρώτο το Hyundai IONIQ 5 σε συγκριτικές δοκιμές της Auto Zeitung Γερμανίας!

 

Στην τελευταία έκδοση του περιοδικού Auto Zeitung το Hyundai IONIQ 5 εξασφάλισε την υψηλότερη βαθμολογία σε συγκριτικό τεστ των 5.000 βαθμών. Το μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικό CUV εξασφάλισε τη μεγαλύτερη βαθμολογία (3.222 – 44 περισσότερους βαθμούς από το ΚΙΑ EV6 που κατετάγη δεύτερο). Οι δοκιμές περιλάμβαναν επίσης το Telsa Model Y, το Polestar 2 και το Mercedes EQB, σε πέντε κατηγορίες: Αμάξωμα, Άνεση, Επιδόσεις, Οδηγική Δυναμική και Κόστος / Βιωσιμότητα. “Η διάκριση αυτή απονέμεται στο πιο λογικό σε τιμή, το πιο άνετο και το πιο ασφαλές στην οδήγηση”, αναφέρει το Auto Zeitung.

Η καλύτερη ελευθερία στην κίνηση

Οι κριτές του Auto Zeitung εκτίμησαν την εξαιρετική ποιότητα του αμαξώματος. Το IONIQ 5 “απλά προσφέρει την καλύτερη ελευθερία στην κίνηση” και είναι το πρώτο μοντέλο βασισμένο στην πλατφόρμα Electric-Global Modular (E-GMP), την αποκλειστική πλατφόρμα BEV της Hyundai. Χάρη σ’ αυτήν, το IONIQ 5 σχεδιάστηκε με επίπεδο πάτωμα, σε αντίθεση με τα ανταγωνιστικά μοντέλα, γεγονός που επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία στην κίνηση των επιβατών.

Κορυφαίο στην άνετη οδήγηση

Σύμφωνα με τις δοκιμές, το IONIQ 5 προσφέρει την καλύτερη οδήγηση. Μπροστινά καθίσματα με ηλεκτρονική ρύθμιση, άνετη επένδυση και εργονομική στήριξη. Επιπρόσθετα, τα καθίσματα στο πίσω μέρος του σαλονιού προσφέρουν μια σειρά από ρυθμίσεις για μεγαλύτερη άνεση. Οι κριτές εκτίμησαν επίσης την εξαιρετική συμπεριφορά της ανάρτησης του IONIQ 5 σε ανώμαλο οδόστρωμα. “Η διάκριση του IONIQ 5 καταδεικνύει πώς σχεδιάσαμε το νέο μοντέλο για να ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών μας”, δήλωσε ο Andreas-Christoph Hofmann, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Νέων Προϊόντων της Hyundai Motor Europe. “Άνετο σαλόνι, απολαυστική οδηγική συμπεριφορά, ασφάλεια και πολύ γρήγορη επαναφόρτιση”, συμπλήρωσε.

Εξαιρετικά γρήγορη επαναφόρτιση

Στη βαθμολόγηση τους οι κριτές τόνισαν την ταχύτητα επαναφόρτισης του IONIQ 5, χάρη στην τεχνολογία 220kW / 800-volt, αναφέροντας επίσης τη ρύθμιση Winter Mode, η οποία αναγνωρίζει την ιδανική θερμοκρασία στη μπαταρία για την καλύτερη δυνατή επαναφόρτιση. Τo IONIQ 5, εξασφάλισε, από την κυκλοφορία του ένα χρόνο προηγουμένως, διακρίσεις στα βραβεία Car of the Year σε επτά Ευρωπαϊκές αγορές και ήταν φιναλίστ στα 2022 European Car of the Year.