Πέντε αστέρια από την NCAP για το ŠKODA KAMIQ

Δεν πρόλαβε ακόμα να περάσει στους εκθεσιακούς χώρους των αντιπροσώπων στης Skoda και το Kamiq άρχισε να μαζεύει βραβεία. Και μάλιστα στο χώρο της ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, το compact SUV της εταιρείας πήρε το μέγιστο των πέντε αστέρων στις δοκιμές ασφαλείας από το ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP). Αυτό καθιστά το πρώτο SUV της μάρκας σαν ακόμα ένα μοντέλο που θα καταμετρηθεί ανάμεσα στα ασφαλέστερα οχήματα της κατηγορίας του. Το Kamiq διάπρεψε ιδιαίτερα καλά στις δοκιμές που αφορούσαν την προστασία των ενήλικων επιβατών και των ποδηλατών.

Ο Christian Strube, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Skoda AUTO για την Τεχνική Ανάπτυξη, εξηγεί: «Η ενεργητική και παθητική ασφάλεια των οχημάτων μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη Skoda. Το γεγονός ότι το νέο KAMIQ έλαβε το μέγιστο των πέντε αστέρων στη δοκιμή σύγκρουσης του Euro NCAP δείχνει το πόσο ψηλά τοποθετούμε τον πήχη για την ασφάλεια των οχημάτων μας και παρέχει μια ακόμη απόδειξη για το πόσο επιτυχημένη είναι η εξέλιξη μας σε αυτόν τον τομέα.»

Οι δοκιμαστές Euro NCAP δήλωσαν έκπληκτοι από το πόσο καλά η τελευταία προσθήκη στην γκάμα της Skoda προστατεύει τους ενήλικες επιβάτες καθώς και τους ποδηλάτες. Το compact SUV σημείωσε 96% στην δοκιμασία προστασίας των ενήλικων επιβατών του – ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα για την ιστορία του Euro NCAP. Στην δοκιμασία προστασίας των ποδηλατών, το KAMIQ πήρε την μέγιστη πιθανή βαθμολογία ελέω του συστήματος Front Assist με προληπτική προστασία πεζών και ποδηλάτων και λειτουργία φρένων έκτακτης ανάγκης. Σε περίπτωση ατυχήματος, το Kamiq προστατεύει τους επιβάτες του με έως και εννέα αερόσακους, συμπεριλαμβανομένου ενός προαιρετικού αερόσακου γονάτων για τον οδηγό και πίσω πλευρικούς αερόσακους. Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας συμπεριλαμβάνουν το Multi-Collision Brake, το προαιρετικό σύστημα προστασίας για τους επιβάτες, καθώς και τα σημεία αγκύρωσης ISOFIX και top-tether στο πίσω κάθισμα και στο κάθισμα του συνοδηγού, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη προστασία των μικρών παιδιών ανά πάσα στιγμή.

Ο βασικός εξοπλισμός για το Skoda Kamiq περιλαμβάνει επίσης το Lane Assist, ενώ το προαιρετικό σύστημα Side Assist προειδοποιεί τους οδηγούς για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω ή από τυφλό σημείο του αυτοκινήτου. Η συνδυασμένη επίδραση αυτών των συστημάτων υποστήριξης χάρισε στο KAMIQ βαθμολογία 3,5 από 4 βαθμούς.
To Kamiq βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 του Ομίλου Volkswagen, που διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας και βοηθήματα. Το εξαιρετικά άκαμπτο πλαίσιο αυτού του SUV πόλης, με τις μεγάλες ζώνες παραμόρφωσης και την εξαιρετικά στιβαρή καμπίνα του, εξασφαλίζει ανώτερη παθητική ασφάλεια. To μοντέλο αναμένεται στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars περί τα τέλη αυτού του χρόνου.