Η Pirelli ολοκλήρωσε το προκαταρτικό πρόγραμμα δοκιμών του WRC

Αφού ανέλυσε όλα τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, η Pirelli ολοκλήρωσε το αρχικό πρόγραμμα δοκιμών WRC στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της επόμενης χρονιάς, έχοντας διανύσει συνολικά περίπου 1400 αγωνιστικά χιλιόμετρα στη Σαρδηνία – που ισοδυναμεί με σχεδόν πέντε αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος Ράλι WRC.

Οι δοκιμές περιλάμβαναν χωμάτινα κομμάτια για τα νέα ελαστικά Scorpion, άσφαλτινα για τα νέα ελαστικά P Zero και πιο πρόσφατα σε βροχή για τα τελευταία ελαστικά Cinturato: όλα θα εμφανιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της επόμενης χρονιάς, μαζί με ελαστικά για πάγο και χιόνι για το Rally Sweden και Rallye Monte-Carlo.

Εκμεταλλευόμενος την προβλεπόμενη δυνατή βροχή στη Σαρδηνία την περασμένη εβδομάδα, ο δοκιμαστής οδηγός της Pirelli Andreas Mikkelsen ολοκλήρωσε μια ολόκληρη μέρα στην ειδική Tergu-Osilo, βάζοντας τα νέα ελαστικά  μαλακά χωμάτινα ελαστικά Scorpion KX για τα περάσματα του σε υγρές συνθήκες και βρεγμένο οδόστρωμα.

Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα δοκιμών της Pirelli έχει πλέον ολοκληρωθεί, με τις προδιαγραφές να καθορίζονται για τα ελαστικά που θα μεταφερθούν στο Μόντε Κάρλο και τη Σουηδία την νέα χρονιά. Οι ομάδες αναμένεται να τα δοκιμάσουν για πρώτη φορά σε μόλις δύο μήνες, τον Δεκέμβριο. Αν και δεν είναι δυνατή η δοκιμή σε χιόνι και πάγο όλο το καλοκαίρι, οι δοκιμές σε αυτές τις επιφάνειες είχαν ήδη πραγματοποιηθεί στο τέλος του περασμένου έτους και στις αρχές του τρέχοντος. Καθ΄όλη την εξέλιξη των τελευταίων ελαστικών, η Pirelli βασίστηκε επίσης πολύ στην εμπειρία που αποκτήθηκε από την προμήθεια αυτοκινήτων στην κατηγορία R5 έως τώρα, καθώς και τις προηγούμενες γνώσεις και εμπειρίες της απο την αποκλειστική προμήθεια ελαστικών στην κορυφαία κατηγορία του WRC από το 2008-2010.

Τα καλοκαιρινά δοκιμαστικά πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας το ειδικό δοκιμαστικό αυτοκίνητο Citroen C3 WRC της Pirelli, το ίδιο που έτρεξε σε επίδειξη ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι του 2003 Petter Solberg στην Power Stage του Rally Italia Sardinia την περασμένη Κυριακή. Αυτό το αυτοκίνητο επιλέχθηκε σκόπιμα επειδή η Citroen δεν μπαίνει στο πρωτάθλημα ως κατασκευαστής, παρέχοντας έτσι ένα ουδέτερο όχημα για τη δοκιμή των νέας γενιάς ελαστικών της Pirelli.

Ο rally activity manager της Pirelli, Terenzio Testoni, δήλωσε: «Έχουμε ξοδέψει αρκετό χρόνο αναλύοντας όλα τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής και με τα πρόσφατα δοκιμαστικά σε βρεγμένες και υγρές συνθήκες το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί όπως είχε προγραμματιστεί, με περισσότερα δοκιμαστικά να έχουν προγραμματιστεί για το μέλλον. Καταφέραμε να ακολουθήσουμε το αναθεωρημένο πρόγραμμα δοκιμών που διακόπηκε ως αποτέλεσμα της πανδημίας Covid χωρίς προβλήματα και ολοκληρώσαμε όλη την αρχική μας ανάπτυξη όπως αναμενόταν. Στη συνέχεια, ανυπομονούμε να δούμε τα ελαστικά μας σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Πολλές ευχαριστίες στον Andreas Mikkelsen για την εξαιρετική δουλειά καθώς μας βοήθησε να ανεβάζουμε τα όρια σε τακτική βάση χάρη στην ταχύτητα και τη συνέπεια του. Ευχαριστίες επίσης την ομάδα της Sainteloc, για την παροχή ενός γρήγορου και αξιόπιστου αυτοκινήτου για το οποίο μπορέσαμε να κάνουμε τα δοκιμαστικά μας.»

Ο Andreas Mikkelsen, ο οποίος ξεκίνησε το πρόγραμμα δοκιμών της Pirelli τον Ιούλιο, πρόσθεσε: «Ήταν χαρά και τιμή να συνεισφέρω σε αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης. “Είμαι πολύ χαρούμενος τόσο με την ποιότητα όσο και με την ποσότητα της δουλειάς που πραγματοποιήσαμε μαζί και ξέρω ότι αυτά τα νέα ελαστικά πρόκειται να είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της επόμενης χρονιάς και μεταγενέστερα.»