Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2022 – 2ος Αγώνας: Ποιος θα είναι ο επόμενος νικητής;;;

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης (Drift) συνεχίζεται το προσεχές Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου με τον δεύτερο αγώνα στην πίστα Achna Speedway. Διοργανωτής είναι το Power Drift Clubκαι ο αγώνας τελεί υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Σε διαφορετικό χώρο σε σχέση με την πρεμιέρα θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας, αφού μετά την «Kuma» αυτή τη φορά οι μονομάχοι του πρωταθλήματος θα αγωνιστούν στο “Parking”.

Οι κριτές του αγώνα οι οποίοι προέρχονται από το Drift Kings, σχεδίασαν μια τεχνική διαδρομή η οποία συνδυάζει ταχύτητα με μεγάλες γωνίες και αναμένεται να δυσκολέψει άπαντες.

Για ακόμα μια φορά οι διοργανωτές περιμένουν πλήθος κόσμου στον αγώνα και πόλος έλξης είναι οι 31 οδηγοί που δήλωσαν συμμετοχή.

Στην κατηγορία PRO όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και το ενδιαφέρον μεγάλο αφού αρκετοί οδηγοί έχουν ίσες πιθανότητες για νίκη. Ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου δε θα αγωνιστεί και αυτό το γεγονός αφήνει ορθάνοικτη την υπόθεση νίκη.

Ο David David που ολοκλήρωσε δεύτερος στην πρεμιέρα έχει βλέψεις για το ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου, με τους Κυριάκο Μάριου Τσόδα και Αλέξη Χάρη Γεωργίου να έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο. Τις ατυχίες της πρεμιέρας θέλουν να ξεπεράσουν με ένα δυνατό αποτέλεσμα ο θεαματικότατος Δημητράκης Χριστοφή (Τακαμούρα), Πάμπος Χαραλάμπους και Enver Haskassap και το καλύτερο γιατρικό είναι ασφαλώς η νίκη.

Θέση στα ψηλά της κατάταξης θα επιδιώξουν και οι Πάμπος Νικολάου, Αλέκος Χάσικος, Σίμος Τίκκης και Νεόφυτος Φικάρδου, ενώ ο Sergio Γρηγορίου αναμένεται να παρουσιαστεί πιο δυνατός κυνηγώντας θέση στην πρώτη τριάδα.

Καλύτερος σε σχέση με την πρεμιέρα θέλει να παρουσιαστεί ο Κώστας Σπαρσής, στόχο που έχουν επίσης και οι Παναγιώτης Νικολάου, Ανδρέας Ελευθερίου, Πόλυς Κωνσταντίνου, Βασίλης Χριστοφόρου, Γιώργος Τσιελεπής, Στέλιος Ζαχαρία, Ανδρέας Ανδρέου (WAX), Ανδρέας Νέστωρας και Χριστόφορος Κωνσταντίνου, ενώ  για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα θα αγωνιστεί ακόμα ένας Τουρκοκύπριος, ο Yusuf Cokuk.

Στην κατηγορία SEMI PRO ο Χρίστος Λοΐζου έδειξε τις προθέσεις του από την πρεμιέρα όπου ήταν ο νικητής. Αυτό το εγχείρημα θέλει να επαναλάβει και στο δεύτερο αγώνα και απέναντι του θα έχει τους Πέτρο Χατζίκκο, Νέαρχο Σοφοκλέους, Stefan Sorin, Γιάννο Μιχαήλ, Σάββα Ιωάννου, Ευτύχιο Χριστοδούλου, Αντώνη Νικολάου και Γιάννο Μοδέστου, οι οποίοι θέλουν να σταθούν εμπόδιο στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας για δικό τους όφελος φυσικά.

Το αγωνιστικό διήμερο ξεκινά το Σάββατο το πρωί με ενημέρωση των οδηγών από τους κριτές, ενώ θα ακολουθήσουν ελεύθερα δοκιμαστικά και τα βαθμολογημένα, από τα οποία θα βγουν και τα ζευγάρια για τις διπλές μονομαχίες της Κυριακής.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή, αρχικά με δοκιμαστικά διπλά και ακολούθως με τις διπλές μονομαχίες οι οποίες θα κρίνουν και το νικητή της δεύτερης αγωνιστικής συνάντησης. Τις διπλές μονομαχίες θα μεταδώσει ζωντανά η CYTAVISION SPORTS HD.

Με τον Γιώργο Χριστοφόρου απών από τον αγώνα, ποιος άραγε θα είναι ο επόμενος νικητής;

ENTRY LIST 170422 (4)