ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΟΤΟΚΡΟΣ ΕΚΟ – SILKOLENE – 4ος Αγώνας: Επέστρεψε στις νίκες ο Χρύσανθος Γεωργίου

Η πίστα MXPRO φιλοξένησε τον τέταρτο γύρο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross EKO-SILKOLENE, αγώνας ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 29 Ιανουαρίου με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά τον τρίτο αγώνα στις επι μέρους βαθμολογίες των κατηγοριών άφηναν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και αρκετοί αναβάτες ήθελαν τη νίκη για τους δικούς τους λόγους.

ΜΧ1 – Τρίτη νίκη σε τέσσερις αγώνες για τον Χρύσανθο Γεωργίου

Στην κατηγορία ΜΧ1 ο πρωτοπόρος και περσινός πρωταθλητής Χρύσανθος Γεωργίου ήθελε να επιστρέψει στις επιτυχίες και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Στο πρώτο σκέλος αυτός που έκανε την έκπληξη εκκινώντας πρώτος ήταν ο Γιώργος Παπαλοΐου, αφήνοντας δεύτερο τον Χρίστο Τσαγγαρά και τρίτο τον Χρύσανθο Γεωργίου.

Ο Τσαγγαράς μετά τα πρώτα μέτρα πέρασε επικεφαλής ενώ με την συμπλήρωση του πρώτου γύρου ο Γεωργίου πέρασε δεύτερος, αφήνοντας τρίτο τον Παπαλοΐζου.

Σύντομα έφτασε και τον Τσαγγαρά καταφέρνοντας να τον περάσει και να κατευθυνθεί προς τη νίκη στο σκέλος. Ο Τσαγγαράς τερμάτισε στην δεύτερη θέση και ο Παπαλοΐζου τρίτος. Τέταρτος πλασαρίστηκε ο Μαρίνος Ζιντίλης και πέμπτος ο Βασίλης Μόσχος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Παπαλοΐζου εκκίνησε ξανά καλύτερα από όλους και προηγήθηκε, ακολουθούμενος από τον Τσαγγαρά και τον Γεωργίου. Ο Τσαγγαράς επιτέθηκε και πέρασε τον Παπαλοΐζου, κάτι που έκανε και ο Γεωργίου, με τους δυο να επιταχύνουν μπροστά και να μάχονται για τη νίκη στο σκέλος.

Ο Γεωργίου όχι μόνο δεν άφησε τον Τσαγγαρά να ξεφύγει αλλά πέρασε μπροστά ανοίγοντας σιγά σιγά την διαφορά. Το τέλος του σκέλους βρήκε και πάλι νικητή τον Γεωργίου, δεύτερο τον Τσαγγαρά και τρίτο τον Παπαλοΐζου.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Μόσχος, ενώ ο Μαρίνος Ζιντίλης δεν ολοκλήρωσε καθώς είχε πτώση.

Στην γενική κατάταξη με δυο νίκες ο Χρύσανθος Γεωργίου αναδείχθηκε νικητής του αγώνα, δεύτερος με τερματισμούς 2-2 ήταν ο Χρίστος Τσαγγαράς και τρίτος με τερματισμούς 3-3 ολοκλήρωσε ο Γιώργος Παπαλοΐζου, με τον Βασίλη Μόσχο να παίρνει την τέταρτη θέση και τον Μαρίνο Ζιντίλη την πέμπτη.

ΜΧ2 – Από νίκη σε νίκη ο Άριστος Γεωργίου

 

Ασταμάτητος στην κατηγορία ΜΧ2 είναι ο Άριστος Γεωργίου. Ο πρωταθλητής δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει ακόμα μια νίκη και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για ακόμα ένα τίτλο.

Ο Γεωργίου έφυγε από την MXPRO με δυο κερδισμένα σκέλη και συνάμα τη νίκη, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Σταθερός σε απόδοση, ο Αριστόδημος Έλληνας ήταν για ακόμα ένα αγώνα στη μάχη του βάθρου και με δυο δεύτερες θέσεις σε ισάριθμα σκέλη πήρε τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

Ανεβασμένος σε σχέση με προηγούμενους αγώνες, ο Χρίστος Δημητρίου είχε επίσης πολύ καλή απόδοση και επιβραβεύτηκε με την τελευταία θέση στο βάθρο, όντας τρίτος και στα δυο σκέλη.

Με δυο τέταρτες θέσεις στα δυο σκέλη, ο Χρίστος Καΐκκης τερμάτισε τέταρτος στον αγώνα, αφήνοντας πέμπτο τον Πέτρο Θεοφάνους, ο οποίος κατέλαβε την πέμπτη θέση και στα δυο σκέλη.

Με τερματισμούς 6-6 ο Γιώργος Παουλλής ολοκλήρωσε έκτος, έβδομος τερμάτισε ο Χρύσης Χρυσάνθου και όγδοος ολοκλήρωσε ο Dominic Κολοκάσης.

ΜΧ ΟΡΕΝ – Εκπληκτικές μάχες με νικητή τον Χρίστο Ευσταθίου

Κατηγορία χωρίς προγνωστικά είναι η ΜΧ ΟΡΕΝ, καθώς δεν υπάρχει φαβορί. Από την αρχή της σεζόν οι νίκες κρίνονται στις λεπτομέρειες και σε κάθε αγώνα όλα είναι πιθανά.

Στο πρώτο σκέλος ο Χρίστος Ευσταθίου ήταν αυτός που προηγήθηκε, με τους Βρυώνη Βλασίου, Mustafa Dersev, Κώστα Γιάγκου και Χρίστο Κλεόπα να ακολουθούν.

Ο Ευσταθίου επιδίωξε να αποσπαστεί όμως ο Βλασίου έμεινε κολλημένος πίσω του, με τον Eliko Ohana να κερδίζει θέσεις και να περνά τρίτος.

Μετά το μέσο του σκέλους ο Ευσταθίου εξακολουθούσε να είναι μπροστά, με τον Βλασίου να είναι δεύτερος, ενώ τρίτος πέρασε ο Pieter Izak Brink, ο οποίος ανάκαμπτε από τις πίσω θέσεις.

Το φινάλε του πρώτου σκέλους ήταν πραγματικό θρίλερ, καθώς ο Brink που είχε περάσει δεύτερος, κατάφερε στον τελευταίο γύρο να περάσει και τον Ευσταθίου πανηγυρίζοντας τη νίκη.

Ο Ευσταθίου συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση και ο Βλασίου τερμάτισε τρίτος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Κώστας Γιάγκου ήταν αυτός που έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση, όμως ο Ευσταθίου σύντομα πέρασε πρώτος επιδιώκοντας να ανοίξει την απόσταση.

Ο Γιάγκου διατηρούσε την δεύτερη θέση όμως πίσω του ερχόταν με φόρα ο Χρίστος Κλεόπα. Ο τελευταίος που βρέθηκε σε μεγάλη μέρα στο δεύτερο σκέλος πέρασε δεύτερος και έχοντας το ρυθμό πλησίαζε τον πρωτοπόρο Ευσταθίου.

Δυο γύρους πριν το τέλος και ενώ ήταν έτοιμος να περάσει πρώτος, ο Κλεόπα είχε πτώση με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει τέταρτος.

Μπροστά ο Ευσταθίου δεν είχε πρόβλημα να κατευθυνθεί πρώτος προς την καρό σημαία, όμως το σκέλος δεν είχε ακόμα τελειώσει.

Ο Κλεόπα επανήλθε μετά την πτώση και στο νήμα κατάφερε να περάσει τον Dersev τερματίζοντας δεύτερος. Ο Brink αυτή τη φορά έμεινε τέταρτος και ο Γιάγκου πέμπτος.

Μετά τα δυο συγκλονίστηκα σκέλη, ο Χρίστος Ευσταθίου αναδείχθηκε νικητής στον αγώνα, δεύτερος τερμάτισε ο Pieter IzakBrink και τρίτος ο Χρίστος Κλεόπα.

Ο Mustafa Dersev ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση και τον ακολούθησαν οι Βρυώνης Βλασίου και Μάριος Παύλου στην πέμπτη και έκτη αντίστοιχα. Ο Κώστας Γιάγκου έμεινε έβδομος, όγδοος ο Αδάμος Κουρούσης, ένατος ο Παναγιώτης Παύλου και δέκατος ο Eliko Ohana. Ο Γιώργος Νέστωρος είχε πτώση και δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα.

ΜΧ3 OVER – Αντέδρασε σωστά ο Σάββας Σάββα

Μετά την ατυχία στην Μακούντα ο Σάββας Σάββα δεν είχε περιθώρια περεταίρω απωλειών. Στον τέταρτο αγώνα αντέδρασε σωστά και συνεχίζει να βρίσκετε σε τροχιά τίτλου.

Ο Σάββα βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης σε κανένα. Κέρδισε και τα δυο σκέλη, μετά από πολύ καλή απόδοση και μείωσε κατά έξι βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή.

Ο Μαρίνος Τσαγγαράς δεν είχε απάντηση αυτή τη φορά και συμβιβάστηκε τελικά με δυο δεύτερες θέσεις στα δυο σκέλη, ενώ συνάμα ήταν δεύτερος και στην τελική κατάταξη.

 

Σταθεροποιήθηκε στις θέσεις του βάθρου ο Ζανέτος Κουμάση αφού για ακόμα μια φορά ήταν τρίτος στα δυο σκέλη και στην γενική κατάταξη, με τον Γιώργο Σιδερένιο να πλασάρετε τέταρτος μετά από δυο τέταρτες θέσεις στα δυο σκέλη.

 

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, έκτος ο Σπύρος Ηλία που επανήλθε την αγωνιστική δράση, έβδομος ολοκλήρωσε ο Κυριάκος Θεοχαρίδης, όγδοος ο Γιώργος Τσαγγαράς και ένατος ο Εύανδρος Καμέρης.

MX VETERAN – Απόλυτη ισορροπία και στην Ποταμιά

Αρτέμης Καρατσιόλης και Αντρέας Μιχαήλ για ακόμα ένα αγώνα ήταν στην απόλυτη ισορροπία. Οι μεταξύ τους μονομαχία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και στα δυο σκέλη, με τους δυο αναβάτες να μοιράζονται από μία νίκη.

Στο πρώτο σκέλος ο Μιχαήλ κατάφερε να κερδίσει παρά το γεγονός ότι ο Καρατσιόλης ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια.

Ο Γιαννάκης Γιάγκου τερμάτισε τρίτος και ο Αντρέας Ιωάννου τέταρτος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Καρατσιόλης έφυγε ξανά μπροστά και αυτή τη φορά διατήρησε την πρώτη θέση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο Μιχαήλ έμεινε δεύτερος, τρίτος ξανά ήταν ο Γιάγκου και τέταρτος ο Ιωάννου.

 

Στην τελική κατάταξη οι Καρατσιόλης και Μιχαήλ ισοβάθμησαν και η νίκη πήγε στον Καρατσιόλη καθώς κέρδισε το δεύτερο σκέλος. Ο Γιάγκου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου και ο Ιωάννου έμεινε τέταρτος.

ΜΧ85 – Άνετη νίκη για τον Ohana

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Ισραηλινός Oran Ohana έτρεξε εκτός συναγωνισμού όπου και πάλι έθελξε με την απόδοση του. Πήρε εύκολα τη νίκη και στα δυο σκέλη ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στην μάχη του πρωταθλήματος κερδισμένος ήταν ο Θεόφιλος, καθώς τερμάτισε δεύτερος γενικής αφήνοντας τον μεγάλο του αντίπαλο Ανδρέα Παπαδόπουλο στην τρίτη θέση.

Πολύ ανταγωνιστικός ήταν ο Λούκας Σοφοκλέους που τερμάτισε τέταρτος, ενώ ο Λέανδρος Μιχαήλ τερμάτισε πέμπτος, με τον Παναγιώτη Πογιατζή να συμπληρώνει την εξάδα.

ΜΧ65 – Πρώτος ο Λοΐζος Καμέρης

Τρεις νεαροί έτρεξαν στην κατηγορία ΜΧ65. Ο Λοΐζος Καμέρης αναδείχθηκε νικητής, δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Δημητρίου και τρίτος στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα τερμάτισε ο Σέργιος Παουλλής.

MX OPEN FREE – Adam Doroszkiewicz ο μεγάλος νικητής

 

 

Ο Adam Doroszkiewicz ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία MXOPEN FREE. Ο Doroszkiewicz έδειξε από την αρχή ότι δεν ήθελε να μπλεχτεί σε περιπέτειες. Έλεγξε το ρυθμό και στα δυο σκέλη και δεν δυσκολεύτηκε να τα κερδίσει και κατ΄επέκταση να φύγει από τον αγώνα με τους 50 βαθμούς.

Ο Αντρέας Χρυσοστόμου δεν κατάφερε να επαναλάβει το αποτέλεσμα της Μακούντας και αυτή τη φορά έμεινε δεύτερος σε σκέλη και αγώνα, ενώ ο Γιάννος Αλεξάνδρου ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στην τριπλή ισοβαθμία, αφού τερμάτισε τρίτος στο δεύτερο σκέλος παίρνοντας στο τέλος την τρίτη θέση γενικής.

Ο Ανδρέας Χούτρης που ήταν ισόβαθμος με τον Αλεξάνδρου τερμάτισε τέταρτος και στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Νέστωρας Νέστωρα. Σε ακόμα μία τριπλή ισοβαθμία με 27 βαθμούς, ο Αντρέας Αντωνίου τερμάτισε έκτος, αφήνοντας έβδομη την Αφροδίτη Πατσαλίδου που αγώνα με αγώνα γίνεται καλύτερη.

Τέλος, στην όγδοη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ευτύχιος Ζάκου, ένατος τερμάτισε ο Χριστόφορος Γιάγκου, 10ος ο Lukas Zukowski και 11ος ο Alexander Chepurko.

Ο πέμπτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross EKO-SILKOLENE θα διεξαχθεί στις 5 Μαρτίου στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στην Μακούντα.