Η Pirelli κυριάρχησε στην κατηγορία RALLY2 στην Εσθονία

Η Pirelli συνεχίζει να προετοιμάζεται για την επιστροφή της ως αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC για την περίοδο 2021-2023, έχοντας πετύχει ακόμα μια επιτυχία την φετινή χρονιά, καθώς το πρωτάθλημα ξεκίνησε και πάλι στις γρήγορες χωμάτινες ειδικές της Εσθονίας.

Στο εναρκτήριο αγώνα της Εσθονίας, η Pirelli τροφοδώτησε με ελαστικά το γρηγορότερο αυτοκίνητο Rally2 – μόλις ένα σκαλί κάτω από την κύρια κατηγορία World Rally Car – τερματίζοντας στην πρώτη στην κατηγορία και τρίτη στην WRC3. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας μετά την επανεκκίνηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, το οποίο διακόπηκε μετά το Ράλι Μεξικού τον Μάρτιο ως αποτέλεσμα της πανδημίας Covid-19.

Ο νικητής της κατηγορίας WRC3 ήταν ο οδηγός του Volkswagen Polo R5 Oliver Solberg, ο οποίος κυριάρχησε σχεδόν και στις 17 ειδικές από την αρχή μέχρι το τέλος και ήταν ο κορυφαίος οδηγός της κατηγορίας Rally2, όπου τερμάτισε παράλληλα και στην ένατη θέση γενικής. Ο γιος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ράλι το 2003 Petter Solberg, τερμάτισε σχεδόν ένα λεπτό μπροστά από τον Φινλανδό Jari Huttunen, ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην WRC3 στην τελευταία ειδική, περνώντας το Skoda του Kajetan Kajetanowicz που φορούσε επίσης Pirelli. Ο Ευρωπαϊκός πρωταθλητής Ράλι της Pirelli κρατούσε τον ίδιο ρυθμό με τους πρωτοπόρους σχεδόν σε ολόκληρο τον αγώνα, πριν βγεί εκτός δρόμου στην τελευταία ειδική. Ο Εσθονός Egon Kaur πήρε τελικά την τρίτη θέση με Skoda.

Θεμελιώδης για την επιτυχία του 18χρονου Solberg – ο οποίος έχει ήδη δημιουργήσει ρεκόρ ως ο νεότερος οδηγός που κέρδισε ποτέ αγώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατα την περσινή χρονιά – ήταν η αξιοπιστία και η απόδοση των ελαστικών Pirelli Scorpion K6A: η πιο μαλακή σύνθεση της χωμάτινης σειράς της Pirelli .

Ο Terenzio Testoni, rally activity manager της Pirelli, σχολίασε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοση των χωμάτινων ελαστικών Scorpion. Συγκεκριμένα, εξασφάλισαν σταθερή απόδοση, παρά τον συνεχώς μεταβαλλόμενο καιρό, που περιπλέκει τα πράγματα καθώς και όλες τις προσεκτικά σχεδιασμένες στρατηγικές σε αυτό τον αγώνα.»

Στην κορυφαία κατηγορία WRC1 κυριάρχησε ο πρωταθλητής Ott Tanak, ο οποίος ήταν στην πρωτοπορέια στον αγώνα της πατρίδας του το Σάββατο και την Κυριακή – χάνοντας μόνο στην υπέρ ειδική διαδρομή της Παρασκευής.

Στην κατηγορία Junior WRC για αυτοκίνητα σε κίνηση στου δύο τροχούς- αποκλειστικά από την Pirelli – κέρδισε ο Martin Sesks: ο πρώτος Λετονός νικητής της κατηγορίας και τώρα πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, μπροστά από τον Φινλανδό Sami Pajari (ο οποίος ήταν επίσης δεύτερος στην Εσθονία).