Πρεμιέρα για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift 2023

Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου στην πίστα Achna Speedway διοργανώνεται από το Power Drift Club o πρώτος αγώνα της χρονιάς για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Χώρος διεξαγωγής η γνωστή KUMA, η οποία σχεδιαστικά ακολουθεί και φέτος την φιλοσοφία του Drift Kings με πολύ ψηλές ταχύτητες, ακραίες στροφές και αλλά και άκρως επιθετικά και εντυπωσιακά περάσματα.  Οι κριτές που θα έχουν την ευθύνη για τις βαθμολογίες και για το φετινό Παγκύπριο πρωτάθλημα οι κριτές του King Of Europe/King Of Nations.

Οι αγώνες Drift ανέκαθεν προσέφεραν άπλετο θέαμα ειδικότερα στις διπλές βαθμολογημένες μονομαχίες, με τις ανατροπές να είναι σε κάθε αγώνα στην ημερήσια διάταξη.

Οι συμμετοχές στην πρεμιέρα ανήλθαν στις 33, όπου 24 οδηγοί θα αγωνιστούν στην κατηγορία PRO και 9 στην κατηγορία SemiPro.

O περσινός Πρωταθλητής Σέργιος Γρηγορίου, πίσω από το τιμόνι του BMW E36 ξεκινάει με πρώτιστο στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην Pro και απέναντι του θα έχει αξιόμαχους αντίπαλους που δηλώνουν έτοιμοι να αμφισβητήσουν τον πρωταθλητή.

Ανταγωνιστικοί οδηγοί όπως οι Σίμος Τίκκης με BMW E30 ο οποίος της περσινή χρονιά έκλεψε την παράσταση, ο Πάμπος Νικολάου με Silvia S15, ο Μάριος Κυριάκου «Τσόδα» και Δαύιδ Δαυίδ αμφότεροι με Silvia S15, Αντρέας Αντρέου «WAX» Silvia S14 αλλά και ο αειθαλής Δημητράκης Χριστοφή «Takamura» με BMW E46, αναμένεται ότι θα είναι στην διεκδίκηση της νίκης.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε εξαιρετικά ταλαντούχους οδηγούς οι οποίοι έχουν τα φόντα να κυνηγήσουν ακόμη και την νίκη όπως τους Βασίλη Χριστοφόρου (BMW E30), Κώστα Κωνσταντίνου «Σπαρσή» (Skyline R32) και Αλέξη Χάρη Γεωργίου (Silvia S15).

Στα θετικά της φετινής χρονιάς είναι η μεγάλη επιστροφή του Νικόλα Νικόλα Πατάκ (BMW E46) αλλά και άνοδος από την SemiPro του πρωταθλητή Ευτύχιου Χριστοδούλου (BMW E46), του Χρίστου Λοίζου (Silvia S13) και Stefan Sorin (BMW E46), οι οποίοι θέλουν να συνδυάσουν την πρώτη τους παρουσία στην κατηγορία τους με ένα θετικό αποτέλεσμα.

 

Οδηγοί που δεν μπορούν να υποτιμηθούν αφού στο πρόσφατο παρελθόν είχαν πολύ καλές επιδόσεις κάνοντας ορισμένοι και την έκπληξη με πλασαρίσματα ψηλά στην γενική κατάταξη είναι οι Χριστόφορος Κωνσταντίνου (BMW 2002), Γιώργος Τσιελεπής (Nissan Silvia), Κωνσταντίνος Χριστοφόρου (Silvia S13), Νεόφυτος Φικάρδου (Silvia S13), Παναγιώτης Μιχαήλ (BMWE36) και Παναγιώτης Νικολάου (Mitsubishi Sapporo), Πόλυς Κωνσταντίνου (BMW),ενώ ο Δήμος Σαββίδης (Nissan Silvia) θα αγωνιστεί ξανά μετά από μεγάλο διάστημα αποχής σε αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift.

Στην κατηγορία Semi Pro είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις αφού οι περσινοί διεκδικητές ανέβηκαν στην μεγάλη κατηγορία ανοίγοντας την πόρτα της διεκδίκησης του πρωταθλήματος σε όλους τους υπόλοιπους.

Στη μάχη της νίκης για το ξεκίνημα της χρονιάς αναμένετε ότι θα είναι οι Σάββας Σπύρου, Αντώνης Νικολάου, Σάββας Ιωάννου αλλά και ο νεαρός Παύλος Σαμαράς, Ανταγωνιστικοί θέλουν να παρουσιαστούν στην πρεμιέρα οι Μάριος Φιλίππου, Κυριάκος Αριστείδου, Γιάννος Μιχαήλ, Χρίστος Πέτρου και Χρίστος Κούτας.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου αρχίζει στις 9:00 με ενημέρωση των οδηγών από τους κριτές, στις 10:00 ξεκινάει η προθέρμανση της κατηγορίας Semi Pro και στις 11:30 της Pro.. Στις 13:30  θα γίνει ημίωρο διάλειμμα και στις 14:00 ξεκινά το αγωνιστικό κομμάτι με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα, όπου θα έχουμε και την ολοκλήρωση της μέρας.

Την Κυριακή το πρόγραμμα αρχίζει στις 8:30 με την ενημέρωση από τους κριτές και στις 9:30 θα γίνουν δοκιμαστικά διπλά περάσματα.  Ακολουθεί ένα ημίωρο διάλειμμα στις 12:30 και στην συνέχεια είναι η κορύφωση του διήμερου με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα.

Ο αγώνας αναμένεται να ολοκληρωθεί με την στέψη των νικητών στις κατηγορίες Pro και Semi Pro στις 17:00. Η πρεμιέρα θα μεταδίδεται ζωντανά από κανάλι Cytavision Sports HD αλλά και από την εφαρμογή Cytavision Go.