ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΟΤΟΚΡΟΣ ΕΚΟ – SILKOLENE – 3ος Αγώνας: Εμφαντική νίκη για τον Χρίστο Τσαγγαρά

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα ΜΟΤΟΚΡΟΣ EKO-SILKLENEσυνεχίστηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου με τον τρίτο αγώνα στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στην Μακούντα. Διοργανωτής ήταν η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αργάκας και ο αγώνας τελούσε υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Στον τρίτο αγώνα έγιναν ανατροπές και μεγάλες μάχες για τη νίκη, ενώ σε μια περίπτωση η νίκη κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα. Η εμφαντική νίκη του Χρίστου Τσαγγαρά στην ΜΧ 1 έδωσε νέο χρώμα στο πρωτάθλημα και η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική.

ΜΧ 1 – Εκπληκτικός Χρίστος Τσαγγαράς

Στον αγώνα της έδρας του ο Χρίστος Τσαγγαράς είχε μεγάλα κέφια και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης σε κανένα. Για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν είδε πρώτος την καρό σημαία, αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια.

Στο πρώτο σκέλος ο Τσαγγαράς έκανε τη γνωστή πολύ καλή εκκίνηση που τον χαρακτηρίζει παίρνοντας προβάδισμα. Τον ακολουθούσε από κοντά ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία Χρύσανθος Γεωργίου ο οποίος όμως πριν την συμπλήρωση του πρώτου γύρου είχε πτώση.

Ο Τσαγγαράς δεν εφησυχαστικέ και συνέχισε να έχει πολύ καλό ρυθμό στον αγώνα με τον Γεωργίου να επανέρχεται και να καταδιώκει τον πρωτοπόρο. Ο Τσαγγαράς παρόλο που είδε τον αντίπαλο του να μειώνει τη διαφορά και να τον φτάνει προς το τέλος δεν πτοήθηκε, έλεγξε το ρυθμό και κέρδισε το σκέλος.

Ο Γεωργίου έκανε την υπερπροσπάθεια όμως δεν ήταν αρκετό και έτσι συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση. Ο Γιώργος Παπαλοΐζου που ανεβάζει σιγά σιγά στροφές τερμάτισε τρίτος και τον ακολούθησαν οι Μαρίνος Ζιντίλης και Βασίλης Μόσχος που ήταν τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα.

Στο δεύτερο σκέλος ο Τσαγγαράς ήταν αυτός που έκανε ξανά την καλύτερη εκκίνηση. Όντας σε μεγάλη μέρα, συνέχισε να έχει πολύ καλό ρυθμό και χωρίς να κινδυνεύσει από τον οποιοδήποτε αντίκρισε ξανά πρώτος την καρό σημαία.

Ο Γεωργίου δεν είχε απάντηση στην εμφάνιση του Τσαγγαρά και ολοκλήρωσε ξανά δεύτερος, με τον Παπαλοΐζου να τερματίζει ξανά τρίτος μετά από σταθερή απόδοση στον αγώνα.

Μαρίνος Ζιντίλης και Βασίλης Μόσχος ήταν οι δυο αναβάτες που τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση.

Το τέλος του αγώνα βρήκε νικητή τον Τσαγγαρά με τερματισμούς 1-1 και αυτό το αποτέλεσμα τον διατήρησε δεύτερο στην βαθμολογία όπου παράλληλα μείωσε κατά έξι βαθμούς την απόσταση από την κορυφή.

Ο Γεωργίου μπορεί να μην κέρδισε στην Μακούντα, όμως εξακολουθεί να προηγείται στην βαθμολογία παρά τη δεύτερη θέση.

Με τερματισμούς 3-3 ο Γιώργος Παπαλοΐζου ανέβηκε στην τελευταία θέση του βάθρου, όμως σημαντικό είναι το γεγονός ότι σιγά σιγά βρίσκει την ταχύτητα που θα τον βοηθήσει να πρωταγωνιστήσει.

Το 4-4 έφερε τον Μαρίνο Ζιντίλη τέταρτο γενικής και πέμπτος τερμάτισε ο Βασίλης Μόσχος με τερματισμούς 5-5.

ΜΧ 2 – Εύκολα ο Άριστος Γεωργίου

Ο Άριστος Γεωργίου ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην ΜΧ2. Ο πρωτοπόρος κέρδισε ακόμα δυο σκέλη και έδειξε ότι δύσκολα θα χάσει και το φετινό τίτλο. Με τη νίκη αυτή αύξησε το προβάδισμα του και αναμφίβολα είναι το μεγάλο φαβορί της κατηγορία και φέτος.

Δεύτερος τερμάτισε ο Αριστόδημος Έλληνας. Ήθελε να είναι ανταγωνιστικός και το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό όμως και πάλι έμεινε δεύτερος και στα δυο σκέλη και συνάμα στον αγώνα.

Ο Πέτρος Θεοφάνους επανήλθε στις καλές εμφανίσεις και δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα. Ήταν πολύ καλός και στα δυο σκέλη και αυτή του η επίδοση τον έφερε και στις δυο περιπτώσεις τρίτο στα δυο σκέλη αλλά και στον αγώνα.

Με τερματισμούς 4-4 ο Χρύσης Χρυσάνθου ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τέταρτη θέση ακολουθούμενος από τον Χρίστο Δημητρίου και τον Χρίστο Καΐκκη, με τον τελευταίο να βαθμολογείτε μόνο στο πρώτο σκέλος καθώς στο δεύτερο αντιμετώπισε πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα.

MX OPEN – Ο Χρίστος Ευσταθίου τρίτος διαφορετικός νικητής

 

Σε πολύ ανταγωνιστική και χωρίς προγνωστικά εξελίσσετε η κατηγορία ΜΧ ΟΡΕΝ, αφού σε τρεις αγώνες μετρούμε τρείς διαφορετικούς νικητές ενώ το σημαντικότερο είναι οι μεγάλε μάχες που γίνονται σε κάθε αγωνιστική συνάντηση για τη νίκη.

Σε μεγάλη μέρα βρέθηκε ο Χρίστος Ευσταθίου ο οποίος κάνει άλματα προόδου μετά και την πρεμιέρα όπου ήταν 10ος.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Ευσταθίου ανέβηκε στο βάθρο, αυτή τη φορά στην πρώτη θέση. Στο πρώτο σκέλος παρά τη νωθρή εκκίνηση όπου έμεινε δεύτερος, κατάφερε να αντιδράσει σωστά και να περάσει πρώτος μετά από ωραία μάχη με τον Κώστα Γιάγκου. Από κει και πέρα δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει το σκέλος και να ξεκινήσει ιδανικά τον αγώνα.

Ο Pieter Izak Brink δεν εκκίνησε όπως και ο ίδιος θα ήθελε και βρέθηκε πίσω, γεγονός που τον ανάγκασε να παλέψει στην πίστα για να κερδίσει θέσεις. Τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό καθώς τερμάτισε δεύτερος μετά από πολύ καλή προσπάθεια.

Ο Κώστας Γιάγκου ο οποίος προηγήθηκε δεν μπόρεσε να κρατηθεί μπροστά και έτσι έμεινε τρίτος στο σκέλος, με τους Βρυώνη Βλασίου, Χρήστο Κλεόπα και Μιχάλη Χρυσοστόμου να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Στο δεύτερο σκέλος ο Κώστας Γιάγκου έκανε και πάλι την καλύτερη εκκίνηση παίρνοντας προβάδισμα στον αγώνα, ενώ πίσω του ακολουθούσαν οι Ευσταθίου, Βλασίου, Κλεόπα και Brink.

Στον δεύτερο γύρο ο Ευσταθίου πέρασε πρώτος την ίδια στιγμή που και πάλι ο Brink πάλευε και πάλι για να ανέβει στην γενική κατάταξη.

Ο Ευσταθίου ήταν ο αναβάτης που είδε για δεύτερη φορά πρώτος την καρό σημαία, με τον Brink να τερματίζει και πάλι δεύτερος.

Τρίτος ολοκλήρωσε ο Γιάγκου, τέταρτος ο Κλεόπα και πέμπτος ο Dersev.

Στον αγώνα νικητής αναδείχθηκε ο Χρίστος Ευσταθίου, δεύτερος τερμάτισε ο Pieter Isak Brink και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Κώστας Γιάγκου.

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Χριστός Κλεόπα, πέμπτος ήταν ο Βρυώνης Βλασσίου, έκτος τερμάτισε ο Μιχάλης Χρυσοστόμου, έβδομος ο Μάριος Παύλου και όγδοος ο Παναγιώτης Παύλου.

Στην ένατη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Ευθυμίου, 10ος ο Γιώργος Νέστωρος και 11ος ο  Mustafa Dersev.

MX3 OVER – Κέρδισε και ξέφυγε ο Μαρίνος Τσαγγαράς

Κερδισμένος της αγωνιστικής στην κατηγορία MX3 OVER ήταν ο Μαρίνος Τσαγγαράς. Ο περσινός πρωταθλητής είδε τον Σάββα Σάββα να εκκινεί καλύτερα στο πρώτο σίελος και να προηγείται.

Τον ακολουθούσε από κοντά και μετά το μέσο του σκέλους έκανε την κίνηση και πέρασε πρώτος όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ο Σάββα τερμάτισε δεύτερος, με τον Ζανέτο Κουμάση να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Στο δεύτερο σκέλος τα δεδομένα ήταν ίδια με το πρώτο. Ο Σάββα έκανε ξανά την καλύτερη εκκίνηση με τον Τσαγγαρά να ακολουθεί.

Σύντομα η πλάστιγγα έγειρε υπερ του Τσαγγαρά καθώς ο Σάββα είχε σκασμένο ελαστικό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να είναι ανταγωνιστικός.

Ο Τσαγγαράς και πάλι αναδείχθηκε νικητής ενώ αυτή τη φορά ο Κουμάση τερμάτισε δεύτερος και ο Σιδερένιος τρίτος.

Ο Τσαγγαράς με τις δυο νίκες που πέτυχε στα δυο σκέλη ήταν ο νικητής στον αγώνα. Κουμάση και Σιδερένιος τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με τον Σάββα να μένει τέταρτος.

Στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσε ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, έκτος ο Κυριάκος Θεοχαρίδης, έβδομος ο Γιώργος Τσαγγαράς και όγδοος ο Εύανδρος Καμέρης.

ΜΧ 85 – ΄Άλλη κλάση ο Ohana!!

Στην κατηγορία ΜΧ 85 μαζί με τους Κύπριους πρωταγωνιστές έτρεξε χωρίς να προσμετρά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος και ο Ισραηλινός Oran Ohana.

Ο νεαρός ήταν κλάση ανώτερος από τους δικούς μας αθλητές και πολύ εύκολα κέρδισε τα δυο σκέλη και κατ’ επέκταση και τον αγώνα.

Στη μάχη του πρωταθλήματος οι Θεόφιλος Ελμοχάμετ και Ανδρέας Παπαδόπουλος χάρισαν ωραίες στιγμές με τις μονομαχίες τους στην πίστα.

Στο πρώτο σκέλος ο Παπαδόπουλος ήταν μπροστά από τον Ελμοχάμετ, με τον δεύτερο να ασκεί πίεση στον αντίπαλο του. Ο Παπαδόπουλος έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα όμως ο Ελμοχάμετ έκανε την ύστατη προσπάθεια να περάσει πρώτος στον τερματισμό του σκέλους και παραλίγο να το πετύχει. Οι δυο τους τερμάτισαν με φώτο φίνις με τη νίκη να πηγαίνει στον Παπαδόπουλο.

Στο δεύτερο σκέλος η διάταξη ήταν η ίδια με το πρώτο. Ο Παπαδόπουλος ήταν ξανά μπροστά και ο Ελμοχάμετ ακολουθούσε από κοντά. Αυτή η διάταξη έμεινε μέχρι και τον τελευταίο γύρου και κάπου εκεί ο Ελμοχάμετ λίγο πριν το τέλος πέρασε μπροστά παίρνοντας τη νίκη.

 

Η ισοβαθμία των δύο ανέδειξε νικητή τον Ελμοχάμετ, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα και ο Παπαδόπουλος τρίτος.

Τέταρτος στην τελική κατάταξη πλασαρίστηκε ο Λέανδρος Μιχαήλ, πέμπτος ο Παναγιώτης Πογιστζής και έκτος ο Λούκας Σοφοκλέους.

ΜΧ 65 – Έτρεξε μόνο ο Λοίζος Καμέρης

Μόλις ένας αναβάτης έτρεξε στην ΜΧ 65, ο Λοΐζος Καμέρης, ο οποίος έκανε μια καλή προπόνηση εν όψη και της συνέχειας.

MX OPEN FREE – Σούπερ έκπληξη από τον Ανδρέα Χρυσοστόμου

Μεγάλος πρωταγωνιστής στην κατηγορία MX OPEN FREE ήταν ο Ανδρέας Χρυσοστόμου. Παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστικός και στα δυο σκέλη και ήταν η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας.

Δυο πολύ καλές εκκινήσεις στα αντίστοιχα σκέλη τον έβαλαν σε θέση οδηγού και αυτό το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο καθώς και στις δυο περιπτώσεις έλεγξε απόλυτα το ρυθμό και τερμάτισε πρώτος τόσο στα δυο σκέλη όσο και στον αγώνα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Adam Doroszkiewicz. Πάλεψε για τη νίκη ειδικότερα στο δεύτερο σκέλος, όμως τελικά συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση του βάθρου.

Ο Ανδρέας Χούτρης επανήλθε στα επιτυχή αποτελέσματα καθώς ήταν ο αναβάτης που τερμάτισε τρίτος με τερματισμούς 4-3. Ο Χούτρης ισοβάθμησε με τον Γιάννο Αλεξάνδρου που είχε τερματισμούς 3-4, όμως ο τελευταίος έμεινε τελικά τέταρτος καθώς έμεινε πίσω από τον Χούτρη στο δεύτερο σκέλος.

Πέμπτος με δυο πέμπτες θέσεις τερμάτισε ο Νέστωρας Νέστωρα, με την Αφροδίτη Πατσαλίδου να πραγματοποίει πολύ εμφάνιση και να τερματίζει έκτη.

Έβδομος τερμάτισε ο Ανδρέας Αντωνίου, όγδοος ο Alexander Chepurko, ένατος ο Ανδρέας Ιακώβου, 10ος ο Lukas Zukovski και 11ος ο Χριστόφορος Χρυσάνθου.

MX VETERAN – Ακόμα μια νίκη για τον Αρτέμη Καρατσιόλη

Από μια νίκη και μια δεύτερη θέση για τους Αρτέμη Καρατσιόλη και Ανδρέα Μιχαήλ σημαδεύτηκαν τα δυο σκέλη της κατηγορία MXVETERAN.

Στην ισοβαθμία των δυο φετινών πρωταγωνιστών επωφελήθηκε ο Καρατσιώλης ο οποίος κέρδισε το δεύτερο σκέλος. Στην βαθμολογία της γενικής κατάταξης εξακολουθούν να ισοβαθμούν και προς το παρόν όλα είναι ρευστά.

Στην τελευταία θέση του βάθρου ανέβηκε ο Κώστας Ευθυμίου και τέταρτος τερμάτισε ο Γιαννάκης Γιάγκου.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος στις 28 Ιανουαρίου και θα διεξαχθεί στην πίστα MXPRO με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας.