Πρεμιέρα για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift 2024

Τo ερχόμενο  Σαββατοκύριακο 9-10 Μαρτίου διοργανώνεται από το Power Drift Cub, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου στην πίστα Achna Speedway ο πρώτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης.

Χώρος διεξαγωγής της πρεμιέρας έχει επιλεγεί η KUMA και σχεδιαστικά η πίστα θα ακολουθήσει και φέτος το Ευρωπαϊκό Drift με τις πολύ ψηλές ταχύτητες, ακραίες στροφές και  επιθετικά περάσματα. Οι κριτές που έχουν την ευθύνη για τις βαθμολογίες και για το φετινό Παγκύπριο πρωτάθλημα είναι οι κριτές του King Of Europe/King Of Nations.

Με τους οδηγούς να έχουν αναβαθμίσει τα αγωνιστικά, αναμένετε ακόμα πιο σκληρός ανταγωνισμός και θέαμα αντάξιο της φήμης των αγωνιζομένων, σε ένα πρωτάθλημα όπου οι ανατροπές είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη.

Στις συμμετοχές, ξεκινώντας από την κατηγορία Pro, ο περσινός Πρωταθλητής Σίμος Τίκκης, θέλει να συνεχίσει τις εντυπωσιακές του περσινές εμφανίσεις στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί τον τίτλο. Απέναντι του θα βρει εξαιρετικά ανταγωνιστικούς οδηγούς όπως ο αειθαλής Δημητράκης Χριστοφή «Takamura», ο πάντα σταθερός Σέργιος Γρηγορίου, ο αναγεννημένος Πάμπος Χαραλάμπους, ο απρόβλεπτος Αντρέας Αντρέου WAX, ο πάντα εντυπωσιακός Χρίστος Λοϊζου αλλά και ο πολύπειρος Δώρος Φραντζέσκου.

 

Υπάρχουν βέβαια και οι οδηγοί που μπορούν αν βρεθούν στην μέρα τους να κυνηγήσουν ακόμη και την νίκη όπως οι Κώστας Κωνσταντίνου Sparsis, Πάμπος Νικολάου, Ευτύχιος Χριστοδούλου και ο φονέας των φαβορί Πόλυς Κωνσταντίνου.  Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε εξαιρετικούς οδηγούς όπως τους Παναγιώτης Νικολάου, Αλέκο Χάσικο, Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, Νεόφυτο Φικάρδου, Αλέξη Χάρη Γεωργίου, Βασίλη Χριστοφόρου, Χριστόφορο Κωνσταντίνου και Stefan Sorin.  Μαζί με αυτούς θα έχουμε την επανεμφάνιση του Χαράλαμπου “Fast Family” Τσουρή αλλά και την πρώτη παρουσία από την κατηγορία Semi Pro των Αντώνη Νικολάου και Σάββα Σπύρου.

Στην κατηγορία Semi Pro ο περσινός πρωταθλητής Χρίστος Πέτρου, πιο ώριμος και έχοντας μαζέψει εμπειρίες και από τον αγώνα Drift Kings της κατηγορίας Pro2 αναμένεται να είναι από τα μεγάλα φαβορί.  Κυριότεροι αντίπαλοι του οι Κυριάκος Αριστείδου, Χρίστος Κούτα, Πέτρος Χατζήκκος, David Bell, Γιώργος Τζιαπούρας και Δήμος Σαββίδης. Οι Igor Gorshkov, Κύρος Αρτεμίου και Θεόδωρος Θεοδούλου είναι το νέο αίμα στο χώρο της πλαγιολίσθησης τους οποίους αναμένουμε να δούμε με αγωνία.

Το πρόγραμμα ξεκινάει το Σάββατο με προθέρμανση, ακολουθούν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα, τα οποία θα μεταδίδονται ζωντανά από στο κανάλι Cytavision Sports HD αλλά και από την εφαρμογή Cytavision Go. Την Κυριακή θα γίνουν και πάλι με δοκιμαστικά περάσματα και φτάνοντας στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα θα μεταδοθούν και πάλι σε ζωντανή μετάδοση από στο κανάλι Cytavision Sports HD αλλά και από την εφαρμογή Cytavision Go.