Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2022 – 2ος Αγώνας: Καλύτερος όλων στα μονά βαθμολογημένα ο Κυριάκος Μάριου

Ο δεύτερος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift ξεκίνησε σήμερα με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα. Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε ελεύθερα δοκιμαστικά ενώ μετά το μεσημέρι οι οδηγοί έπρεπε να ακολουθήσουν τις οδηγίες των κριτών και να κινηθούν όπως απαιτούσε η αγωνιστική γραμμή στο “Parking”.

Ο βαθμός δυσκολίας φάνηκε ότι ήταν μεγάλος καθώς αρκετοί δυσκολεύτηκαν και κανείς δεν κατάφερε να πετύχει βαθμολογία από το 90 και πάνω.

Ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδσς) ήταν ο οδηγός που ξεχώρισε από τους υπολοίπους. Οδήγησε θεαματικά το Silvia S15 και κατάφερε να πετύχει την ψηλότερη βαθμολογία στη δεύτερη προσπάθεια με συνολικό σκορ 85,67 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 103 km.

Αποφασισμένος για ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με την πρεμιέρα εμφανίστηκε ο Πάμπος Νικολάου και στο τιμόνι του Silvia S15 ολοκλήρωσε δεύτερος τη διαδικασία με βαθμολογία 82 βαθμούς στην πρώτη προσπάθεια και ταχύτητα εισόδου 112 km, η οποία ήταν και η ψηλότερη της ημέρας.

Στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε ο Enver Haskasap, επίσης με SilviaS15. Εκ των φαβορί για νίκη, ο Haskasap πέτυχε την καλύτερη του βαθμολογία στην δεύτερη προσπάθεια (81 βαθμούς) υπο πίεση αφού στο πρώτο βαθμολογημένο μηδενίστηκε.

Ο Σίμος Τίκκης ανεβαίνει αγωνιστικά και αυτό το επιβεβαίωσε σήμερα όντας τέταρτος στα μονά βαθμολογημένα με 79,33 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν στην πέμπτη θέση ο David David (77,33), στην έκτη ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου (77) και στην έβδομη ο Χριστόφορος Κωνσταντίνου (76,67).

Από οδηγούς όπως οι Δημητράκης Χριστοφή (Τακαμούρα) και Sergio Γρηγορίου οι οποίοι δεν απέδωσαν σε υψηλά στάνταρ περιμέναμε περισσότερα καθώς έμειναν στην όγδοη και 12η θέση αντίστοιχα, ενώ ο Πάμπος Χαραλάμπους συμμετείχε με το BMW του Σάββα Ιωάννου χωρίς να εντυπωσιάσει, έχοντας μάλιστα και μηχανικό πρόβλημα.

Στην κατηγορία Semi PRO ο Ευτύχιος Χριστοδούλου είναι αυτός που φιγουράρει πρώτος σήμερα μετά που πέτυχε βαθμολογία της τάξης των 71,33 βαθμών και ταχύτητα εισόδου 96 km.

Ο Stefan Sorin εμφανώς πιο δυνατός σε αυτό τον αγώνα κατάφερε να μαζέψει 68 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου επίσης τα 101 km και να ολοκληρώσει δεύτερος, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Αντώνης Νικολάου με 61,67 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 103 km.

Ο νικητής της πρεμιέρας Χρίστος Λοΐζου αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και περιορίστηκε στην έκτη θέση πίσω από τους Γιάννο Μοδέστου και Γιάννο Μιχαήλ. Ο Πέτρος Χατζίκκος είναι στην έβδομη θέση, όγδοος ο Σάββας Ιωάννου και ένατος ο Νέαρχος Σοφοκλέους.

Τα σπουδαία είναι αύριο. Τα twin battles είναι αυτά που μαγνητίζουν πάντα τα βλέμματα με τις πολύ κλειστές μονομαχίες μεταξύ των οδηγών και αναμένεται πλούσιο θέαμα για ακόμα μια φορά.