Πέμπτος αγώνας Πλαγιολίσθησης 2021: Ξανά πρωταθλητής ο ΈΛΑ ΚΟΚΟ

Ο πέμπτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος πλαγιολίσθησης By Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου σήμανε τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, όπου παράλληλα ανέδειξε και το νέο πρωταθλητής.

Ο Γιώργος Χριστοφόρου, κατά κόσμο ΕΛΑ ΚΟΚΟ, ήταν αλάνθαστος στο μεγάλο φινάλε και δίκαια κατέκτησε και το φετινό πρωτάθλημα, το οποίο είναι το τέταρτο συνεχόμενο.

Ο τελευταίος αγώνας ήταν διήμερος και ξεκίνησε από το Σάββατο με τα μονά βαθμολογημένα όπου ο πρωταθλητής πλέον Γιώργος Χριστοφόρου ήταν δεύτερος πίσω από τον εντυπωσιακό Σταύρο Γρύλλη, ενώ τρίτος ήταν η ευχάριστη όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου.

Η Κυριακή ξημέρωσε συννεφιασμένη και η πρόβλεψη έδινε βροχή. Όπερ και εγένετο. Η βροχή ήρθε, η διαδρομή έγινε βρεγμένη και ολισθηρή και σε ορισμένα σημεία υπήρχαν λιμνάζουσα νερά τα οποία έκαναν το έργο όλων δύσκολο.

Σε συνθήκες όπου οι Κύπριοι οδηγοί δεν είναι συνηθισμένοι, τα δεδομένα σε κάθε διπλή μονομαχία μπορούσαν να αλλάξουν άρδην και έτσι οι πρωταγωνιστές έπρεπε να αλλάξουν ρυθμίσεις και οδηγικό στυλ ούτως ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Ο πιο σταθερός και αλάνθαστος ήταν ο Γιώργος Χριστοφόρου ο οποίος είχε εξαιρετική απόδοση παρά τις δυσκολίες στον αγώνα.

Αρχικά απέκλεισε τον Ανδρέα Νέστωρα και εν συνεχεία τον DavidDavid στους 8, ενώ φτάνοντας στην τετράδα είχε αντίπαλο τον εκπληκτικό σήμερα Αλέξη Χάρη Γεωργίου, ενώ το άλλο ζευγάρι ήταν οι Σταύρος Γρύλλης με τον Sergio Γρηγορίου.

Αυτή η εξέλιξη σήμανε και τη λήξη ουσιαστικά του πρωταθλήματος αφού και αν ο Γρηγορίου έφτανε στη νίκη η διαφορά από τον Χριστοφόρου δε θα μπορούσε να καλυφθεί.

Ο Χριστοφόρου παρά το γεγονός ότι στέφθηκε πρωταθλητής από την τετράδα, εντούτοις δεν επαναπαύθηκε και κέρδισε τον μεγάλο του αντίπαλο περνώντας στο τελικό.

Εκεί συνάντησε τον Σταύρο Γρύλλη ο οποίος αγωνιζόμενος και σε αγώνες εξωτερικού έχει την εμπειρία να τα βάλει με τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Ο Γρύλλης έδειξε τις οδηγικές του αρετές κατά το Σαββατοκύριακο όντας πρώτος στα μονά βαθμολογημένα ενώ στα διπλά και τις δύσκολες συνθήκες απέκλεισε τον Νεόφυτο Φικάρδου στους 8 και τον Sergio Γρηγορίου στους 4.

Ο τελικός ξεκίνησε με τον Γρύλλη μπροστά και ο νεαρός στην μεταφορά βάρους μετά την πρώτη στροφή είχε τετακέ πριν από τη δεύτερη στροφή, με αποτέλεσμα ο Χριστοφόρου να πάρει προβάδισμα 10-0.

Στο επαναληπτικό πέρασμα ο Χριστοφόρου μπροστά ήταν ξανά αλάνθαστος και επισφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν, κατακτώντας ξανά το πρωτάθλημα.

Ο Σταύρος Γρύλλης άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και δίκαια ολοκλήρωσε τον αγώνα στη δεύτερη θέση. Σημαντικός παράγοντας ήταν και το γεγονός ότι δεν είχε το βαθμολογικό άγχος και έτσι μπόρεσε να αποδώσει τα μέγιστα.

Ο Sergio Γρηγορίου κέρδισε στον μικρό τελικό τον Αλέξη Χάρη Γεωργίου, ολοκληρώνοντας έτσι τρίτος στον αγώνα και δεύτερος το πρωτάθλημα, με τη σεζόν όμως να θεωρείται επιτυχημένη μετά και τη νίκη του στον τελευταίο αγώνα Drift Kings στις Σέρρες.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου ανέβηκε αγωνιστικά κατα τη διάρκεια της χρονιάς και σήμερα είχε ψηλά στάνταρ απόδοσης. Ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση τον αγώνα όμως το πιο σημαντικό είναι οι υποσχέσεις που άφησε για το μέλλον.

Στην κατηγορία SEMIPRO 2 ο Σίμος Τίκκης ήταν πραγματικά σε άλλο επίπεδο. Διάνυσε ένα εκπληκτικό 2021 κερδίζοντας και τους τέσσερις αγώνες του πρωταθλήματος. Στον τελευταίο αγώνα δεν άλλαξε κάτι αφού και πάλι ήταν ασυναγώνιστος.

Ο Τίκκης απέκλεισε στους 4 τον Χρίστο Λοΐζου και αντιμετώπισε στον τελικό τον Παύλο Σαμαρά, ακόμα ένα νεαρό και ταλαντούχο οδηγό από την Ελλάδα. Ο Τίκκης έκλεισε θριαμβευτικά τη σεζόν κερδίζοντας στον τελικό τον Σαμαρά, ο οποίος με τη σειρά του έδειξε το πολύ ψηλό αγωνιστικό του επίπεδο παρά το γεγονός ότι έχασε.

Στον μικρό τελικό θα αγωνίζονταν οι Χρίστος Λοΐζου και Ηλίας Γρύλλης. Ο τελευταίος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει τον αγώνα και έτσι η τρίτη θέση πήγε στον Λοΐζου.

Ο τελευταίος, έθελξε με την απόδοση του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που έτρεχε σε αγώνα πλαγιολίσθησης και άφησε θετικές εντυπώσεις.

Ανταγωνιστικός ήταν και ο Ηλίας Γρύλλης, αδερφός του Σταύρου, ο οποίος αν δεν είχε την ατυχία να φύγει η ρόδα από το αυτοκίνητο ίσως να μπορούσε να φτάσει μέχρι και τον τελικό.

Ακόμα μια χρονιά πέρασε, ακόμα ένας τίτλος για τον ΕΛΑ ΚΟΚΟ. Αυτός ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος και όπως ανέφερε και ο ίδιος πιθανόν να είναι και ο τελευταίος αφού αποχωρεί από την ενεργώ δράση.

Το πρωτάθλημα πλαγιολίσθησης είχε τις δικές του μοναδικές στιγμές κατά τη διάρκεια της σεζόν και μας χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές. Οι μάχες ήταν συγκλονίστηκες και αναμένουμε τη νέα σεζόν ακόμα πιο ανταγωνιστική.

2021 5th DRIFT COMPETITION 4&5122021