ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS – 1ος γύρος: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – Πρεμιέρα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross 2017

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος World Rallycross Championship της FIA  ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στην θρυλική πίστα Circuit de Catalunya στη Βαρκελώνη. Ο αγώνας – που για μια ακόμη χρονιά υποστηρίζεται από την Monster Energy – πρόσφερε άπλετο θέαμα και υψηλά επίπεδα ανταγωνισμού προδιαθέτοντας για το τι θα παρακολουθήσουμε στη φετινή σεζόν.

Ο πρωταθλητής Mattias Ekstrom ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου αυτού γύρου, με μία εκπληκτική εμφάνιση στον μεγάλο τελικό, οδηγώντας από τα φώτα μέχρι την σημαία στην πρωτοπορία με το Audi S1 EKS RX Quattro του. Δεύτερος ήταν ο γερμανός Timo Scheider πίσω από το τιμόνι του Ford Fiesta RXS Supercar που ετοίμασε η MJP Racing. Το βάθρο έκλεισε ο εκπληκτικός Andreas Bakkerud της Hoonigan Racing Division με το δικό του Ford Focus RS RX Supercar. Μάλιστα η τρίτη θέση του Bakkerud είναι ακόμη πιο εκπληκτική αν υπολογίσει κάποιος όλα όσα πέρασε ο Νορβηγός το σαββατοκύριακο στην Ισπανία. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο, ο Bakkerud, παλεύοντας για την πρωτιά, έφυγε εκτός πίστας και χτύπησε στον τοίχο, προκαλώντας σημαντική ζημιά στο Ford Focus RSRX. Η Hoonigan Racing Division υπερέβαλαν εαυτόν για να ετοιμάσουν το αυτοκίνητο για την Κυριακή. Ο Bakkerud ανταπέδωσε στον μέγιστο βαθμό την προσπάθεια των μηχανικών του με φοβερό οδήγημα στον τέταρτο προκριματικό γύρο, τοποθετώντας το αυτοκίνητο του στην πρώτη σειρά εκκίνησης του δεύτερου ημιτελικού. Το αποκορύφωμα φυσικά ήταν το τρόπαιο που έφερε σαν δώρο στην ομάδα με την τρίτη θέση που κατέκτησε στον μεγάλο τελικό.

Ο συναθλητής του Bakkerud στην Hoonigan Racing Division, Ken Block, ακολουθούσε από κοντά τον Νορβηγό μέχρι και τον πρώτο ημιτελικό, ωστόσο καθυστέρησε πάνω στην πίστα λόγο των προβλημάτων που αντιμετώπισε ο Toomas Heikkinen, σταματώντας τον πάνω στην πίστα. Αυτό κόστισε στον Block την ευκαιρία να παλέψει για μία θέση στον τελικό. Η M-Claw που ετοίμασε τα Polo GTI Supercars των Petter Solberg και Johan Kristoffersson για την νεοφώτιστη PSRX Volkswagen World RX Team Sweden είδε τον  νορβηγό θρύλο, δις πρωταθλητή του World RX (και πρωταθλητή του WRC φυσικά), Solberg, και τον νεαρό Kristoffersson να επιδεικνύουν φοβερό ρυθμό στον πρώτο αγώνα της ομάδας.

Αυτοκίνητα, πληρώματα και φίλαθλοι πλέον περιμένουν το Σαββατοκύριακο 21-23 Απριλίου για τον δεύτερο γύρο του World RX, στο Montalegre της Πορτογαλίας όπου περιμένει η βουνίσια λάσπη για να μας χαρίσει νέες συγκινήσεις.

 

 

Βαθμολογία οδηγών

FIA WORLD RALLYCROSS

1 Mattias EKSTRÖM             AUDI S1                      29

2 Timo SCHEIDER                 FORD FIESTA            26

3 Andreas BAKKERUD           FORD FOCUS RS     22

4 Johan KRISTOFFERSSON VW POLO GTI           21

5 Petter SOLBERG                 VW POLO GTI            19

6 Timmy HANSEN                  PEUGEOT 208           17

7 Guy WILKS                          VW POLO                   12

8 Toomas HEIKKINEN           AUDI S1                      11

9 Ken BLOCK             FORD FOCUS RS     11

10 Reinis NITISS                    AUDI S1                      8