Πρώτος Αγώνας Motocross 2019/20: Φανταστικό ξεκίνημα για τον Μιχάλη Πάμπουκκα

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας. Την ευθύνη της διοργάνωσης του εναρκτήριου αγώνα που διεξήχθη στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά είχε ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας, ο οποίος σε συνεργασία με τους ιθύνοντες της πίστας πρόσφεραν όλες τις ανέσεις σε θεατές και αγωνιζομένους, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η αρχή της φετινής σεζόν σημαδεύτηκε από ωραίες μάχες στις κατηγορίες, όμως αυτές που ξεχώρισαν δεν ήταν άλλες από τις μονομαχίες μεταξύ του περσινού πρωταθλητή Χρίστου Τσαγγαρά και του νεοεισελθόν στην ΜΧ1 Μιχάλη Πάμπουκκα. Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού Motocross έτρεξαν Τουρκοκύπριοι αθλητές.

ΜΧ1 – Ο Πάμπουκκας έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του

Ο νικητής της πρεμιέρας Μιχάλης Πάμπουκκας

Στο αγωνιστικό μέρος, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην κατηγορία ΜΧ1 όπου πέραν από τις παλιές καραβάνες, τους Τσαγγαρά, Σάββα, Ζηντήλη, ήρθαν να προστεθούν από την ΜΧ2 και οι Πάμπουκκας και Χρύσανθος Γεωργίου. Όπως αναμενόταν έγιναν ωραίες μάχες και στα δυο σκέλη, με τον κόσμο να αποζημιώνετε με το θέαμα που παρακολούθησε.

Στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους ο Σάββας Σάββα ήταν αυτός που έκανε έφυγε καλύτερα οδηγώντας τον αγώνα στα αρχικά στάδια. Ο Μιχάλης Πάμπουκκας κατάφερε να περάσει και έδειχνε αρκετά δυνατός. Μια πτώση όμως άλλαξε τα δεδομένα καθώς επέτρεψε στον Τσαγγαρά να προηγηθεί. Ο Πάμπουκκας όμως δεν το έβαλε κάτω και λίγο πριν το τέλος κατάφερε να φτάσει και να περάσει τον Τσαγγαρά.

Ο Πρωταθλητής απάντησε σχεδόν αμέσως και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Τσαγγαράς θα παρέμενε πρώτος μέχρι το τέλος, σε μια προσπάθεια του Πάμπουκκα να περάσει ξανά πρώτος στον προτελευταίο γύρο οι δυό τους είχαν επαφή και πτώση. Σηκώθηκαν και οι δυο, με τον Τσαγγαρά να κερδίζει και τον Πάμπουκκα να ολοκληρώνει δεύτερος. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Χρύσανθος Γεωργίου, ο οποίος δεν είχε το ρυθμό για να κρατηθεί με τους δυο πρώτους.

Χρύσανθος Γεωργίου

Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Χρύσανθος Γεωργίου ήταν πιο ανεβασμένος και κάνοντας την καλύτερη εκκίνηση οδήγησε στους πρώτους γύρους τον αγώνα. Πίσω του ακολουθούσαν οι Πάμπουκκας και Τσαγγαράς οι οποίοι σταδιακά πλησίασαν και εν τέλη τον πέρασαν. Ο Πάμπουκκας έδειχνε να κινείτε καλύτερα από τον Τσαγγαρά, ο οποίος έτρεχε τραυματίας μετά την πτώση που είχε στο πρώτο σκέλος, ενώ επίσης πτώση είχε και στο δεύτερο σκέλος.  Αυτή η διάταξη έμεινε αναλλοίωτη και έτσι ο Πάμπουκκας κατάφερε να πάρει τη νίκη στο δεύτερο σκέλος. Ο Τσαγγαράς συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Χρύσανθος Γεωργίου, ο οποίος είχε και αυτός πτώση απο την τρίτη θέση που έτρεχε.

Χρίστος Τσαγγαράς

Μετά το τέλος του αγώνα οι Πάμπουκκας και Τσαγγαράς ισοβάθμησαν καθώς είχαν από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση, με τη νίκη να πηγαίνει στον Πάμπουκκα καθώς κέρδισε το δεύτερο σκέλος. Με τερματισμούς 3-3, ο Χρύσανθος Γεωργίου, επίσης στην πρώτη του εμφάνιση στην ΜΧ1, ανέβηκε στο χαμηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου. Ο εκ των πρωταγωνιστών του πρώτου σκέλους, Σάββας Σάββα είχε πτώση στο δεύτερο με αποτέλεσμα να τερματίσει τελευταίος. Ο Μαρίνος Ζηντήλης στο πρώτο σκέλος τερμάτισε πέμπτος και στο δεύτερο τέταρτος.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μιχάλης Πάμπουκκας ανέφερε μας ανέφερε, «Αυτή είναι η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στην κατηγορία ΜΧ1 και θεωρώ ότι τα πήγα αρκετά καλά. Στο πρώτο σκέλος τερμάτισα δεύτερος και στο δεύτερο σκέλος κέρδισα, αποτέλεσμα που μου χάρισε τη νίκη. Είμαι πολύ περήφανος και ευελπιστώ ότι θα συνεχίσω έτσι. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια, τους φίλους και τους χορηγούς μου και επίσης θέλω να συγχαρώ και τους συναθλητές μου. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι και στους υπόλοιπους αγώνες».

ΜΧ2 – Εύκολη επικράτηση για τον Άριστο Γεωργίου

Άριστος Γεωργίου

Στην επίσης αναβαθμισμένη από οδηγούς ΜΧ2, ο Άριστος Γεωργίου ήταν αυτός που ξεκίνησε με το δεξί τη φετινή χρονιά. Όντας ο ταχύτερος αναβάτης, κατάφερε με σχετική ευκολία να κερδίσει και τα δυο σκέλη. Ο μόνος κινήθηκε γρήγορα και σχετικά κοντά στον Γεωργίου ήταν ο περσινός πρωταθλητής στην ΜΧ4 Χρίστος Κημήτρη, ο οποίος κατάφερε και στα δυο σκέλη να ολοκληρώσει δεύτερος. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Βαρνάβα ο οποίος πάλεψε για την τελευταία θέση του βάθρου με τον περσινό πρωταθλητή στην ΜΧ3, Γιώργο Παουλλή.

Με τερματισμούς 1-1 νικητής αναδείχθηκε ο Άριστος Γεωργίου, δεύτερος με τερματισμούς 2-2 ολοκλήρωσε ο Χρίστος Κημήτρη και την τριάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Βαρνάβα, με τερματισμούς 4-3.

MX3 OVER – Μαρίνος Τσαγγαράς x2

Μαρίνος Τσαγγαράς

Ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας MX3 OVER Μαρίνος Τσαγγαράς έδειξε σε όλους ποιόν πρέπει να κερδίσουν για να καταφέρουν να διακριθούν. Ο Τσαγγαράς δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει και τα δυο σκέλη, ξεκινώντας ιδανικά την προάσπιση του τίτλου.

Μαρίνος Τσαγγαράς (79), Άκης Σάββα (222)

Πίσω από τον Τσαγγαρά έγιναν μεγάλες μάχες για τις υπόλοιπες δυο θέσεις του βάθρου μεταξύ τεσσάρων αναβατών. Αυτός που κατάφερε να ολοκληρώσει δεύτερος και στα δυο σκέλη ήταν ο Άκης Σάββα ο οποίος όμως έπρεπε να ξεπεράσει τα εμπόδια των Άρη Κωνσταντίνου, Ντίνου Κωνσταντινίδη και Γιώργου Σιδερένιου.

Σπύρος Ηλία (5), Ντίνος Κωνσταντινίδης (43), Άρης Κωνσταντίνου (5)

Στην πρώτη του παρουσία σε αυτή την κατηγορία, ο Άρης Κωνσταντίνου έχοντας σταθερή απόδοση κατά τη διάρκεια του αγώνα, ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση μετά από ωραίες μάχες με τους προαναφερθέντες όπως επίσης και με τον Σπύρο Ηλία, ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα στροφές στο δεύτερο σκέλος.

MXOPEN – Ο Παντελής Αντωνίου ξεκίνησε με νίκη τη χρονιά

Παντελής Αντωνίου

Στη νεοσύστατη κατηγορία MXOPEN ουσιαστικά έτρεξαν οι περσινοί πρωταγωνιστές της ΜΧ85 μαζί με νέες προσθήκες αναβατών. Ο πρωτοεμφανιζόμενος στους αγώνες Παντελής Αντωνίου κατάφερε μετά από ισοβαθμία με τον Αριστόδημο Έλληνα να κερδίσει τον εναρκτήριο αγώνα της κατηγορίας. Η νίκη στο πρώτο σκέλος πήγε στον Έλληνα, δεύτερος τερμάτισε ο Αντωνίου και τρίτος ο Βρυώνης Βλασίου.

Αριστόδημος Έλληνας

Στο δεύτερο σκέλος οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Αντωνίου να κερδίζει, τον Έλληνα να τερματίζει δεύτερος και τρίτος να είναι ξανά ο Βλασίου. Έτσι με τερματισμούς 2-1 η νίκη όπως προαναφέραμε πήγε στον Αντωνίου, δεύτερος με τερματισμούς 1-2 ολοκλήρωσε ο Έλληνας και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Βλασίου με τερματισμούς 3-3.

OPENFREE – Δυνατό ξεκίνημα για τον Ανδρέα Παναγή

Ανδρέας Παναγή

Στην κατηγορία OPENFREE, η οποία είχε και τις περισσότερες συμμετοχές, ο Ανδρέας Παναγή ήταν ο αναβάτης που ξεχώρισε. Έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν καθώς κέρδισε τα δυο σκέλη και συνάμα τον αγώνα. Ο Ηλίας Δημητρίου και στις δυο περιπτώσεις ήταν δεύτερος και παράλληλα δεύτερος στον αγώνα, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μιχάλης Αριστείδου με τερματισμούς 4-3. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπριακού Motocross έτρεξαν Τουρκοκύπτιοι αθλητές σε αγώνα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας. Ο Mustafa Sitki Dersey στα δυο σκέλη τερμάτισε πέμπτος και τέταρτος, ενώ ο Mehmet Tan τερμάτισε όγδοος και στα δυο σκέλη.

Ο δεύτερος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross είναι προγραμματισμένος για τις 3 Νοεμβρίου και θα διεξαχθεί στην πίστα Αμμοχώστου με διοργανωτή τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου.

Στάθης Ευσταθίου