Tiger Rally 2022 – Μέρα 1η: Γαλαταριώτης/Ιωάννου μπροστά μετά από εκπληκτική εξέλιξη

Η πρεμιέρα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι πήρε εκκίνηση φέτος από την Λεμεσό, με τον αγώνα Tiger Rally, το οποίο διοργανώνει η Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Από τις 20 συμμετοχές εκκίνηση πήραν οι 19 καθώς οι Ρογίρος και Λουκάς Λιασίδη αποκλείστηκαν από τους αγωνοδίκες, αφού όπως διαπιστώθηκε το  Mitsubishi Lancer EVO IX δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να περάσει τον τεχνικό έλεγχο.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι περσινοί πρωταθλητές Petrolina Racing Team Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου, στο μπάκετ του VWPOLO GTI R5 έκαναν την καλύτερη αρχή κερδίζοντας την Λάνια, εναρκτήρια ειδική διαδρομή του αγώνα. Από κει και πέρα ένα πρόβλημα με το γκάζι του αυτοκινήτου τους ανάγκασε να χάσουν χρόνο και θέσεις αφού από πρώτοι οπισθοχώρησαν τρίτοι.

Στην ανασυγκρότηση διορθώθηκε το πρόβλημα και στο επαναληπτικό πέρασμα από τις δυο ειδικές του πρώτου σκέλους κάλυψαν το χαμένο έδαφος ολοκληρώνοντας την πρώτη μέρα επικεφαλής με 12.9 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο.

Μεγάλη μάχη έγινε μεταξύ των πληρωμάτων Πέτρος Παντελή/Πάμπος Λαός (Citroen DS3 R5) και Petrolina Racing Team Παναγιώτη Γιάγκου/Άριστου Νικολάου.

Οι Γιάγκου/Νικολάου είχαν εκπληκτική απόδοση στο πρώτο μισό της ημέρας, ήταν ταχύτεροι στην πρώτη ειδική, κέρδισαν τη δεύτερη και έφτασαν με την ολοκλήρωση του πρώτου loop να φιγουράρουν στην πρώτη θέση γενικής.

Στο δεύτερο πέρασμα από τις δυο ειδικές του Σαββάτου οι Παντελή/Λαός είχαν καλύτερη απόδοση, ήταν ταχύτεροι από τους Γιάγκου/Νικολάου και καλύπτοντας την εις βάρος τους διαφορά πέρασαν στη δεύτερη θέση γενικής, αφήνοντας τους αντίπαλους τους τρίτους.

Τα δυο πληρώματα χωρίζονται από 5.3 δευτερόλεπτα και αύριο αναμένετε συνέχεια αυτή της πολύ ωραίας και κλειστής μάχης.

Οι Κώστας Ζήνωνος/Φάνος Χριστοφή (Citroen DS3 R5) έγραψαν τρείς τέταρτους χρόνους και ένα πέμπτο και είναι τέταρτοι ένα λεπτό μακριά από την τελευταία θέση του βάθρου.

Πέμπτοι είναι οι Χρίστος Χριστοδούλου/Ευάγγελος Ξενοφώντος με Subaru Impreza. Το δίδυμο κυνηγά τη νίκη στην κατηγορία RC2 και μέχρι στιγμής είναι εντός στόχων αφού προηγούνται σε αυτή.

Οι περσινοί πρωταθλητές της RC2, Σταύρος Αντωνίου/Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO X R4), είναι έκτοι και ψάχνουν να επαναλάβουν το περσινό αποτέλεσμα που δεν ήταν άλλο από τη νίκη.

Εκρηκτική αρχή έκαναν οι SHOCKS LAB Πανίκος Πολυκάρπου/Κωνσταντίνος Σιάλος με το Peugeot 208 Rally4. Το πλήρωμα είχε εξαιρετική απόδοση, στην πρώτη ειδική σημείωσε τον πέμπτο χρόνο και στη δεύτερη τον τέταρτο όντας ταχύτερο από όλα τα αυτοκίνητα Ν,2WDακόμα και  R5.

Ένα πρόβλημα με το τιμόνι στην τέταρτη ειδική τους στέρησε πολύτιμα δευτερόλεπτα αλλά και θέσεις αφού από πέμπτοι οπισθοχώρησαν έβδομοι ενώ παράλληλα προηγούνται στη δικίνητη κατηγορία. Αύριο αναμένετε να αντεπιτεθούν και η συνέχεια προβλέπετε συναρπαστική.

Στην όγδοη θέση είναι οι Γιώργος Νέστωρος/Γιάννος Καλλής (Mitsubishi Lancer EVO X). Προσπάθησαν να μείνουν κοντά στον ανταγωνισμό έχοντας βελτιωμένη απόδοση στο επαναληπτικό πέρασμα και κατά την αυριανή μέρα θα επιδιώξουν να κερδίσουν θέσεις στη γενική κατάταξη.

Χωρίς να πάρουν περιττά ρίσκα οι Κλεάνθης Έλληνας/Μιχαλάκης Μιχαήλ (FORD FIESTA DYTCO) είναι στην ένατη θέση, ενώ οι Chris Ανδρέου/Περικλής Νικολαΐδης με το Peugeot 208 Rally4 συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα όντας δεύτεροι στη δικίνητη κατηγορία.

Οι Ανδρέας Γεωργίου/Κώστας Μανώλη με Subaru Impreza, είναι στην 11η θέση και πρώτοι στην κατηγορία RCS2. Ακολουθούν στη 12η θέση οι Νίκος και  Στέφανος Φράγκου με Mitsubishi LancerEVOVIII οι οποίοι παράλληλα είναι δεύτεροι στην κατηγορία RCS2, ενώ στη 13η είναι οι Χριστόδουλος Χριστοδούλου/Ανδρέας Νέστωρος με Mitsubishi Lancer EVO VI. Στην 14η θέση βρίσκονται οι Δημήτρης και Χριστιάνα Δημητρίου με VW GOLF, οι οποίοι προηγούνται στην κατηγορία RCS1.

Εκτός αγώνα έμειναν οι Φίλιππος Τσαγκάρης/Νέστωρας Νεστωρίδης (Mitsubishi Lancer EVO VII) μετά από έξοδο, οι Ζαχαρίας Μανώλη/Κώστας Ευριπίδου (Honda Civic) με σπασμένο άξονα, οι Κώστα Μιχαηλίδης/Μάριος Βασιλειάδης (Subaru Impreza) με μηχανικό πρόβλημα, Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος (Honda Civic), με μηχανικό πρόβλημα,  ενώ οι Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου/Φίλιππος Φιλιππίδης (Mitsubishi Lancer EVO III) αποκλείστηκαν από τους αγωνοδίκες καθώς δεν είχαν μαζί τους το δελτίο χρονομέτρησης.

Ο αλυτάρχης του αγώνα Ανδρέας Αυγουστή μας ανέφερε σχετικά με το τι περιμένει από το φετινό Tiger Rally. «Πιστεύω θα έχουμε αρκετό συναγωνισμό με αξιόλογα πληρώματα. Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία και καλή αγωνιστική χρονιά καθώς το TigerRally τυγχάνει να είναι και ο πρώτος αγώνας της σεζόν. Ελπίζω να κυλίσουν όλα ομαλά». Όσον αφορά τη διέλευση των ιστορικών αγωνιστικών ο κ. Αυγουστή είπε, «Ήταν πάντα ένα πόθος ανεκπλήρωτος και τελικά τα καταφέραμε με τη βοήθεια της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Εντάξαμε αυτή τη νέα καινοτομία στους αγώνες μας και καλό θα ήταν αν μπορούσαν να το συνεχίσουν και τα άλλα σωματεία αφού ο κόσμος πεθυμά και νοσταλγεί να δει παλιά ιστορικά αυτοκίνητα».

Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνετε αύριο με δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές, την Goscher Electric Appliances Φινί και την Pikkis Wheel Alignment Άλασσα από την οποία μετά το πέρας των διαγωνιζόμενων πληρωμάτων θα διέλθουν και ιστορικά αγωνιστικά.

Tiger Rally 2022 Results Leg 1

STARTING LIST Leg 2

TIGER RALLY ITINERARY 2022