Πιθανή συμμετοχή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Rallycross

Εννέα κατασκευαστές βρίσκονται σε συνομιλίες με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross σχετικά με τους μελλοντικούς κανονισμούς για ηλεκτρικά οχήματα και το αν θα μπορούσε να επιταχύνει τα σχέδιά της σε αυτόν τον τομέα.

Η μορφή του rallycross θεωρείται από καιρό ιδανική για τον ηλεκτρικό μηχανοκίνητο αθλητισμό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα εργάζεται για την εισαγωγή μιας ξεχωριστής κατηγορίας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα το νωρίτερο το 2020.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross της Αμερικής θα προσθέσει κατηγορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων την επόμενη χρονιά.

Οι σημερινοί κατασκευαστές του παγκόσμιου πρωταθλήματος RX Peugeot και Volkswagen κατέστησαν σαφές ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο πρωτάθλημα και ο υποστηρικτής Paul Bellamy είπε ότι ένα πακέτο κανόνων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τώρα η προτεραιότητα του World RX.

’’Αυτό είναι στην κορυφή της ατζέντας μας”, δήλωσε ο Μπελάμι στο Motorsport.com. “Είμαστε σε τακτο διάλογο με τη FIA σχετικά με τους κανονισμούς και ποια μορφή θα πάρει το ηλεκτρικό WRX.

“Ένας από τους σημαντικότερους τομείς στους οποίους εργαζόμαστε είναι η διατήρηση αυτού του πρωταθλήματος σε οικονομικά προσιτή τιμή και όχι μόνο για τους κατασκευαστές αλλά και για τους ιδιώτες.

“Μιλάμε με εννέα κατασκευαστές για αυτό συμπεριλαμβανομένων των Volkswagen, Peugeot και Audi και το θέλουν αυτό για το 2020.”

Η Peugeot πρόσφατα ανακοίνωσε την αναστολή του προγράμματος Dakar Rally και δήλωσε ότι αυξάνει τους πόρους για χρήση στο πρωτάθλημα WRX, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστική στο θεσμό από τη στιγμή που θα μεταβούν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η VW κυριάρχησε το World RX το 2017 με την ομάδα PSRX του Petter Solberg. Έχει καταστήσει σαφές ότι το rallycross είναι ο πιο πιθανός προορισμός για το επόμενο μεγάλο βήμα στην πορεία του εργοστασίου και ότι η ηλεκτροκίνηση στο Pikes Peak 2018 είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Bellamy είχε προτείνει στο παρελθόν ότι το 2020 ήταν το καλύτερο χρονικό σημείο για το rallycross να μεταβεί στα ηλεκρικά αυτοκίνητα, αλλά είπε ότι το πρωτάθλημα θα μπορούσε να μεταθέσει νωρίτερα αυτή την προθεσμία αν χρειαστεί, δεδομένου του ενθουσιασμού των κατασκευαστών.

“Αυτό είναι εφικτό”, δήλωσε ο ίδιος για την αλλαγή του 2020, “αλλά πρέπει να εργαστούμε για να δημιουργήσουμε απολύτως σωστούς κανονισμούς και στη συνέχεια να τους παραδώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό είναι πολύ συναρπαστικό”.