Ένα κομμένο ημιαξόνιο έκοψε τη φόρα των «El-nak jr»- Βίγκο στο Ολυμπιακό Ράλλυ

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ ξεκίνησε στον Πύργο, με τους «El-nak jr»-Ανδρέα Βίγκο να ρίχνονται στη μάχη του θεσμού για άλλη μια χρονιά με το MG ZR 105. Οι περσινοί κυπελλούχοι C6 συμμετείχαν στο Ολυμπιακό Ράλλυ, αγώνα που συγκέντρωσε 29 συμμετοχές, με 5 εξ αυτών να ανήκουν στην κατηγορία C6. Ο καιρός ήταν με το μέρος των αγωνιζόμενων, καθώς επικράτησε ηλιοφάνεια την ημέρα του αγώνα.

Το βράδυ του Σαββάτου 1 Απριλίου, η Κεντρική Πλατεία του Πύργου γέμισε από κόσμο κάθε ηλικίας που χειροκρότησε τα πληρώματα στην καθιερωμένη πανηγυρική εκκίνηση. Η ατμόσφαιρα που επικράτησε ήταν γιορτινή, κάτι που αποτελεί διαφήμιση για το χώρο: «Η εκκίνηση στην καρδιά του Πύργου ήταν φαντασμαγορική. Ο κόσμος ήταν ζεστός και υπέροχος και αυτό μας έδωσε ώθηση. Μακάρι όλοι οι αγώνες να ακολουθούν το παράδειγμα του Ολυμπιακού Ράλλυ.», τόνισε ο «El-nak jr».

Το ξεκίνημα για το δίδυμο ήταν εντυπωσιακό, καθώς στην πρώτη ειδική διαδρομή, κατάφερε να οδηγήσει ταχύτατα το MG ZR 105 και να πετύχει την καλύτερη επίδοση όχι μόνο στη C6, αλλά και σε όλα τα  δικίνητα, αφήνοντας πίσω ισχυρούς συνδυασμούς: «Στόχος μου είναι η προσωπική βελτίωση και μετά το πλασάρισμα ψηλά στην κατάταξη. Δεν το κρύβω πως ήταν μέρα που ήθελα να πιέσω παραπάνω από ότι συνήθως. Οι χρόνοι έρχονται όταν είσαι συγκεντρωμένος και έχεις κάνει καλή προετοιμασία.», ήταν τα λόγια του οδηγού.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για το πλήρωμα, καθώς μια μηχανική βλάβη τους ανάγκασε να σταματήσουν πρόωρα την προσπάθειά τους μόλις στη δεύτερη ειδική διαδρομή: «Είχαμε πολύ καλό ρυθμό στην πρώτη ειδική, αλλά και στη δεύτερη, μέχρι το σημείο που εγκαταλείψαμε. Τo MG ZR έκοψε ημιαξόνιο στα μισά της διαδρομής και δεν μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε.», δήλωσε ο «El-nak jr» και συμπλήρωσε αναφορικά με την κατάσταση των ειδικών διαδρομών του Ολυμπιακού Ράλλυ «Η Φολόη είναι πολύ ωραία διαδρομή και κάθε χρόνο το ευχαριστιόμαστε, ωστόσο πιστεύω πως η Νεμούτα πρέπει να αντικατασταθεί από τον Λάλα ή την Κάμενα που είναι σαφώς πιο περιποιημένες διαδρομές και λιγότερο σπαστήρια

Το δίδυμο θα συνεχίσει κανονικά την παρουσία του στους αγώνες του πανελλήνιου πρωταθλήματος ράλλυ με στόχο την ευχαρίστηση αλλά και τον τίτλο στην κατηγορία του, παρά το άτυχο αποτέλεσμα του Ολυμπιακού Ράλλυ. Επόμενος σταθμός για τους «El-nak jr»-Ανδρέα Βίγκο είναι το Ράλλυ Φθιώτιδος στις 6 και 7 Μαϊου.