Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αγώνων Ταχύτητας by SMART WAY – Πάφος Auto/rally sprint 2018: Νικητής ο Πέτρος Πέτρου πρωταθλητής ο Chips Junior

Συναρπαστικός ήταν ο αγώνας Πάφος Auto/rally sprint που έγινε χθες στην Πάφο, με διοργανωτή το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Πάφου στην περιοχή Μανδριά και κρίθηκε στα εκατοστά του δευτερολέπτου..

Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 27 οδηγοί και ξεκίνησαν οι 24. Ο Πέτρος Πέτρου μετά από πολύ καλή εμφάνιση κατάκτησε την πρώτη του φετινή νίκη, η οποία όμως επισκιάστηκε από την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Chips Junior.

 

Σημείο αναφοράς είναι ο έντονος ανταγωνισμός που υπήρχε και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πρώτοι δυο οδηγοί τερμάτισαν στο ίδιο δευτερόλεπτο. Επίσης μικρές ήταν οι διαφορές και στις πιο πίσω θέσεις, όπου και πάλι σε ορισμένες περιπτώσεις κρίθηκαν στα εκατοστά του δευτερολέπτου.

Μεγάλος νικητής όπως προαναφέραμε ήταν ο Πέτρος Πέτρου, ο οποίος στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή κατάφερε να γράψει το 0.01:47.603, χρόνος ο οποίος του έδωσε την πρώτη θέση.

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Pepsis Junior, ο οποίος ήταν 29 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Πέτρου, με τον πάντα θεαματικό Δημήτρη Πιερή να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Του αρκούσε μια πέμπτη θέση για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, τερμάτισε τέταρτος. Ο λόγος βέβαια για τον Chips Junior, ο οποίος για τέταρτη φορά στην καριέρα του στεύθηκε πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας. Ο Chips Junior οδήγησε μυαλωμένα και στην τελευταία του εμφάνιση στους αγώνες ταχύτητας, αφού από του χρόνου δε θα αγωνίζεται,  πήρε το ζητούμενο που δεν ήταν άλλο από τον φετινό τίτλο.

Ακόμα ένα τερματισμό στα ψηλά πέτυχε ο Γιώργος Πολυκάρπου. Ο νεαρός είχε και πάλι αρκετά καλή απόδοση και επιβραβεύτηκε με την πέμπτη θέση γενικής και την πρώτη στην κατηγορία RCS2. Οι Ιάκωβος Πενταράς και Σταύρος Αντωνίου τερμάτισαν στις θέσεις έξι και εφτά, ενω την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Pieri Junior, Αχιλλέας Κούλλουρος και Pepsis.

Συγκλονιστικός και μακράν ο ταχύτερος ήταν στη δικίνητη κατηγορία ο Θωμάς Θεοφάνους, ο οποίος για τρίτο συνεχόμενο αγώνα έγραψε τον ταχύτερο χρόνο (0.01:57. 145), που ήταν μετά το τέλος σχεδόν τρία δευτερόλεπτα καλύτερος από τον δεύτερο Μιχάλη Σοφοκλέους.

Ο τελευταίος κατάφερε να ολοκληρώσει μόνο την πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή καθώς στη δεύτερη αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα. Μια μόνο χρονομετρημένη διαδρομή έκανε και ο Χάρης Ιωάννου καταφέρνοντας να τερματίσει στην τρίτη θέση.

Πρώτος στις κατηγορίες 2WD και RC4 ήταν ο Σκεύος Γερολέμου, όμως αυτός που πανηγύρισε τον φετινό τίτλο και στις δυο κατηγορίες ήταν ο Zoli, ο οποίος για πρώτη φορά πετυχαίνει αυτή τη διάκριση σαν οδηγός, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν τον είχαμε συνηθίσει στη θέση του συνοδηγού.

Αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνας για το φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, το οποίο αν και κουτσουρεμένο είχε έντονα συναισθήματα και παρακολουθήσαμε για ακόμα μια φορά πολύ ωραίες μάχες από τους πρωταγωνιστές σε κάθε κατηγορία.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Κούλλης Κυριάκου

Official Final Results