Παγκύπριο Πρωτάθλημα Karting 2019: Νίκησαν τα φαβορί και στις τρεις κατηγορίες

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Αυγούστου στην πίστα Daytona Raceway η 2η Αγωνιστική Συνάντηση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος 2019 η οποία περιλάμβανε τους 3ο και 4ο αγώνα.

Σε μια πίστα με πολύ αντίξοες συνθήκες λόγω της αφόρητης ζέστης των 41 βαθμών, η αγωνιστική δράση εξελίχθηκε με όμορφες φάσεις και στις τρεις κατηγορίες, την Mini, την Open και την KZ2.

Στην Mini κατηγορία είχαμε 6 αθλητές με τον Αλέξανδρο Ζένιου να κερδίζει και τους δύο αγώνες πιστοποιώντας την ανωτερότητα του. Και στους δύο αγώνες δεύτερος ήταν ο Γιάννης Zaitsev ενώ στον πρώτο αγώνα τρίτος ήταν ο Τζώρτζης Χριστοδούλου ενώ στον δεύτερο αγώνα της ημέρας ο Νικόλας Γεωργίου.

Στην κατηγορία Open η Φώτια Θεοδώρου παρά το ότι ξεκίνησε δεύτερη στον πρώτο αγώνα, πίσω από τον πολύ καλό Γιώργο Ορφανίδη, κατάφερε προς το τέλος του αγώνα να πάρει την πρωτοπορία. Δεύτερος ήταν ο Γιώργος Ορφανίδης ο οποίος έκανε και το best lap στα προκριματικά (με ένα χιλιοστό διαφορά από την Φώτια!). Την ίδια θέση πήραν και στον δεύτερο αγώνα, 1η η Φώτια Θεοδώρου και 2ος ο Γιώργος Ορφανίδης, ενώ τρίτος στον πρώτο αγώνα ήταν ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης ο οποίος έκανε σπουδαία προσπεράσματα στον πρώτο αγώνα, ενώ στον δεύτερο αγώνα τρίτος ήταν ο Δήμος Επισκόπου. Καλή παρουσία είχαν ωστόσο όλοι οι οδηγοί στην κατηγορία με άτυχο της μέρας τον Ανδρέα Ιωάννου ο οποίος μετά από επαφή που δέχθηκε υποχρεώθηκε να αποχωρήσει.

Στην μεγάλη κατηγορία των εξατάχυτων ΚΖ2 το φαβορί, ο Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε και πάλι τα προγνωστικά που τον ήθελαν πρώτο και στους δύο αγώνες. Στον πρώτο αγώνα, ο Στέλιος Κυθρεώτης ήταν εκείνος που έφυγε μπροστά στην εκκίνηση κρατώντας την πρωτοπορία για μερικούς γύρους. Ο Χριστοδουλίδης ωστόσο πέρασε μπροστά για να τερματίσει πρώτος με δεύτερο τον Στέλιο Κυθρεώτη και τρίτο τον Χρίστο Δημητρίου. Στον δεύτερο αγώνα πρώτος ήταν και πάλι ο Χριστοδουλίδης με δεύτερο τον Στέλιο Κυθρεώτη και τρίτο τον Ανδρέα Αβραάμ ο οποίος έδωσε μάχη με τον Χρίστο Δημητρίου και τελικά πήρε την 3η θέση στο βάθρο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στην Κυπριακή Επιτροπή Karting και ιδιαίτερα στον πρόεδρο της Δώρο Μωυσέως για την διοργάνωση και τις ατελείωτες ώρες που συμβάλλουν αφιλοκερδώς για την επιτυχία αυτού του θεσμού. Οι αθλητές άρχισαν να αυξάνονται και πάλι και όλα δείχνουν πως στις επόμενες αγωνιστικές θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα 2019 αποτελείται από 5 Αγωνιστικές Συναντήσεις και συνολικά θα διεξαχθούν 10 Αγώνες (2 Αγώνες σε κάθε Αγωνιστική Συνάντηση). Το Πρωτάθλημα διοργανώνει η Κυπριακή Επιτροπή Karting (Cyprus Karting Committee) κάτω από την αιγίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου (εκπροσώπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου F.I.A. και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Karting CIK/FIA).

Χορηγοί του πρωταθλήματος είναι η εταιρεία Cavaway, η Pantone Signs και η Gemstark Trading. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ιστοσελίδα car.com.cy.

Φωτογραφίες: Κούλλης Κυριάκου