Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocorss 2021-22: Εκπληκτική πρεμιέρα για τον Χρύσανθο Γεωργίου

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου από την πίστα Αμμοχώστου, με διοργανωτή τη Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου, υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Με μεγάλες προσδοκίες και υψηλούς στόχους άρχισαν τη νέα σεζόν οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος και ο αγώνας σημαδεύτηκε από δυνατές μάχες στην πίστα και κοντράστ συναισθημάτων.

ΜΧ 1 – Με τη στόφα του πρωταθλητή

Αναμφίβολα όλα αδημονούσαν για την πρεμιέρα της κατηγορίας ΜΧ1 καθώς ανέμεναν να δουν μετά το μεγάλο διάστημα χωρίς αγώνες την ετοιμότητα των περσινών πρωταγωνιστών.

Στα ευχάριστα ήταν η επάνοδος στην αγωνιστική δράση του πρώην πρωταθλητή Γιώργου Παπαλοΐζου ενώ στα αρνητικά ήταν η απουσία του Μιχάλη Πάμπουκκα.

Στο αγωνιστικό μέρος ο περσινός πρωταθλητής Χρύσανθος Γεωργίου ανέμενε ότι θα είχε σκληρό ανταγωνισμό και αυτό επαληθεύτηκε στον αγώνα. Με την έναρξη του πρώτου σκέλους ο Χρίστος Τσαγγαράς έκανε μια από τις γνωστές καλές του εκκινήσεις παίρνοντας την πρωτοπορία.

Πίσω του ακολουθούσαν οι Χρύσανθος Γεωργίου και Theo Urbas ο οποίος φέτος βαθμολογείται κανονικά και είναι εκ των διεκδικητών του τίτλου.

Μπροστά ο Τσαγγαράς έδωσε το ρυθμό όχι όμως για πολύ αφού αρχικά τον πέρασε ο Γεωργίου και ακολούθως ο Urbas. Οι δυο έφυγαν μπροστά με τον Γεωργίου να ελέγχει τον ρυθμό και με το τέλος του σκέλους είδε πρώτος την καρό σημαία. Δεύτερος τερμάτισε ο Urbas και τρίτος ο Τσαγγαράς.

Στο δεύτερο σκέλος ο Γεωργίου ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη εκκίνηση οδηγώντας τον αγώνα. Ο Urbas τον ακολουθούσε από κοντά και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί, ενώ πιο πίσω στην τρίτη και τέταρτη θέση βρίσκονταν οι Τσαγγαράς και Παπαλοΐζου.

Η μάχη για την πρώτη θέση φούντωσε λίγο πριν το τέλος του σκέλους όταν ο Urbas πέρασε πρώτος. Οι δυο έφτασαν γύρο αργό αναβάτη και εκεί βρήκε την ευκαιρία ο Γεωργίου να ξαναπεράσει πρώτος. Ο Urbas αντέδρασε σχεδόν αμέσως περνώντας στην πρώτη θέση όμως στον επόμενο γύρο και στην ίδια στροφή αυτή τη φορά με καθαρή πίστα ο Γεωργίου πέρασε από την εσωτερική οδηγώντας ξανά τον αγώνα.

Ο Urbas προσπάθησε να κρατηθεί κοντά του ούτως ώστε να παλέψει για την πρωτιά όμως ένα πρόβλημα με την εξάτμιση τον ανάγκασε να μειώσει το ρυθμό του. Μπροστά ο Γεωργίου πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη σε σκέλος αφήνοντας δεύτερο τον Urbas, τρίτο τον Τσαγγαρά και τέταρτο τον Παπαλοΐζου.

Έτσι με δυο νίκες σε ισάριθμα σκέλη ο Χρύσανθος Γεωργίου έκανε ιδανική πρεμιέρα μαζεύοντας το μάξιμουμ των βαθμών. Πολλές υποσχέσεις και θετικά μηνύματα με τη δεύτερη θέση άφησε ο Theo Urbas ο οποίος αναμένετε ακόμα πιο δυνατός στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τρίτος τον αγώνα ολοκλήρωσε ο Χρίστος Τσαγγαράς, τέταρτος ο Γιώργος Παπαλοΐζου, στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Μαρίνος Ζηντίλης, έκτος ο Mehmet Altan, έβδομος ο Βασίλης Μόσχος και όγδοος ο Κυριάκος Μαυρονικόλας.

ΜΧ2 – Ποιος θα κερδίσει τον πρωταθλητή;

Η κατηγορία ΜΧ2 είχε ένα και μόνο πρωταγωνιστή, τον περσινό πρωταθλητή Άριστο Γεωργίου. Ο Γεωργίου ήταν το φαβορί για νίκη και αυτό επαληθεύτηκε στον αγώνα. Κέρδισε και τα δυο σκέλη ξεκινώντας με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου

Ο Χρίστος Κημήτρης πιο ώριμος, θέλει φέτος να κάνει το παραπάνω βήμα. Ολοκλήρωσε δεύτερος και στα δυο σκέλη καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο βάθρο μετά από καλή εμφάνιση.

Η έκπληξη στην ΜΧ2 ήταν ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου ο οποίος ήταν στη μάχη του βάθρου με τον νεοεισελθόν στην κατηγορία Αριστόδημο Έλληνα. Ο Θεοδώρου παρόλο που ταλαιπωρείται με τραυματισμό εδώ και αρκετό καιρό, εντούτοις τερμάτισε τρίτος και τέταρτος στα δυο σκέλη αποτέλεσμα που τον ανέβασε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Ο Αριστόδημος Έλληνας συμβιβάστηκε με την τέταρτη θέση, πέμπτος ολοκλήρωσε ο Γιώργος Παουλλής και έκτος ο Χρίστος Δημητρίου.

ΜΧ ΟΡΕΝ – Ευχάριστη έκπληξη ο Dominic   

Δυνατά ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα ο Dominic Κολοκάσης στην κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ. Ο νεαρός έδειξε αποφασισμένος για διάκριση και το πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν ο νικητής και στα δυο σκέλη και δίκαια πανηγύρισε το απόλυτο στον εναρκτήριο αγώνα.

O Πέτρος Θεοφάνους με μια τέταρτη και μια δεύτερη θέση ολοκλήρωσε δεύτερος τον αγώνα και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ahmet Lemi με τερματισμούς στην τρίτη θέση και στα δυο σκέλη.

Τέταρτος τερμάτισε ο Χρίστος Μωυσή, τους βαθμούς της πέμπτης θέσης μάζεψε ο Βρυώνης Βλασίου, έκτος ολοκλήρωσε ο Μιχάλης Χρυσοστόμου, στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Χρίστος Καΐκκης και στην όγδοη και ένατη θέση τερμάτισαν οι Mustafa Dersev και Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου.

MX3 OVER – Δυο πρωταθλητές από τα παλιά

Τις μονομαχίες για το πρωτάθλημα αναβίωσαν στην κατηγορία MX3 OVER δυο παλιοί πρωταθλητές της ΜΧ1. Ο Μαρίνος Τσαγγαράς, νυν πρωταθλητής στην MX3 OVER, μετά από αρκετά χρόνια στήθηκε πίσω από την μπάρα με τον επίσης παλιό πρωταθλητή ΜΧ1 Σάββα Σάββα, με στόχο αυτή τη φορά τον τίτλο της MX3 OVER. Οι δυο τους ήταν εκ των φαβορί για επικράτηση και πέτυχαν από μια νίκη, με τον Σάββα να θεωρείται μετά από ισοβαθμία νικητής στον αγώνα καθώς κέρδισε το δεύτερο σκέλος.

Η εικόνα θα μπορούσε να ήταν ίσως διαφορετική αν δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα ο Σάββα στο πρώτο σκέλος, όμως όπως και να΄χει  η συμμετοχή δυο θρύλων των αγώνων motocross στην κατηγορία δίνει νέο ενδιαφέρων στο πρωτάθλημα.

Ο Ζανέτος Κουμάση μετά από μεγάλη αποχή από τους αγώνες αποφάσισε φέτος να επιστρέψει στην ενεργό δράση και το έκανε με εμφαντικό τρόπο καθώς ολοκλήρωσε τρίτος τον αγώνα με τερματισμούς 3-3.

Ο Γιώργος Σιδερένιος έμεινε τέταρτος και ο Μιχάλης Σοφοκλέους πλασαρίστηκε πέμπτος. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Εύανδρος Καμέρης, στην έβδομη ο Χριστόδουλος Στασή, με τους Σπύρο Ηλία και Νικηφόρο Ανδρέου να ολοκληρώνουν στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα.

ΜΧ 85 – Μόλις δυο οι συμμετέχοντες

Στην κατηγορία ΜΧ85 τον πρώτο αγώνα ξεκίνησαν μόλις δυο αναβάτες. Ο Χρίστος Κλεόπα ήταν ο νικητής και στα δυο σκέλη, με τον Χριστόφορο Κάρυο να ολοκληρώνει στη δεύτερη θέση.

ΜΧ 65 – Το μέλλον του αθλήματος

Στην πιο μικρή κατηγορία, την ΜΧ 65, έτρεξαν εφτά από τους δέκα αναβάτες που δήλωσαν συμμετοχή. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Grigori Lesman ο οποίος κέρδισε και τα δυο σκέλη. Ο Λούκας Σοφοκλέους με τερματισμούς 2-2 τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα και ο Θεόφιλος Ελμοχάμετ με τερματισμούς 3-3 συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Σπύρος Ζηντίλης, πέμπτος ο Λοΐζος Καμέρης και έκτος ο Γιώργος Δημητρίου.

MX VETERAN – Ο Αρτέμης Καρατσιόλης το καλύτερο ξεκίνημα

Τη φετινή χρονιά θα τρέχει και η κατηγορία βετεράνων οδηγών, με συμμετέχοντες παλιές καραβάνες του αθλήματος και όχι μόνο. Το καλύτερο ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα έκανε ο Αρτέμης Καρατσιόλης ο οποίος ήταν ο νικητής στον αγώνα μετά που επικράτησε και στα δυο σκέλη.

Ο Ανδρέας Μιχαήλ ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με τον Gordon Melvin να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Γιαννακης Γιάγκου, πέμπτος ο Κώστας Ευθυμίου και έκτος ο Ανδρέας Ανδρέου.

MX OPEN FREE – Νέοι πρωταγωνιστές σε μια ανταγωνιστική κατηγορία

Συνολικά 13 αναβάτες έτρεξαν στην κατηγορία MX OPEN FREE, και ήταν οι περισσότεροι συμμετέχοντες από τις υπόλοιπες. Ο Κωνσταντίνος Σκούρου έκανε ιδανική αρχή αφού ήταν ο νικητής και στα δυο σκέλη και κατ΄επέκταση στον αγώνα.

Ο Μάριος Παύλου με τερματισμούς 2-2 τερμάτισε στη δεύτερη θέση και ο Πέτρος Παφίτης με τερματισμούς 3-3 συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

Ο Δημήτρης Γρούτας πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση, ο Χρίστος Τζιοβάνι έμεινε πέμπτος, ενώ έκτος τερμάτισε ο Erim Barani. Στην έβδομη θέση ολοκλήρωσε ο Άντης Ανδρέου, όγδοος ο Μάριος Ανδρέου, ένατος ο Αντώνης Στεφανή και δέκατος ο Θεοδόσης Μιχαήλ.

Στις θέσεις 11,12 και 13 τερμάτισαν οι Γιάννος Αλεξάνδρου, Χαράλαμπος Πιλάτου και Ανδρέας Μιχαήλ.

Ο επόμενος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocrossθα διεξαχθεί και πάλι στην πίστα Αμμοχώστου στις 3 Οκτωβρίου.