Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross 2020: Ανανεωμένες βαθμολογίες μετά και τον πέμπτο αγώνα

Ένας τίτλος, τρείς διεκδικητές. Άγρια ομορφιά απέκτησε το φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross μετά και τα αποτελέσματα του πέμπτου αγώνα ο οποίος έγινε στην πίστα Αμμοχώστου.

Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Χρύσανθου Γεωργίου τον ανέβασε πρώτο στη βαθμολογία τρείς αγώνες πριν το τέλος με δυο βαθμούς διαφορά και όλα πλέον είναι ρευστά αφού τρείς αναβάτες έχουν τα φόντα να στευθούν πρωταθλητές.

Χριστός Τσαγγαράς

 

Ο Χρίστος Τσαγγαράς μετά τη νέα απώλεια βαθμών οπισθοχώρησε στη δεύτερη θέση. Εξακολουθεί να είναι σε απόσταση βολής και έχει ακόμα τρείς ευκαιρίες για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Μιχάλης Πάμπουκκας

Τις δικές του πιθανότητες έχει και ο τρίτος της παρέας, ο Μιχάλης Πάμπουκκας. Οι οκτώ βαθμοί που απέχει από την κορυφή του δίνουν το κίνητρο να παλέψει για να κάνει την ολική ανατροπή. Και οι τρείς αναβάτες έδειξαν ότι έχουν τα φόντα και τις δυνατότητες να κερδίσουν αγώνες καθιστώντας έτσι την κατηγορία αμφίρροπη και χωρίς προγνωστικά.

Άριστος Γεωργίου

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Άριστος Γεωργίου μετρά το απόλυτο τη φετινή σεζόν και είναι το φαβορί για τον τίτλο. Έχει προβάδισμα 36 βαθμών από τον κύριο αντίπαλο του, τον Χρήστο Κημήτρη και παράλληλα τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα.

Αριστόδημος Έλληνας

 

Ο Αριστόδημος Έλληνας ήταν ο νικητής στην κατηγορία ΜΧΟΡΕΝ και κατάφερε με αυτό το αποτέλεσμα να ανοίξει διαφορά 16 βαθμών από τον έτερο διεκδικητή του τίτλου Παντελή Αντωνίου. Ο τελευταίος είδε τη διαφορά των έξι βαθμών που είχε πριν από τον πέμπτο αγώνα να αυξάνεται καθώς ολοκλήρωσε τέταρτος στην Αμμόχωστο. Εξακολουθεί όμως να είναι σε τροχιά τίτλου και έχει τις δικές του πιθανότητες για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στην κατηγορία MX3 OVER. Ο Μαρίνος Τσαγγαράς πέτυχε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για ακόμα ένα τίτλο. Ο δεύτερος Γιώργος Σιδερένιος είναι 54 βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο και δύσκολα θα δούμε κάποια ανατροπή σε αυτή την κατηγορία.

Χριστόφορος Κάρυος

Στην κατηγορία ΜΧ65 οι Χριστόφορος Κάρυος και Χρίστος Κλεόπα μοιράστηκαν από μια νίκη σε κάθε σκέλος στον πέμπτο αγώνα και όσον αφορά τον τίτλο οι λογαριασμοί τους εξακολουθούν να είναι ανοικτοί.

Στη βαθμολογία ο Χριστόφορος Κάρυος εξακολουθεί να προηγείται με έξι βαθμούς διαφορά από τον Χρίστο Κλεόπα και όλα τα ενδεχόμενα εξακολουθούν να είναι ανοικτά.

Αντρέας Παναγή

Τέλος στην κατηγορία MXOPEN FREE ο Αντρέας Παναγή κατάφερε να κερδίσει τον πέμπτο αγώνα και να ανεβεί πρώτος στη βαθμολογία ξεπερνώντας τον Mustafa Sitki Dersev που δεν αγωνίστηκε. Τους δυο χωρίζει μόλις ένας βαθμός και ουσιαστικά το πρωτάθλημα σε αυτή την κατηγορία ξεκινά από την αρχή.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες μετά και τον πέμπτο αγώνα.

5ος Αγώνας Μοτοκρός Αμμοχώστου 6-09-2020

RESULTS MOTOCROSS TOTAL 06-09-2020