Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι 2020: Αυξήσαν τη διαφορά οι Γιάγκου-Κυριάκου

Το Cyprus Rally όπου φέτος προσμετρούσε στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής έχει περάσει ήδη στην ιστορία. Πέραν από τη διεθνή εμβέλεια ο αγώνας προσμετρούσε επίσης και στο τοπικό πρωτάθλημα, με τις δυο μέρες να είναι δυο ξεχωριστοί αγώνες δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα πληρώματα να κυνηγήσουν βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για υλοποίηση των στόχων τους.

Χρονικά το Σάββατο ήταν ο πρώτος από τους δυο αγώνες και τέταρτος για το πρωτάθλημα. Οι φετινοί πρωταγωνιστές υπέστησαν πραγματική πανωλεθρία αφού οι πλείστοι αποχώρησαν σχετικά νωρίς. Δυνατοί συνδυασμοί αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα με μεγάλους άτυχους του αγώνα να χαρακτηρίζονται οι Τσουλόφτας-Ηλία, οι οποίοι πριν αποχωρήσουν από το επαναληπτικό πέρασμα από τον Άγιο Επιφάνιο, τέταρτη ειδική της μέρας, μετρούσαν δυο κερδισμένες ειδικές διαδρομές και ήταν πρωτοπόροι.

Αυτοί που κατάφεραν και βγήκαν αλώβητοι από τις πρώτες έξι ειδικές ήταν οι Σάββα-Παπαντρέου (Mitsubishi Lancer EVO9) οι οποίοι αναδείχθηκαν νικητές του τέταρτου αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος.

Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που είχαν κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας οι Petrolina ENI Racing Team Γιάγκου-Κυριάκου(Hyundai i20 R5) κατάφεραν να τερματίσουν δεύτεροι και σε συνδυασμό με την αποχώρηση των Petrolina ENI Racing Team Γαλαταριώτη-Ιωάννου (Volkswagen Polo GTI R5), Petrolina ENI Racing Team Τσουλόφτα-Ηλία (Volkswagen Polo GTI R5) και QΠαντελή-Χριστοδούλου (Citroen DS3 R5), βασικών διεκδικητών του τίτλου, αποσπάστηκαν περεταίρω στη βαθμολογία.

Δύσκολη μέρα είχαν και οι Petrolina ENI Racing Team Δημοσθένους-Παύλου (Mitsubishi Lancer EVO9) οι οποίοι είχαν επίσης τα δικά τους θέματα με το αγωνιστικό, όμως το πάλεψαν και στο τέλος κατάφεραν να ολοκληρώσουν στην τρίτη θέση.

Τους βαθμούς της τέταρτης θέσης πήραν οι Ρούσου-Γιαννακού (Mitsubishi Lancer EVO10), με τους Χριστοδούλου-Ξενοφώντος (Subaru Impreza) και Λαό-Στυλιανού (Mitsubishi Lancer EVO9) να συμπληρώνουν την εξάδα.

Όσον αφορά τη δικήνητη κατηγορία, οι Παντελή-Θεοφάνους (Ford Fiesta) μετά από δυνατές μάχες και αρκετές δυσκολίες στις έξι ειδικές κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι μπροστά από τους Νικόλα και Μάριο X” Ματθαίου (Honda Civic) και Τελεβάντο-Σταύρου (Peugeot 208).

Η Κυριακή, δεύτερη μέρα του αγώνα και χρονικά πέμπτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι, ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με το Σάββατο. Με την επιστροφή υπο καθεστώς Rally 2 των Γαλαταριώτη-Ιωάννου, Τσουλόφτα-Ηλία και Παντελή-Χριστοδούλου υπήρξε νέο ενδιαφέρων για τη νίκη και κατ΄επέκταση στη μάχη του πρωταθλήματος. Στον αγώνα επέστρεψαν επίσης και οι Πολυκάρπου-Σιάλος (Mitsubishi Lancer EVO9) οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην κατηγορία RC2.

Οι Τσουλόφτας-Ηλία κέρδισαν τις τρείς από τις τέσσερις ειδικές της μέρας όμως ένα μηχανικό πρόβλημα στο δεύτερο πέρασμα από την ειδική Λεύκαρα, τους στέρησε κάθε ελπίδα για διάκριση.

Οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου ήταν το πλήρωμα που κέρδισε μια ειδική την Κυριακή (Λεύκαρα) και παρά το σκασμένο ελαστικό που είχαν στο πρώτο πέρασμα από την ειδική Λεύκαρα, εντούτοις κατάφεραν να κερδίσουν τον πέμπτο αγώνα.

Καλύτερα κινήθηκαν και οι Παντελή-Χριστοδούλου οι οποίοι τερμάτισαν δεύτεροι γενικής, με τους Πολυκάρπου-Σιάλο μετά από πολύ καλή απόδοση να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Οι Γιάγκου-Κυριάκου ολοκλήρωσαν στην τέταρτη θέση, οι Τσουλόφτας-Ηλία τερμάτισαν πέμπτοι, με τους Δημσθένους-Παύλου και Χριστοδούλου-Ξενοφώντος (Subaru Impreza) να είναι στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα. Στη δεκάδα τερμάτισαν επίσης και οι Σάββα-Παπαντρέου (Mitsubishi Lancer EVO9), Ρούσου-Γιαννακού (Mitsubishi Lancer EVO10) και Στυλιανού-Λαός (Mitsubishi Lancer EVO9).

Στη δικήνητη κατηγορία οι Παντελή-Θεοφάνους παρά το μηχανικό πρόβλημα που κουβαλούσαν σε όλη τη διάρκεια της μέρας ήταν και πάλι το ταχύτερο πλήρωμα και παράλληλα οι νικητές, με τους Νικόλα και Μάριο Χ” Ματθαίου και Τελεβάντο-Σταύρου να συμπληρώνουν την τριάδα.

Στη βαθμολογία οι Γιάγκου-Κυριάκου πήγαν στο Cyprus Rally με προβάδισμα 8 βαθμών και πλέον μετά από το διπλό αγώνα αυτό αυξήθηκε στους 34. Συνολικά έχουν 137 βαθμούς έναντι 103 από τους δεύτερους Γαλαταριώτη-Ιωάννου ενώ τρίτοι με 101 βαθμούς είναι οι Παντελή-Χριστοδούλου. Οι Τσουλόφτας-Ηλάι από δεύτεροι οπισθοχώρησαν τέταρτοι με 98 βαθμούς.

Στην κατηγορία RC2 προηγούνται οι Παντελή-Χριστοδούλου όμως η μετάβαση τους στην κατηγορία R5 αφήνει τους δεύτερους Δημοσθένους-Παύλου, όπως επίσης τους τρίτους Σάββα-Παπαντρέου και τους τέταρτους Ρούσο-Γιαννακού να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Στην κατηγορία RC3 οι Νικόλας και Μάριος Χ”Ματθαίου πέρασαν επικεφαλής με 80 βαθμούς έναντι 79 των δεύτερων Μανώλη-Ευριπίδου οι οποίοι φάνηκαν άτυχοι και τις δυο μέρες του Cyprus Rally αφού αποχώρησαν και στις δυο περιπτώσεις.

Στην κατηγορία RC4, η διπλή νίκη που πέτυχαν οι Παντελή-Θεοφάνους τους δίνει προβάδισμα 30 βαθμών από τους δεύτερους Τανούση-Χριστοδούλου (126 έναντι 96), ενώ τρίτοι με ένα βαθμό πιο πίσω είναι οι Τελεβάντος-Σταύρου.

Τέλος, στην κατηγορία RCS2 οι Ελισαίος Γεωργίου-Ιάκωβος Καζάγκας (Mitsubishi Lancer EVO6) μάζεψαν το μάξιμουμ των βαθμών και μπήκαν δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου στην κατηγορία, αφού πέρασαν δεύτεροι στη βαθμολογί με εννέα βαθμούς απο τους πρωτοπόρους Χριστοδούλου-Ξενοφώντος, οι οποίοι όμως δε θα ξανααγωνιστούν στην RCS2 καθώς μετά και την αναβάθμιση με νέο αγωνιστικό θα τρέχουν πλέον στην κατηγορία RC2.

Απομένουν δυο αγώνες για να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά. Ακολουθεί το Tour of Cyprus τον ερχόμενο μήνα, με το Venus Rally να κλείνει τη φετινή σεζόν. Με τη βαθμολογία στον τελευταίο αγώνα να έχει συντελεστή 1.5 και 95 βαθμούς συνολικά στο τραπέζι, στη διεκδίκηση του τίτλου συγκαταλέγονται ακόμα και οι τέταρτοι στη βαθμολογία Τσουλόφτας-Ηλία.

Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική. Οι Γιάγκου-Κυριάκου έχουν τον πρώτο λόγο καθώς προηγούνται όμως οι υπόλοιποι μνηστήρες για τον τίτλο θα επιδιώξουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση..

Επόμενο ραντεβού στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι είναι το Tour of Cyprus το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου.