Παγκύπριο πρωτάθλημα Drift By Psaltis ENEOS: Ένας εκπληκτικός Σέργιος Γρηγορίου

Ολοκληρώθηκε αισίως και ο τελευταίος αγώνας πλαγιολίσθησης του Power Drift Club για φέτος, ο οποίος έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Λακατάμιας την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου.

Μάχες σώμα με σώμα, καπνός και αδρεναλίνη στο μάξιμουμ ήταν τα συστατικά που σημάδεψαν τον πέμπτο αγώνα. Με το πρωτάθλημα να είναι ήδη κριμένο οι οδηγοί αγωνίστηκαν ελεύθερα με μοναδικό στόχο τη νίκη και την κατάληψη μιας θέσης στην οκτάδα, η οποία τους δίνει το εισιτήριο για να συμπεριληφθούν στην Εθνική Ομάδα.

Ο Σέργιος Γρηγορίου ήταν πραγματικά εκπληκτικός και κατάφερε μετά από αρκετό καιρό να γευτεί τη χαρά της νίκης. Νίκη η οποία παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις αφού στον τελικό κέρδισε τον φετινό πρωταθλητή Γιώργο Χριστοφόρου ‘‘Έλα Κόκο’’. Ο Γρηγορίου, με το BMW E46 στα μονά βαθμολογημένα περάσματα ήταν πέμπτος αφού είχε βαθμολογία στο πρώτο πέρασμα 66.

Προκρίθηκε στα διπλά όπου αντιμετώπισε και απέκλεισε κατά σειρά τους Ανδρέα Ελευθερίου, Πάμπο Νικολάου (Silvia S14) και Δώρο Φραντζέσκου (BMW E30) στα ημιτελικά. Στον μεγάλο τελικό κέρδισε όπως προαναφέραμε τον Γιώργο Χριστοφόρου κλείνοντας έτσι τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Γιώργος Χριστοφόρου για ακόμα ένα αγώνα ήταν συγκλονιστικός. Πίεσε το BMW E30 στο όριο, είχε εκπληκτικά περάσματα με πάρα πολύ καπνό και στα μονά βαθμολογημένα ήταν τρίτος με βαθμολογία 74. Έχοντας κερδίσει το φετινό πρωτάθλημα, ήθελε στον αγώνα της Λευκωσίας να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, συνδυάζοντας το φετινό τίτλο με νίκη.

Ο πρώτος οδηγός που απέκλεισε στα διπλά περάσματα ήταν ο Χρίστος Ελευθερίου (Silvia S14), στη συνέχεια μετά από ωραία μάχη έθεσε νοκ άουτ τον Κυριάκο Μάριου (Silvia S13), ενώ στον ημιτελικό κέρδισε τον Νικόλα Νικόλα ‘‘Πατάκ’’. Στον τελικό έχασε στις λεπτομέρειες από τον Σέργιο Γρηγορίου μένοντας για ακόμα μια φορά δεύτερος, αποτέλεσμα το οποίο στις προηγούμενες εμφανίσεις του χάρισε τον τίτλο.

Από τους πιο θεαματικούς της μέρας ήταν ο Νικόλας Νικόλα ‘‘Πατάκ’’. Ο Νικόλα μας ‘‘σύστησε’’ το Subaru Impreza με την καινούργια μηχανή, το οποίο είναι στο στάδιο της βελτίωσης, με τον καλύτερο τρόπο καθώς είχε πολύ θεαματικά μονά περάσματα και ωραίες διπλές μονομαχίες. Ήταν ο ένας εκ των δυο οδηγών που είχαν την ψηλότερη βαθμολογία (77) και η σταθερή του απόδοση κατά τη διάρκεια του αγώνα τον ανέβασε στην τρίτη θέση γενικής.

Ο πρώτος που απέκλεισε στα διπλά περάσματα ήταν ο Παναγιώτης Νικολάου (Mitsubishi Saporo) μετά από πολύ κλειστή μάχη. Συγκλονιστική ήταν η επόμενη του μονομαχία αφού είχε να αντιμετωπίσει τον Σταύρο Γρύλλη, ο οποίος με τη σειρά του έτρεχε για πρώτη φορά με δεξιοτίμονο αυτοκίνητο (Subaru Impreza) το οποίο του παραχώρησε ο Νικόλας Νικόλα. Η μονομαχία κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ο Νικόλα προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου έχασε από τον Γιώργο Χριστοφόρου.

Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Δώρος Φραντζέσκου. Ο Περσινός πρωταθλητής είχε εξαιρετικά περάσματα, εκμεταλλευόμενος και το τελευταίο χιλιοστό της διαδρομής. Μαζί με τον ‘‘Πατάκ’’ ήταν οι οδηγοί που σκόραραν 77 βαθμούς στα μονά βαθμολογημένα περάσματα και όπως και οι υπόλοιποι είχε βλέψεις για νίκη στον αγώνα.

Η πρώτη μάχη/πρόκριση στα διπλά ήταν με τον Μανώλη Κυριακάκη (Nissan Skyline R33), ενώ στη συνέχεια απέκλεισε τον Κώστα Σπαρσή (Nissan R32). Ακολούθως έχασε από τον Σέργιο Γρηγορίου μετά από κλειστή μάχη και από τον Νικόλα Νικόλα στον μικρό τελικό.

Στην κατηγορία Semi Pro ο Σάββας Σημιανός με το Silvia S15 έδειξε ότι περνά παρατεταμένο φορμάρισμα. Στα μονά βαθμολογημένα ήταν δεύτερος, σκοράροντας 53 βαθμούς. Στα διπλά περάσματα αρχικά απέκλεισε τον Χρίστο Χαραλάμπους (BMW E36) και στη συνέχεια τον Νεόφυτο Φικάρδου (Silvia S13). Στον τελικό επικράτησε του Σίμου Τίκκη (BMW) ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή χρονιά.

Ο Σίμος Τίκκης έμεινε δεύτερος έχοντας πολύ καλή παρουσία στον αγώνα. Σκόραρε την πιο ψηλή βαθμολογία στα μονά (60), ενώ στα διπλά στο δρόμο για τον τελικό απέκλεισε κατά σειρά τους Βασίλη Χριστοφόρου (BMW) και τον φετινό πρωταθλητή στην κατηγορία Πόλυ Κωνσταντίνου (BMW E30). Τρίτος ολοκλήρωσε ο Νεόφυτος Φικάρδου (Silvia S13), ο οποίος κέρδισε τον Πόλυ Κωνσταντίνου (BMWE30) στο μικρό τελικό.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα έγιναν οι απονομές στους διακριθέντες όπως επίσης και στους συμμετέχοντες του Drag Race που έλαβε χώρα το Σάββατο.

Ακόμα μια χρονιά πέρασε στην ιστορία, η οποία μας έδωσε ωραίες μάχες και στους πέντε αγώνες που έγιναν φέτος. Κάποιοι κατάφεραν να υλοποιήσουν τους στόχους τους και κάποιοι όχι. Το σημαντικό είναι ότι θα επιστρέψουν τη νέα χρονιά πιο δυνατοί με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στάθης Ευσταθίου