Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2023 – Ανώγυρα Auto Sprint: Εκκίνηση με 37 συμμετοχές!!

Με θετικό πρόσημο παίρνει εκκίνηση το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2023, καθώς στον πρώτο αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί στο χωριό Ανώγυρα την Κυριακή 29 Ιανουαρίου δήλωσαν συμμετοχή 37 οδηγοί.

Ο περσινός πρωταθλητής Γιάννος Ιωαννίδης είναι παρόν στη λίστα συμμετοχών και πίσω από το τιμόνι του Mitsubishi Lancer Evo VII θα επιδιώξει να ξεκινήσει με νίκη την υπεράσπιση του τίτλου.

Ο Ευαγόρας Κούλουρος με το Lancer Evo III έδειξε σαφές σημάδια βελτίωσης την τελευταία διετία και συγκαταλέγετε και όχι άδικα στους διεκδικητές της νίκης, βλέψεις τις οποίες έχουν επίσης οι Σταύρος Αντωνίου (Mitsubishi Lancer Evo X), Λάμπρος Ιωαννίδης (Mitsubishi Lancer Evo IX), Πέτρος Πέτρου (Mitsubishi Lancer Evo VII) και Δημήτρης Πιερή (Lancer Evo VI).

Στην κατηγορία RC 2, ο τοπικός οδηγός Φοίβος Νικολάου Mitsubishi Lancer Evo IX) με συνοδηγό τον Σάββα Ζάκου έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Αντίπαλοι τους σε αυτή την κατηγορία είναι οι Σταύρος Αντωνίου και Λάμπρος Ιωαννίδης.

Έμπειροι στον θεσμό των αγώνων ταχύτητας, τα αδέρφια Κώστας και Μάριος Παύλου θα μοιραστούν το Mitsubishi Lancer Evo VII και απώτερος στόχος είναι οι βαθμοί της νίκης στην κατηγορία RCS2.

Ο Σταύρος Υπερμάχου, από τους παλιούς στο άθλημα, τίθεται αντιμέτωπος απέναντι σε νεαρούς και διψασμένους για διάκριση οδηγούς και είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος αφού έχει τις δυνατότητες για να πλασαριστεί ψηλά στην κατηγορία, με τους Νικόλα Ρέππα (Mitsubishi Lancer Evo VII), Κωνσταντίνο Ζάκου (Mitsubishi Lancer Evo), Ευτύχιο Τρύφωνος (Mitsubishi Lancer Evo) και Αχιλλέα Κούλουρο (Mitsubishi Lancer Evo III) να συνθέτουν την κατηγορία.

Το βάπτισμα του πυρός στους αγώνες ταχύτητας παίρνει ο Αντώνης Γεωργίου (Mitsubishi Lancer Evo III), ο οποίος αγωνίζεται για πρώτη φορά.

Στην κατηγορία RCL1 θα τρέξει μόνο ο Άκης Έλληνας με συνοδηγό τον Νικόλα Ψύλλο και αυτοκίνητο Ford Fiseta DYTKO).

Δυο οδηγοί θα τρέξουν στην κατηγορία RC4. Πρόκειται για τον περσινό πρωταθλητή Παναγιώτη Ξενοφώντος, ο οποίος με συνοδηγό τον Άγγελο Ξενοφώντος στο μπάκετ του Honda Civic θα επιδιώξουν την νίκη στην πρεμιέρα. Αντίπαλοι τους στην πρεμιέρα είναι οι Γιώργος Αγαθοκλέους/Στέλιος Ζάκος με Peugeot 208.

Στην κατηγορία RCS1 η περσινή μονομαχία μεταξύ του πρωταθλητή Δημήτρη Παρέλλη (Οpel Corsa) και του GEPA MECHANICALINSTALATIONS Μιχάλη Σοφοκλέους (VW GOLF) είναι αυτή που και φέτος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Θέση στο βάθρο θα επιδιώξει ο Σωκράτης Παπαναστασίου (Seat Ibiza), με τους Νικόλα Νικολαΐδη (VW GOLF), Παναγιώτη Μέσσιου (Seat Ibiza), Σοφοκλή Μιχαήλ (VW GOLF), Περικλής Νικολαΐδης (VWGOLF) και Απόστολος Κωνστάντος (VW GOLF) να είναι οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι στην κατηγορία.

Στην RCS3 ο Δημήτρης Παρέλλης έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον Νικόλα Καντάρα Ford Fiesta) που επιστρέφει στην ενεργώ δράση.

Στην κατηγορία RC5 θα τρέξει μόνο ο Παναγιώτης Αχιλλέως με συνοδηγό τον Ανδρέα Χαραλάμπους και αυτοκίνητο Suzuki Swift.

Στα ευχάριστα της πρεμιέρας είναι η επιστροφή στο πρωτάθλημα ταχύτητας των αυτοκινήτων speed car, της πλέον θεαματικής κατηγορίας, όπου φέτος συμμετέχουν για πρώτη φορά στα χρονικά εννέα αγωνιστικά χωρισμένα σε δυο κατηγορίες, την RCK1 και RCK2.

Με την κίνηση στους πίσω τροχούς των συγκεκριμένων αγωνιστικών, το θέαμα είναι δεδομένο και δεν αποκλείεται να δούμε οδηγούς να πλασάρονται ψηλά στην γενική κατάταξη.

Στην RCK1 ο Νίκος Θωμά με το SEMOG BRAVO SPORT είναι το μεγάλο φαβορί και απέναντι του θα έχει τον Κύρο Γεωργίου και Σωκράτη Φανή, επίσης με SEMOG BRAVO SPORT. Στην ίδια κατηγορία θα τρέξουν επίσης και οι Ανδρέας Χριστοφόρου (YACARCROSS) και Χρίστος Φανή (SEMOG BRAVO SPORT).

Στην κατηγορία RCK2, ο ταλαντούχος Μιλτιάδης Μιλτιάδους θα αγωνιστεί με SPEEDCAR WONDER και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον πατέρα του Νίκο Μιλτιάδους, επίσης με SPEEDCAR WONDER.

Τέλος, στην κατηγορία RTC1 θα αγωνιστεί μόνο ο Ρίκκος Παναγιώτου.

Τον αγώνα διοργανώνει η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Η δοκιμαστική διαδρομή θα ξεκινήσει στις 10:10 και η πρώτη χρονομετρημένη στις 10:30. Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνετε με την δευτερη χρονομετρημένη διαδρομή  Η τελετή βράβευσης θα γίνει στο ANAGYRIS Park & Restaurant.

Anogyra Autosprint Provisional Starting List

Δείτε την διαδρομή από drone

https://www.facebook.com/foivos1954/posts/pfbid02VeHRru5UUUHY4HLEqdmxDT67R3omad4XMn9Z1ZCUi6sHmjuWv1sqb4u3FYgyqQyFl