Η πιο ισχυρή Porsche Cayenne είναι plug-in hybrid

Η Porsche συνεχίζει να επικεντρώνεται στην ηλεκτρική κινητικότητα, με την Cayenne να ακολουθεί στα χνάρια της Panamera. Η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει τις Cayenne Turbo S E-Hybrid και τη Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé που παράγουν συνολικά 680 ίππους από την έξυπνη αλληλεπίδραση ενός κινητήρα V8 τεσσάρων λίτρων (550 ίππους) και ενός ενσωματωμένου ηλεκτρικού κινητήρα στο κιβώτιο ταχυτήτων Tiptronic S οκτώ ταχυτήτων απόδοσης 136 ίππων. Η μέγιστη ροπή του συστήματος των 900Nm, διατίθεται άμεσα! Και τα δύο μοντέλα επιταχύνουν από στάση στα 100 km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική τους ταχύτητα αγγίζει τα 295 χιλιόμετρα την ώρα.

Αυτή η εξαιρετική απόδοση συνδυάζεται με ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης συνολικής απόστασης του ηλεκτρικού κινητήρα που φθάνει μέχρι και τα 40 χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.. Εκτός από τα δύο κορυφαία μοντέλα, η σειρά υβριδικών αυτοκινήτων της Porsche περιλαμβάνει πλέον το νέο Cayenne E-Hybrid Coupé με ισχύ 456 ίππων, ροπή 700Nm και ηλεκτρικό εύρος έως και 43 χιλιόμετρα.

Όπως όλα τα υβριδικά συστήματα Porsche plug-in, το νέο μοντέλο της σειράς Cayenne είναι επίσης ένα από τα πιο σπορ αυτοκίνητα στον χώρο της premium κατηγορίας. Στα μοντέλα Cayenne Turbo S E-Hybrid, ο ηλεκτρικός κινητήρας βρίσκεται μεταξύ του V8 κινητήρα και του κιβωτίου Tiptronic S οκτώ ταχυτήτων. Οι δύο κινητήρες αλληλοσυνδέονται μέσω ενός συμπλέκτη διαχωρισμού εντός της υβριδικής μονάδας (ECA). Με την λειτουργία E-Power, ο ηλεκτρικός κινητήρας μπορεί να κινήσει το όχημα μέχρι την μέγιστη ταχύτητα των 135 χιλιομέτρων την ώρα εντελώς ηλεκτρικά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες λειτουργίες, με το βασικό πακέτο Sport Chrono να προσφέρει Hybrid Auto, Sport και Sport Plus, λειτουργίες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην θρυλική 918 Spyder.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι εγκατεστημένη κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών και έχει χωρητικότητα 14,1 kWh ενώ μπορεί να φορτιστεί πλήρως μέσα σε 2,4 ώρες με τον κανονικό φορτιστή για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η διαδικασία φόρτισης διαρκεί έξι ώρες από μια συμβατική οικιακή πρίζα. Η χρέωση μπορεί επίσης να προγραμματιστεί μέσω της Porsche Communication Management (PCM) ή της εφαρμογής Porsche Connect (για smartphones και Apple® Watch).

Όλα τα μοντέλα της Cayenne περιλαμβάνουν την πλήρη συνδεσιμότητα στο βασικό τους πακέτο. Αυτό επιτρέπει την online πλοήγηση με πληροφορίες για την κίνηση στον δρόμο σε πραγματικό χρόνο, φωνητικό έλεγχο σε απευθείας σύνδεση και εκτεταμένες υπηρεσίες Porsche Connect – συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης δημόσιων σταθμών φόρτισης.

Άλλες επιλογές για όλες τις εκδόσεις της Cayenne κατά την κυκλοφορία του νέου μοντέλου περιλαμβάνουν το ασύρματο Apple CarPlay®, νέες θύρες USB-C και ένα δίσκο αποθήκευσης smartphone. Με το Cayenne Coupé, η Porsche πρόσθεσε ακόμη μια σπορ παραλλαγή στην επιτυχημένη της σειρά SUV. Όπως και το SUV, το coupé SUV είναι τώρα διαθέσιμο σε δύο διαφορετικές υβριδικές εκδόσεις: σε συνδυασμό με τον κινητήρα V8 biturbo 4.0 λίτρων και με turbo κινητήρα V6 3.0 λίτρων.