Βραβείο «Best Innovation» για την τεχνολογία e-POWER της Nissan

Το έγκυρο περιοδικό Auto Moto, ένα κομβικό μέσο στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γαλλία, επαίνεσε την καινοτόμο τεχνολογία e-POWER της Nissan χαρίζοντας της το Βραβείο Καινοτομίας 2022 (Best Innovation 2022). Το σύστημα, που εξελίχθηκε από την Ιαπωνική μάρκα για τα δικά της μοντέλα, προσφέρει μια μοναδική προσέγγιση στην ηλεκτρική κινητικότητα, παρέχοντας την αίσθηση της οδήγησης ενός πλήρως ηλεκτρικού οχήματος, με απίστευτη αυτονομία, χωρίς να χρειάζεται φόρτιση. Το σύστημα e-POWER αποτελείται από μια μπαταρία υψηλής απόδοσης που συμπληρώνεται από έναν τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων με μεταβλητή σχέση συμπίεσης, μια γεννήτρια ισχύος, έναν μετατροπέα και έναν ηλεκτροκινητήρα 140 kW παρόμοιου μεγέθους και ισχύος όπως συναντά κάποιος στα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan.

Αυτό που κάνει αυτή την τεχνολογία του συστήματος μετάδοσης κίνησης μοναδική είναι ότι ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ οι τροχοί τροφοδοτούνται από τον ηλεκτροκινητήρα. Ο βενζινοκινητήρας λειτουργεί πάντα εντός του βέλτιστου εύρους και της καλύτερης αναλογίας συμπίεσης, οδηγώντας σε ανώτερη απόδοση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε σύγκριση με έναν παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ παρέχεται άμεση ροπή και απόκριση χάρη στον ηλεκτροκινητήρα. Η άμεση απόκριση κίνησης που δημιουργείται από τη ροπή των 300 Nm προσφέρει δυναμική επιτάχυνση και συναρπαστική αίσθηση, φέρνοντας περισσότερη διασκέδαση στην οδήγηση.

Ο Richard Tougeron, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Γαλλίας, έλαβε το βραβείο εκ μέρους της εταιρείας, στην τελετή απονομής Grand Prix που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. «Η βράβευση της καινοτόμου τεχνολογίας e-Powerαποτελεί φόρο τιμής στην πρωτοποριακή φιλοσοφία της Nissan. Οι πελάτες θα λατρέψουν την 100% ηλεκτρική αίσθηση χωρίς να χρειάζεται ποτέ να φορτίσουν. Αυτή η τεχνολογία προσφέρει τα καλύτερα χαρακτηριστικά και των δύο κόσμων και αντιπροσωπεύει τα καλύτερα της Nissan – τολμηρή, πρωτοποριακή και καινοτόμα – ενώ δίνει προτεραιότητα στον οδηγό. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο ορόσημο στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Nissan», δήλωσε ο Richard Tougeron.

Το καινοτόμο σύστημα μετάδοσης κίνησης e-POWER είναι διαθέσιμο στα Nissan Qashqai και Nissan X-Trail, που βρίσκονται στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα.