Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross 23/24 – 2ος Αγώνας: Πρώτη νίκη στη σεζόν για τον Μιχάλη Πάμπουκκα

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross συνεχίστηκε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην πίστα Αμμοχώστου με τον δεύτερο αγώνα.

Μετά την πρεμιέρα, οι μάχες για τη νίκη συνεχίστηκαν και στην δεύτερη αγωνιστική συνάντηση ειδικότερα στην κατηγορία ΜΧ1 όπου τρείς αναβάτες κυνήγησαν τη νίκη μέχρι τέλους, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

 

Κοντράστ συναισθημάτων, εναλλαγές στην πρώτη θέση, πτώσεις και αδρεναλίνη στα ύψη ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της μέρας εκεί όπου ο BO Motor Oil / Rinaldi Μιχάλης Πάμπουκκας αναδείχθηκε νικητής στην ΜΧ1..

ΜΧ1 – Δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε ο Μιχάλης Πάμπουκκας

Μετά την πρεμιέρα όλοι ανέμεναν με αγωνία την επόμενη μάχη των αναβατών στην ΜΧ1 όπου φέτος προδιαγράφετε πολύ αμφίρροπη. Στο πρώτο σκέλος ο Γιώργος Παπαλοΐζου έφυγε καλύτερα στην εκκίνηση όμως ο Μιχάλης Πάμπουκκας λίγο αργότερα πέρασε πρώτος, ενώ μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου γύρου τον Παπαλοΐζου πέρασε και ο Χρίστος Τσαγγαράς.

 

Ακολούθως ο Τσαγγαράς έφτασε και πέρασε τον Μιχάλη Πάμπουκκα περνώντας πρώτος με τη μάχη να φουντώνει και την αγωνία να κτυπά κόκκινο. Παπαλοΐζου και BO Motor Oil / RinaldiΜάριος Πάμπουκκας ακολουθούσαν τους πρωτοπόρους από την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα ενώ μπροστά ο Μιχάλης Πάμπουκκας κατάφερε να περάσει τον Τσαγγαρά και να ανοίξει μικρή απόσταση.

Τον Τσαγγαρά έφτασε και πέρασε και ο Παπαλοΐζου με τον Μάριο Πάμπουκκα να πλησιάζει επίσης και να απειλεί με τη σειρά του τον Τσαγγαρά.

Μπροστά ο Μιχάλης Πάμπουκκας άνοιξε απόσταση ασφαλείας με τον Παπαλοΐζου να διασφαλίζει την δεύτερη θέση, ενώ πιο πίσω ο Μάριος Πάμπουκκας πέρασε τον Τσαγγαρά ανεβαίνοντας τρίτος.

Αυτή η διάταξη παρέμεινε αναλλοίωτη μέχρι το τέλος του πρώτου σκέλους, με τους Μαρίνο Ζηντήλη, Άριστο Γεωργίου και Βασίλη Μόσχο να τερματίζουν στις πέμπτη , έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.

Στο δεύτερο σκέλος τα δεδομένα άλλαξαν άρδην. Ο Χρήστος Τσαγγαράς ήξερε ότι δεν μπορούσε να έχει άλλες απώλειες και κάνοντας μια από τις γνωστές του εκκινήσεις εξαφανίστηκε μπροστά αφήνοντας τους υπόλοιπους να μάχονται για μια θέση στην πρώτη τριάδα.

Δεύτερος πλασαρίστηκε ο Μιχάλης Πάμπουκκας ακολουθούμενος από τον αδερφό του Μάριο και τον Παπαλοΐζου.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Τσαγγαράς θα είχε ένα εύκολο σκέλος, ένας τραυματισμός στο χέρι που τον ταλαιπώρησε και στο πρώτο σκέλος  τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό και να χάσει την πρωτοπορία από τον Παπαλοΐζου, την ίδια στιγμή που ο Μιχάλης Πάμπουκκας και λίγο αργότερα ο Μάριος, είχαν πτώσεις.

Ο Μιχάλης Πάμπουκκας επανήλθε και λίγο πριν το τέλος κατάφερε να περάσει τον Παπαλοΐζου μετά από δυνατές μάχες για να πάρει ξανά την πρώτη θέση στο σκέλος.

Ο Παπαλοΐζου συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση ενώ τρίτος ολοκλήρωσε ο Τσαγγαράς.

Ο Άριστος Γεωργίου τερμάτισε τέταρτος, και οι Ζιντήλης, Μόσχος και Μάριος Πάμπουκκας στις υπόλοιπες θέσεις.

 

 

Στην γενική κατάταξη ο Μιχάλης Πάμπουκκας με τερματισμούς 1-1 ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα. Ο Γιώργος Παπαλοΐζου συνέχισε τις καλές επιδόσεις και τερμάτισε δεύτερος, ενώ στο τελευταίο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Χρήστος Τσαγγαράς.

 

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Μάριος Πάμπουκκας, πέμπτος ο Άριστος Γεωργίου, έκτος ο Μαρίνος Ζιντήλης και έβδομος ο Βασίλης Μόσχος.

ΜΧ2 – Ο Αριστόδημος Έλληνας κέρδισε τον ανταγωνισμό

Σε πολύ ανταγωνιστική κατηγορία εξελίσσετε και η ΜΧ2 αφού αρκετοί αναβάτες έχουν τα φόντα για να πρωταγωνιστήσουν.

Ο περσινός πρωταθλητής Αριστόδημος Έλληνας κέρδισε τον ανταγωνισμό και ήταν αυτός που έφυγε νικητής από την πίστα Αμμοχώστου.

Στο πρώτο σκέλος ο BO Motor Oil / Rinaldi Χρήστος Κιμήτρη ήταν αυτός που πήρε προβάδισμα δημιουργώντας από νωρίς απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του. Χρήστος Ευσταθίου, Χρύσης Χρυσάνθου και Κωνσταντίνος Σκούρου ακολουθούσαν.

Μπροστά ο Κημήτρη έλεγχε το ρυθμό ενώ ο Χρυσάνθου είχε περάσει τον Ευσταθίου για την δεύτερη θέση. Αθόρυβα ο Σκούρου ανέβασε στροφές ανεβαίνοντας δεύτερος ενώ ροκάνιζε σιγά σιγά τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Κημήτρη, με τον Έλληνα να βρίσκεται τρίτος.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το σκέλος ο Σκούρου πέρασε πρώτος και διατήρησε αυτή τη θέση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Τον Κημήτρη πέρασε και ο Έλληνας για να πάρει την δεύτερη θέση αφήνοντας τον έτσι τρίτο.

Τέταρτος τερμάτισε ο Χρήστος Ευσταθίου, πέμπτος ο Πέτρος Θεοφάνους και έκτος ο BO Motor Oil / Rinaldi Pieter Brink. Ο Βρυώνης Βλασίου έμεινε έβδομος, στην όγδοη θέση τερμάτισε ο BO Motor Oil / Rinaldi Χρήστος Καΐκκης, στην ένατη ο BO Motor Oil/ Rinaldi Παναγιώτης Κωνσταντίνου και στην δέκατη ο Χρύσης Χρυσάνθου.

Στο δεύτερο σκέλος ο Κωνσταντίνος Σκούρου πήρε νωρίς προβάδισμα με τους Έλληνα, Ευσταθίου και Κημήτρη να ακολουθούν.

 

Σταδιακά ο Έλληνας πέρασε πρώτος με τους Ευσταθίου και Κιμήτρη να ακολουθούν. Αυτή η σειρά έμεινε αναλλοίωτη μέχρι το τέλος του σκέλους, με τον Έλληνα να αντικρίζει πρώτος την καρό σημαία.

Πέτρος Θεοφάνους, Pieter Brink και Βρυώνης Βλασίου συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα, με τους Σκούρου, Καίκκη, Κωνσταντίνου και Χρυσάνθου να συμπληρώνουν την δεκάδα.

Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Αριστόδημος Έλληνας, δεύτερος τερμάτισε ο Χρήστος Κημήτρη και τρίτος ο Χρήστος Ευσταθίου.

Ο Κωνσταντίνος Σκούρου πλασαρίστηκε τέταρτος, στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Πέτρος Θεοφάνους, έκτος ο Pieter Brink, έβδομος ο Βρυώνης Βλασίου, όγδοος ο Χρήστος Καΐκκης, ένατος ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου και δέκατος ο Χρύσης Χρυσάνθου.

MX3 OVER – Ο Σάββας Σάββα νικητής

Από μια νίκη στην πίστα Αμμοχώστου μετρούν οι Σάββας Σάββα και Μαρίνος Τσαγαράς.

Στο πρώτο σκέλος της κατηγορίας ο Τσαγγαράς δεν ήθελε να μπλεχτεί σε μπελάδες και με μια εκπληκτική εκκίνηση έφυγε μπροστά και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Σάββα από την πλευρά του είχε μείνει πίσω και έπρεπε να περάσει ανταγωνιστικούς αναβάτες για να πάρει τελικά την δεύτερη θέση, με τον BO Motor Oil / Rinaldi Ζανέτο Κουμάση στην πρώτη του φετινή παρουσία να τερματίζει τρίτος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Σάββα έφυγε πρώτος παίρνοντας στην πρωτοπορία. Από κει και πέρα άρχισε μια δυνατή μονομαχία με τον Μαρίνο Τσαγγαρά με τους δυο αναβάτες στους τρείς πρώτους γύρους να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση.

Τελικά ο Σάββα κατάφερε να πάρει ξανά προβάδισμα και αυτή τη φορά άνοιξε απόσταση και χωρίς να ξανααπειληθεί από τον μεγάλο του αντίπαλο και πήρε την πρώτη θέση.

Ο Μαρίνος Τσαγγαράς έμενε δεύτερος ενώ η μάχη μεταξύ του Άκη Σοφοκλέους και του Ζανέτου Κουμάση ανέδειξε νικητή τον πρώτο, ο οποίος πήρε την τρίτη θέση.

Στην γενική κατάταξη Σάββα και Τσαγγαράς ισοβάθμησαν, με τον Σάββα να αναδεικνύεται νικητής στον αγώνα αφού κέρδισε το δεύτερο σκέλος. Ο Τσαγγαράς πήρε την δεύτερη θέση και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Κουμάση.

Ο Άκης Σοφοκλέους τερμάτισε τέταρτος γενικής, πέμπτος ο Ανδρέας Παναγή και έκτος ο Χρήστος Δημητρίου, αμφότεροι νεοεισελθόν στην κατηγορία.

Έβδομος ολοκλήρωσε  ο Κυριάκος Θεοχαρίδης, όγδοος ο Γιώργος Σιδερένιος, ένατος ο Σπύρος Ηλία και δέκατος ο Γιώργος Τσαγγαράς. Στην 11η και την 12η θέση τερμάτισαν οι Γιώργος Νικολάου και Εύανδρος Καμέρης.

ΜΧ ΟΡΕΝ – Αέρας ο Χρήστος Κλεόπα

Ο Χρήστος Κλεόπα δεν άφησε περιθώριά αμφισβήτησης σε κανένα στην κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ. Κέρδισε και τα δυο σκέλη και έφυγε με το μάξιμουμ των βαθμών από τον δεύτερο αγώνα.

Ο BO Motor Oil / Rinaldi Μάριος Παύλου με δυο δεύτερες θέσεις πήρε τη δεύτερη γενικής ενώ στο τελευταίο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Παναγιώτης Ευθυμίου.

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος στην πρώτη του παρουσία στην κατηγορία ήταν τέταρτος στον δεύτερο αγώνα. Ισοβάθμησε με τον Ευθυμίου και ήδη μετά από δυο αγώνες φλερτάρει έντονα με μια θέση στο βάθρο.

 

Ο BO Motor Oil / Rinaldi Παναγιώτης Παύλου τερμάτισε στην πέμπτη θέση και τον ακολούθησε ο Mustafa Dersev στην έκτη. Έβδομος ολοκλήρωσε ο BO Motor Oil / Rinaldi Ανδρέας Χούτρης και όγδοος ο Αδάμος Κουρούσης.

MX OPEN FREE – Ο Σωφρόνης Κλεάνθους την πρώτη θέση

 

Μεγάλος νικητής στην MX OPEN FREE αναδείχθηκε ο Σωφρόνης Κλεάνθους, ο οποίος πήρε μια δεύτερη και μια πρώτη θέση στα δυο σκέλη της κατηγορίας.

Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν ο Χριστόφορος Γιάγκου που τερμάτισε δεύτερος γενικής και ο Ευτύχιος Ζάκου που πήρε την τρίτη θέση.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Μιχάλης Μιχαήλ και στην πέμπτη ο BO Motor Oil / Rinaldi Αντώνης Αντωνίου, με τον Ανδρέα Ιακώβου να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Έβδομος ολοκλήρωσε ο Gourel Tanisay και όγδοος ο Νέστωρας Νέστωρος. Ο Παναγιώτης Ζαούρας πήρε την ένατη θέση, 10οςτερμάτισε ο Χρίστος Αντωνίου, 11ος ο Χρίστος Τσούκας και 12ος ο Ευθύβουλος Χρυσοστόμου.

ΜΧ VETERAN – Ζευγάρωσε τις νίκες ο Αρτέμης Καρατσιόλης

Ο BO Motor Oil / Rinaldi Αρτέμης Καατσιόλης με τερματισμούς 1-1 ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία. Ο Ανδρέας Μιχαήλ που επέστρεψε από τραυματισμό με τερματισμούς 2-2 πήρε την δεύτερη γενικής, με τον Γιαννάκη Γιάγκου να παίρνει δυο τρίτες θέσεις και να ολοκληρώνει τρίτος γενικής.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Gordon Melvin, πέμπτος ο Κώστας Ευθυμίου, έκτος ο Άντρος Ιωάννου και έβδομος ο Μιχάλης Μιχαήλ.

ΜΧ 85 – Το απόλυτο ο Λούκας Σοφοκλέους

Δυο πολύ καλές εκκινήσεις και στα δυο σκέλη έφεραν τον Λούκα Σοφοκλέους στην πρώτη θέση την οποία διατήρησε και τις δυο φορές για να φύγει από τον αγώνα με το απόλυτο των βαθμών.

Ο BO Motor Oil / Rinaldi Θεόφιλος το πάλεψε όμως έμεινε δεύτερος σε σκέλη και γενική, με τον Γιώργο Δημητρίου με δυο τρίτες θέσεις να καταλαμβάνει την τελευταία θέση στο βάθρο.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Λεονάρδος Μιχαήλ, πέμπτος ο Λοΐζος Καμέρης, έκτος ο Χρήστος Δημητρίου (79), έβδομος ο Σπύρος Ζηντήλης και όγδοος ο Βασίλης Βασιλείου.

ΜΧ 65 – Δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε ο Γιώργος Δημητρίου

 

Με τερματισμό φώτο φίνις κρίθηκε ο νικητής στην κατηγορία των μικρών. Ο Αχιλλέας Σοφοκλέους παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστικός και έβαλε δύσκολα στον Γιώργο Δημητρίου.

Και στα δυο σκέλη ο Δημητρίου δυσκολεύτηκε απέναντι στον αντίπαλο του όμως τελικά κατάφερε να πάρει δυο νίκες, με την δεύτερη να κρίνετε στο νήμα.

Ο Σοφοκλέους πήρε τελικά την δεύτερη θέση και ο Σέργιος Παουλή που παρουσιάστηκε πιο ανταγωνιστικός φέτος κατέλαβε την τρίτη θέση.

Ο Χαράλαμπος Κυριάκου τερμάτισε στην τέταρτη θέση, πέμπτος ολοκλήρωσε ο Λούκας Κλεόπα και έκτος ο Φίλιππος Βασιλείου.

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross συνεχίζετε στις 26 Νοεμβρίου στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά.