Ανώγυρα Autosprint – Μεγάλος νικητής ο εκπληκτικός Νίκος Θωμά

Με την παρουσία 37 πληρωμάτων την Κυριακή 29 Ιανουαρίου άνοιξε η αυλαία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας by Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil. Ο αγώνας διοργανώθηκε από την Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού στην περιοχή Ανώγυρας και τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι είδαμε τον Νίκο Θωμά με Semog BravoSport να ξεκινάει την χρονιά όπως έκανε και το 2021, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο (01:54.79) κατακτώντας την πρώτη θέση γενικής.

Στην δεύτερη θέση γενικής βρίσκουμε τον περσινό πρωταθλητή Γιάννο Ιωαννίδη με Mitsubishi Lancer EVO VII και χρόνο 01:56.03 από την πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Πέτρος Πέτρου με Mitsubishi Lancer EVO VII και χρόνο 01:57.32, ο οποίος επανήλθε στην αγωνιστική δράση.

Τέταρτος και πρώτος στην κατηγορία RC2 ο Λάμπρος Ιωαννίδης με Mitsubishi Lancer EVO IX, με χρόνο 01:59.34, ενώ στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτο στην κατηγορία RCS2 βρίσκουμε τον Μάριο Παύλου με Mitsubishi Lancer EVO και χρόνο 02:01.32.

Στην 6η θέση γενικής και δεύτερος στην κατηγορία RCS2 τερμάτισε ο Δημήτρης Πιερή με Mitsubishi Lancer EVO VI και στην επόμενη θέση γενικής και πρώτος στην κατηγορία RCK2 τερμάτισε o Μιλτιάδης Μιλτιάδους με Speedcar Wonder.

Όγδοος γενικής και πρώτος στην κατηγορία RCK1 ολοκλήρωσε ο Κύρος Γεωργίου με Semog Bravo Sport και στην επόμενη θέση γενικής και δεύτερο στην ίδια κατηγορία βρίσκουμε τον Λούκα Χριστοφόρου με Semog Bravo Sport.

Την δεκάδα γενικής και τρίτος στην κατηγορία RCS2 συμπλήρωσε o περσινός νικητής του αγώνα Ευαγόρας Κούλουρος με Mitsubishi Lancer EVO III.

Στην 11η θέση γενικής και δεύτερος στην κατηγορία RC 2 τερμάτισε ο Σταύρος Αντωνίου με Mitsubishi Lancer EVO X και 12ος και τρίτος στην κατηγορία RCK1 ολοκλήρωσε ο Χρίστος Φανή με Semog Bravo Sport,  στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα ταχύτητας.

Στην δικήνητη κατηγορία ο περσινός πρωταθλητής Παναγιώτης Ξενοφώντος με συνοδηγό τον αδερφό του Άγγελο, δεν είχαν κανένα πρόβλημα με το Honda Civic να κερδίσουν την 2WD.

Στην 2WDs η πρώτη θέση πήγε στον Δημήτρη Παρέλλη με OpelCorsa, ενώ στην κατηγορία RCL1 πρώτη θέση για τους Έλληνα/Ψύλλο, με Ford Fiesta Dytko.

Στην κατηγορία RCS1 την πρώτη θέση πήρε Σοφοκλή Μιχαήλ με VW Golf, ακολουθούμενος από τους Περικλή Νικολαϊδη και Νικόλας Νικολαϊδης, αμφότεροι με VW Golf.

Στην κατηγορία RCS3 πρώτευσε ο Νικόλας Καντάρας με Ford Fiesta και στην κατηγορία RC4 πρώτευσαν οι Αλεξάνδρου/Ζάκος με Peugeot 208 Rally4.

Τέλος στην κατηγορία RC5 η πρώτη θέση πήγε τους Αχιλλέως/Χαραλάμπους με Suzuki Swift. Μεγάλοι άτυχοι του αγώνα ήταν οι Νικολάου/Ζάκου οι οποίοι είχαν έξοδο στο δοκιμαστικό πέρασμα με αποτέλεσμα να ανατραπεί το αγωνιστικό ευτυχώς χωρίς τον οποιοδήποτε τραυματισμό.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα έγιναν οι απονομές στο Anagyris Park & Restaurant.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 2 Απριλίου με τον δεύτερο αγώνα για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αγώνων Ταχύτητας.

fa369357-a825-4103-8ae1-5e6cc8a15df7_Official Final Results (1)