Νίκη του Χρίστου Χατζηγεωργίου στο φινάλε του πρωταθλήματος Time Attack

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε ο πέμπτος και τελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος TimeAttack. Στον αγώνα, που τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και διοργανώθηκε από το Time Attack Club έλαβαν μέρος 26 οδηγοί προσφέροντας θέαμα και έντονο συναγωνισμό.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Χρίστος Χατζηγεωργίου συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και με χρόνο 1:01.234 – που ήταν και νέο ρεκόρ διαδρομής – αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής της ημέρας με ένα Radical Prosport.

Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Μιχάλης Σοφοκλέους με Mitsubishi Lancer Evolution III με χρόνο 1:02.490 που ήταν επίσης και ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής.

Τον τρίτο καλύτερο χρόνο (1:04.308) έγραψε ο Μιχάλης Μυλωνάς στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evolution ΙΧ.

Την κατηγορία RC Open κέρδισε ο Μιχάλης Σοφοκλέους με Mitsubishi Lancer Evolution IΙI και στην δεύτερη θέση ο πλασαρίστηκε ο Μιχάλης Μυλωνάς με Mitsubishi Lancer Evolution IX. Πρωταθλητής για την φετινή χρονιά είναι ο Μιχάλης Μυλωνάς με δεύτερο τον Μιχάλη Σοφοκλέους.

Στην κατηγορία RC BE επικράτησε ο νικητής του αγώνα Χρίστος Χατζηγεωργίου, ο οποίος κατέκτησε και τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή, αφήνοντας δεύτερο στην τελική κατάταξη τον Λουκά Χριστοφόρου και τρίτο τον Μιλτιάδη Μιλτιάδους.

Στην κατηγορία RCE2 την πρώτη θέση πήρε ο Χρίστος Παναγιώτου με Mitsubishi Lancer Evolution III και χρόνο  1:05.234 στην πρώτη του φετινή παρουσία. Στην δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Στέλιος Σάββα με Mazda MX5 και χρόνο 1:07.636, ο οποίος κέρδισε επίσης και την κατηγορία RC E 2WD, με το βάθρο να το συμπληρώνεται από τον Κυριάκο Κουδούνια με Renault Clio και χρόνο 1:13.975.

Πρωταθλητής της κατηγορίας είναι ο Γιώργος Αρτεμίου, δεύτερος ο Αβραάμ Αβραάμ ο οποίος κατέκτησε και το πρωτάθλημα στην κατηγορία RCE1 και τρίτη η Μαρία Χατζηγεωργίου η οποία κατετάγη δεύτερη στην κατηγορία RCE1.

Στην κατηγορία RCS1 ο Στέλιος Κυθρεώτης επικράτησε πίσω από το τιμόνι του Psaltis Autoparts / SKF Honda CivicType R με χρόνο 1:12.117. Επικράτησε επίσης και στην κατηγορία RCS 2WD, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Ιωάννη Αυγουστή με το Psaltis Autoparts / ENEOS Suzuki Swift και χρόνο 1:16.254, ο οποίος πήρε παράλληλα την δεύτερη θέση στην κατηγορία RC S 2WD. Πρωταθλητής και στις δυο κατηγορίες ο Στέλιος Κυθρεώτης.

Στην κατηγορία RC S2 είχαμε μια μόνο παρουσία αυτή του Στάθη Πανταζή με BMW E36. Έγραψε χρόνο 1:22.437 και έτσι κατέκτησε και το φετινό πρωτάθλημα.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, αρχίζοντας από την Street M2, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου με Lancer Evo πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 1:08.609 ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Λούκας Καρεκλάς επίσης με Lancer Evolution και χρόνο 1:10.610. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Κακας με VW Golf GTi και χρόνο 1:10.635. Πρωταθλητής 2022 στην κατηγορία είναι ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Κάκας και τρίτος ο Λούκας Καρεκλάς.

Στην Street S3, πρώτη θέση για τον Χριστόφορο Χριστοφή με Toyota MRS και χρόνο 1:14.191, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χάρης Πετρίδης με Renault Clio και χρόνο 1:15.939 και στην τρίτη θέση ο Σταύρος Χαραλάμπους με AudiTT και χρόνο 1:16.604. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χάρης Πετρίδης, δεύτερος ο Χριστόφορος Χριστοφή και τρίτος ο Σταύρος Χαραλάμπους.

Νικητής στην Street S4 ήταν ο Γιώργος Κότσαπας  στην πρώτη του παρουσία με BMW M4 και χρόνο 1:11.445, δεύτερος ο Αντρέας Καφφάς με Subaru Impreza (1:12.182) και την τριάδα συμπλήρωσε ο Βασίλης Κυριάκου με Mitsubishi Lancer EVO 9 και χρόνο 1:13.677. Το πρωτάθλημα σε αυτή την κατηγορία κέρδισε ο Mike Θεοδώρου με δεύτερο τον Αντρέα Καφφά και τρίτο τον Βασίλη Κυριάκου.

Στην κατηγορία C1 είχαμε μια μόνο παρουσία αυτή του Άκη Προκοπίου με BMW 323i ο οποίος με την παρουσία του κλείδωσε το φετινό πρωτάθλημα.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα διεθνούς φήμης λιπαντικά ENEOS και το School of Automotive Engineering.